Informarea corectă, doar din surse oficiale, este foarte importantă. Cu calm, responsabilitate, toleranță și dând dovadă de solidaritate vom trece împreună și peste această situație! Numai bine vă doresc


DE 29 DE ANI – REPREZENTARE NAȚIONALĂ ȘI INTERNAȚIONALĂ A ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI DIN ROMÂNIA! ORGANIZAȚIE MEMBRĂ IUT – INTERNATIONAL UNION OF TENANTS

Arhiva pentru octombrie, 2009

Termoficarea in Bucuresti – prezent si perspective

marți, octombrie 20, 2009 18:32

In cadrul seminariilor complet gratuite adresate membrilor si reprezentantilor asociatiilor de proprietari (din toate sectoarele Capitalei), Miercuri, 20.01.2010, ora 11.00, la Sala de Consiliu a Primariei Sectorului 4 Bucuresti, a avut loc seminarul cu tema: termoficarea in bucuresti- prezent si perspective.

Au participat: reprezentanti ai asociatiilor de proprietari din Bucuresti (118), reprezentantul ANRC (Director Cristian Oniceanu), reprezentantul ANPSC (ing. Ion Feodorov), reprezentanti ai Serviciilor pentru Asociatiile de Proprietari din cadrul Primariilor de Sector (sector 4 si 6), reprezentanti ai RADET Bucuresti (Director Ing Ovidiu Gardus, Ing. Constantin Petriu, Ing. Mihai Popescu, Ing.Cristian Tabacaru, Ing Virgili Untea, Ing Nina Paciu, Ing Paula Stan, Ing Codruta Gheorghiu), reprezentanti ai Distrigaz, specialisti in domeniu (Ing Radu Dumitrescu, Ing Tudor Popescu)

Reprezentantii prefecturii municipiului bucuresti, Primariei Generale a Municipiului Bucuresti, Consiliului general Al Municipiului Bucuresti au lipsit si de aceasta data!

Dupa cum se stie, incalzirea centralizata este un serviciu comunitar de utilitate publica de mare importanta pentru conditiile de locuire ale cetatenilor unui oras.

Cu toate acestea, s-a constatat ca de 20 de ani se tergiverseaza sistematic reformele reale a marilor operatori de termoficare, precum RADET si ELCEN, parti ale aceluiasi sistem.

Studiile firmelor de consulta FACTOR&TRAPEC din 2004-2006, Grontmij Carl Bro & Ath, precum si A.T. Kearney Romania, pun in evidenta cu pregnanta lipsuri grave in managementul sitemului centralizat de incalzire din Bucuresti si ofera solutii, care insa sunt privite cu aroganta de autoritatile locale, aroganta sub care se ascund numeroase interese obscure.

Astfel, studiile arata ca RADET functioneaza fara a respecta Legea 51/2006 si legea 325/2006, intrucat:

a) Nu a fost transformata in societate comerciala pana la termenul maxim – 21 martie 2008;

b) Serviciul se desfasoara fara sa existe un Ragulament al serviciilor aprobat de Consiliu, care sa stabileasca drepturile si obligatiile operatorilor si utilizatorilor, regia functionand dupa bunul plac al politicienilor care numesc directorii regiei pe criterii politice;

c) Nu i s-au impus indicatori de performanta de rezultat si nu s-a organizat monitorizarea obiectiva a acestora, prin care sa e masoare calitatea serviciilor prestate la utilizatori si sa se asigure apararea utilizatorilor de abuzurile de pozitie dominanta ale operatorului, precum si pentru evaluarea corecta a efectului investitiilor facute;

d) Nu are contract de delegare, functionand ilegal, fiind nesocotite obligatiile si responsabilitatile legale de gestionare a bunurilor publice si private ale UAT aflate in administrare la RADET;

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

Emil Boc recunoaste ca a gresit reducand ajutoarele pentru incalzirea locuintelor

marți, octombrie 20, 2009 18:26

Videoconferinţă cu prefecţii 17.10.2009 Discurs Emil Boc

Ajutoarele pentru încălzire. Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă înainte de data de 13 octombrie prin care s-au stabilit procentele de compensare pentru factura la energia termică a populaţiei de la 40 până al 90% în funcţie de venitul pe membru de familie. Acum fac o analiză cu ministerul Muncii şi al Finanţelor pentru a putea găsi o soluţie, astfel încât să păstrăm nivelul de anul trecut al compensaţiilor pentru energia termică livrată populaţiei sub aspectul facturii. Acel cuantum a fost diminuat şi vom propune un amendament, în Parlament, la Ordonanţa de aprobare ca să rămânem în limita nivelului de anul trecut. Să le spuneţi oamenilor că vom face exact ceea ce s-a întâmplat şi anul trecut cu subvenţia la energia termică, găsind o resursă financiară a aproximativ 60 milioane lei care reprezintă acoperirea pentru lunile noiembrie şi decembrie, astfel încât să rămânem la acelaşi nivel al compensaţiilor la factura, la energia termică acordată populaţiei.

In cadrul videoconferintei cu prefectii din 17.10.2009, domnul Emil Boc recunoaste ca a taiat, in mod eronat, o parte a ajutoarelor pentru incalzirea locuintelor, precizand ca se va reveni la situatia de anul trecut!

Cu toate ca inca din 2008 se impunea o marire a plafonului pana la care se acorda ajutoare pentru incalzirea locuintelor de la 615 la 700 lei, iar in 2009 ar fi fost necesara o ridicare a acestuia la 750 lei, Guvernul Romaniei nu a gasit altceva mai bun de facut decat ca prin OUG 106/2009 sa lase in plina criza zeci de mii de familii fara aceste ajutoare reducand plafonul de la 615 lei la 425 lei.

Justificarile din preambulul ordonantei au dovedit reavointa si necunoasterea situatiei beneficiarilor acestor ajutoare iar revenirea de acum, cand trebuie asteptata interventia Parlamentului, nu este decat o perdea de fum!

Avand in vedere situatia creata de aceasta masura aberanta solicitam:

modificarea de urgenta in Parlament a OUG 106/2009, astfel incat sa se stabileasca un plafon de 750 lei venit net mediu lunar pe membru de familie;

chiar daca DEMISIA semnatarilor acestei ordonante nu mai este posibila, ne exprimam speranta ca acest tip de abordare a problemelor sociale va fi abandonat pentru ca suntem un stat membru al Uniunii Europene si trebuie sa facem investitii in asigurarea unui nivel decent de protectie sociala!

Anexat aveti transele pentru ajutoare. ( descarca )

Informarea corecta si de calitate a reprezentantilor asociatiilor de proprietari cu privire la drepturile si obligatiile acestora este benefica tuturor partilor implicate!

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

Instalatie de incalzire care utilizeaza Pompa de Caldura

marți, octombrie 20, 2009 14:26

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

Politica energetica a Administratiei Locale Bucuresti

marți, octombrie 20, 2009 14:18

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

Public de locuinţe, de gestiune şi întreţinere

marți, octombrie 20, 2009 14:17

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

Nevoia de de locuinte sociale in Romania

marți, octombrie 20, 2009 14:16

Acest post a fost postat in categoria: Noutati