Informarea corectă, doar din surse oficiale, este foarte importantă. Cu calm, responsabilitate, toleranță și dând dovadă de solidaritate vom trece împreună și peste această situație! Numai bine vă doresc


DE 29 DE ANI – REPREZENTARE NAȚIONALĂ ȘI INTERNAȚIONALĂ A ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI DIN ROMÂNIA! ORGANIZAȚIE MEMBRĂ IUT – INTERNATIONAL UNION OF TENANTS

Arhiva pentru martie, 2010

Cursuri gratuite referitoare la asigurarea locuintelor

luni, martie 29, 2010 13:49

In datele de 09,13,15 aprilie, intre orele 11.00-14.000, la sediul Ligii se desfasoara 3 noi serii ale cursurilor gratuite referitoare la asigurarea locuintelor (facultative/obligatorii).

Programul se adreseaza: administratorilor pentru asociatii de proprietari si tuturor acelora care doresc sa-si imbunatateasca cunostintele in domeniu si reprezinta o oportunitate pentru inceperea unei activitati care sa va aduca fonduri suplimentare prestand o activitate vitala imobilului in care locuiti.

Programul va avea o durata de 1 zi / 3 ore (11.00-14.00) si se va desfasura la sala de seminarii din cadrul CENTRULUI DE CONSILIERE PENTRU MEMBRII SI REPREZENTANTII ASOCIATIILOR DE PROPRIETARI de la Sphera Building Center din str. Serg. Nutu Ion, nr. 44, (zona razoare – fosta ventilatorul) sect. 5, Bucuresti, tel/fax 021.319.07.99.

Inscrierea se face la Centru de Consiliere pentru membrii si reprezentantii asociatiilor de proprietari. Programul zilnic pt inscrieri este 10.00-16.00. Va puteti inregistra si la adresa tatiana.musteata@habitaturban.roRelatii suplimentare se pot obtine de la d-na Director Executiv Tatiana Musteata 0726.373.000.

In timpul cursurilor, oferite de consilierii GRAWE ROMANIA, vor fi prezentate urmatoarele:

A. ASIGURAREA FACULTATIVA A LOCUINTEI:

  • CE CUPRINDE O POLITA ?
  • CARE SUNT RISCURILE ACOPERITE ?
  • CUM SE CALCULEAZA VALOAREA PRIMEI DE ASIGURARE?
  • CE TREBUIE SA STIM DACA POLITA DE ASIGURARE ESTE CESIONATA UNEI BANCI LA CARE AVEM UN IMPRUMUT?
  • CALCULUL PRIMEI ANUALE PENTRU APARTAMENTUL DVS. SI PENTRU TOATE APARTAMENTELE DIN BLOC
  • ASIGURAREA SPATIILOR COMUNE (casa scarii, mansarda, subsolul, etc.)
  • RASPUNSURI LA ALTE INTREBARI ALE DVS.

B. ASIGURAREA OBLIGATORIE A LOCUNTEI:

  • CAND TREBUIE SA SEMNAM O POLITA DE ASIGURARE OBLIGATORIE?
  • CARE SUNT RISCURILE ACOPERITE?
  • RASPUNSURI LA ALTE INTREBARI ALE DVS.

Scopul acestor cursuri este sa va ofere informatii corecte si utile, astfel incat acestia sa decida si sa aleaga compania de asigurari cu care SA SEMNEZE o polita de asigurare avand INFORMATII de calitate care sa va ajute sa luati decizia in deplina cunostinta de cauza .

Va rugam sa veniti la cursul urmator cu tabelul completat: formular

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

Opriti risipa banului public!

joi, martie 25, 2010 12:50

Cu banii cheltuiti in ultimii 10 ani pe amenajari peisagistice, micsunele, fantani arteziene, ceasuri la preturi „nesimtite” si alte „nebunii” care nu se afla pe agenda cetateanului, ar fi putut fi construite 2.000 de apartamente de 2 camere astfel incat aprox. 10.000 de cetateni ar fi putut avea un acoperis deasupra capului.

Dar nu a fost asa si nu ne ramane dacat sa le recomandam bucurestenilor, care asteapta de ani de zile o repartitie de la primarie, sa se cazeze intre micsunele, sa se spele in fantanile arteziene si sa se uite in loc de televizoare la ceasurile de lux care impodobesc capitala.

Cati dintre cetateni ar vota in cazul unui referendum pentru micsunele si nu pentru locuinte?

Cati dintre cetateni i-ar fi votat pe primari daca ar fi stiut ca acestia vor arunca zeci de milioane de euro pe borduri, micsunele, fantani, etc.?

Este momentul sa spunem NU cheltuirii aberante a banului public!

Cetateni trebuie consultati in mod real atunci cand se hotaraste destinatia banilor astfel incat acestia sa fie alocati doar pentru proiecte care reprezinta prioritatea „0” pentru comunitatea locala!

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

Principalele probleme intalnite in programul de reabilitare termica

luni, martie 22, 2010 10:44

Liga Asociatiilor de Proprietari HABITAT a efectuat o analiza detaliata a modului de aplicare a Programului National de Reabilitare Termica (Programul privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe) si a identificat o serie de difunctionalitati serioase in urma zecilor de intalniri cu asociatii de propietari, cetateni si specialisti. Liga Habitat propune o serie de solutii de ordin legislativ si operational spre a fi analizate si adoptate, de urgenta, de catre legiuitor si autoritatile executive.

Atragem atentia ca acest program este unul pe termen lung si a avansat cu pasi marunti in ultimul an si jumatate. Exista riscul major ca lucrarile executate indoielnic sa influenteze negativ disponibilitatea cetatenilor de a utiliza oportunitatile de reabilitare termica. In momentul in care fatadele vor incepe sa se desprinda si vor avea loc exfolieri ale tencuielilor, increderea in program se va diminua.

Desi conceptual, programul este vital pentru imbunatatirea starii fondului locativ si reducerea consumului de energie, ignoranta autoritatilor si constructorilor  distruge cel mai amplu si necesar program de eficientizare termica  si modernizare a locuintelor demarat pana acum in Romania.

Intregul program de reabilitare termica trebuie simplificat si trebuie incurajata investitia privata in masuri de reabilitare si eficienta energetica. In ritmul actual, in care autoritatile au capacitatea de a investi in reabilitarea a doar 25.000 apartamente pe an, toate blocurile din Romania vor fi reabilitate peste exact 120 de ani.

Pe parcursul derularii Programului National de Reabilitare Termica (Programul privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe) au fost identificate trei tipuri de probleme:

Citeste tot articolul »

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

PREVEDEREA 2%

luni, martie 22, 2010 10:41

Ce inseamna 2% pentru contribuabili
Prevederea 2% este un mecanism de transparenta fiscala prin intermediul caruia contribuabilii persoane fizice pot sa directioneze 2% din impozitul lor pe venit catre o organizatie neguvernamentala (asociatie sau fundatie). Puteti astfel decide catre cine merg (2%) din impozitele dvs.!

De ce e bine sa folositi aceasta prevedere?

• Nu va costa nimic!

• Contribuiti la eficientizarea cheltuirii banului public-deci al dvs.!
• Puteti ajuta la rezolvarea unei probleme din comunitatea dvs. directionand 2% catre o organizatie care lucreaza in acel domeniu.
• Va puteti asigura ca acei bani raman in comunitatea dvs. directionandu-i catre o organizatie locala.

Ce trebuie sa faceti?
Aflati datele de contact:
• Numele organizatiei: LIGA ASOCIATIILOR DE PROPRIETARI HABITAT
• Codul de identificare fiscala (codul fiscal) : 8557733
• Contul organizatiei in format IBAN: RO96BRDE441SV03929134410 BRD – UNIREA
Completati datele pe declaratia in functie de sursa dvs. de venit:
daca aveti venituri din salarii:
• completati declaratia 230 (punctele A si B)
Nu va faceti probleme daca atunci nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.
• atasati fisa (fisele) fiscale primite de la angajator (Formularul 210)
daca aveti venituri din alte surse(cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc):
• completati declaratia 200(punctul III)
Cei care obtin, pe langa salarii, si alte venituri, vor completa formularul 200 – Declaratie speciala privind veniturile realizate in anul 2005, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III, Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat.
Puteti obtine declaratiile 200 si 230 de la administratiile financiare, le puteti descarca de pe situl Ministerului Finantelor Publice (portal ANAF, zona de asistenta a contribuabililor, persoane fizice, formulare), puteti ruga o cunostinta sa va faca o copie, puteti cere o copie organizatiei catre care doriti sa directionati 2%
Trimiteti prin posta declaratiile administratiei financiare de la domiciliul dvs. sau depuneti-o chiar dvs. Termenul limita este 15 mai 2010!


DOAR SPRIJINITI DE DUMNEAVOASTRA PUTEM CONTINUA SERVICIILE DE CONSILIERE GRATUITA ADRESATE MEMBRILOR SI REPREZENTANTILOR ASOCIATIILOR DE PROPRIETARI!

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

Informare – Intalnire dedicata problemelor asociatiilor de proprietari

joi, martie 18, 2010 10:10

Pe 18 martie, între orele 09.00 şi 14.00, la sediul Uniunii Judetene a Asociatiilor de Proprietari Ramnicu Valcea se desfasoara o intalnire dedicata problemelor asociatiilor de proprietari.
Cu acest prilej va fi analizată activitatea desfăşurată de reprezentantii asociatilor de proprietari, însă va avea loc şi un schimb de experienţă între acestia si specialistii Ligii Habitat.

La aceasta intalnire vor participa:
• din partea Ligii Asociatiilor de Proprietari Habitat doamna Tatiana Musteata si domnul Mihai Mereuta,
• din partea Uniunii Judetene a Asociatiilor de Proprietari Ramnicu Valcea domnul Ioan Cojocaru, domnul Mitica Cumpanasu, reprezentanti ai asociatiilor de proprietari,

Printre subiectele ce vor fi abordate
• energia termică
• sărăcirea populaţiei
• facturile la întreţinere
• programul de reabilitare termică
• contorizare si repartizare
• finantare si utilizarea instrumentelor bancare

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

Activitatea de salubrizare, deratizare, dezinsectie si dezinfectie pe raza Municipiului Bucuresti!

miercuri, martie 17, 2010 15:28

In cadrul seminariilor complet gratuite adresate membrilor si reprezentantilor asociatiilor de proprietari (din toate sectoarele Capitalei), MIERCURI, 24.03.2010, ORA 11.00, la Sala de Consiliu a Primariei Sectorului 4 Bucuresti, are loc seminarul cu tema: ACTIVITATEA DE SALUBRIZARE, DERATIZARE, DEZINSECTIE SI DEZINFECTIE PE RAZA MUNICIPIULUI BUCURESTI!

DEZBATERILE VOR VIZA:
► Prezentarea reglementarilor in vigoare
► Prezentarea atributiilor autoritatilor locale, ANRSC, OPC.
► Drepturile si obligatiile cetatenilor;
► Drepturile si obligatiile firmelor de salubrizare;
► Activitatea 3D Romania
Invitati:
► Reprezentanti ai asociatiilor de proprietari din Bucuresti;
► Reprezentanti ai autoritatilor locale, ANRSC, OPC;
► Reprezentanti ai Serviciilor pentru Asociatiile de Proprietari din cadrul Primariilor de Sector;
► Reprezentanti ai PREFECTURII MUNICIPIULUI BUCURESTI, PRIMARIEI GENERALE A MUNICIPIULUI BUCURESTI, CONSILIULUI GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCURESTI,
► INVITATI PERMANENTI: RADET BUCURESTI, DISTRIGAZ, APA NOVA BUCURESTI, 3D ROMANIA
► Specialisti in domeniu;

Acest post a fost postat in categoria: Noutati