Informarea corectă, doar din surse oficiale, este foarte importantă. Cu calm, responsabilitate, toleranță și dând dovadă de solidaritate vom trece împreună și peste această situație! Numai bine vă doresc


DE 29 DE ANI – REPREZENTARE NAȚIONALĂ ȘI INTERNAȚIONALĂ A ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI DIN ROMÂNIA! ORGANIZAȚIE MEMBRĂ IUT – INTERNATIONAL UNION OF TENANTS

Arhiva pentru ianuarie, 2011

Modificari fiscale – 2011! (parte a seminariilor saptamanale ce se desfasoara din 1997, in fiecare Miercuri).

miercuri, ianuarie 26, 2011 12:48

In cadrul seminariilor complet gratuite adresate membrilor si reprezentantilor asociatiilor de proprietari  (din toate sectoarele Capitalei), Miercuri, 02.02.2011, ora 11.00, la Sala de Consiliu a Primariei Sectorului 4 Bucuresti, are loc seminarul cu tema: Modificari fiscale – 2011! (parte a seminariilor saptamanale ce se desfasoara din 1997, in fiecare Miercuri).
Dezbaterile  vor viza:

  • Prezentarea reglementarilor in vigoare; Modificari in sfera impozitarii directe: impozit pe venit; Declaratii si modalitati de declarare noi; Inregistrarea fiscala a asociatiilor de proprietari; Conducerea evidentelor contabile si fiscale; Obligatiile fiscale ale asociatiilor de proprietari; Depunerea situatiilor financiare anuale; Sanctiuni;
  • Prezentarea atributiilor ANAF.
  • Drepturile si obligatiile reprezentantilor asociatiilor de proprietari;

Invitati:

  • Reprezentanti ai asociatiilor de proprietari din Bucuresti;
  • Reprezentanti ai ANAF, ai Administratiei Finantelor Publice, ai Directiei Generale a Finantelor Publice  Bucuresti;
  • Reprezentanti ai Serviciilor pentru Asociatiile de Proprietari din cadrul Primariilor de Sector;
  • Invitati permanenti: radet Bucuresti, distrigaz, apa nova bucuresti, 3d romania
Acest post a fost postat in categoria: Noutati

Conferinta anuala a Uniunii Asociatiilor de Proprietari Prahova

miercuri, ianuarie 26, 2011 12:45

Joi, 27.01.2011, ora 11.00, la Casa de Cultura – Ploiesti (Bd Republicii), are loc Conferinta anuala a Uniunii Asociatiilor de Proprietari Prahova.
Dezbaterile  vor viza:

  • Probleme organizatorice ale Uniunii;
  • Noutati legislative;
  • Problemele asociatiilor de proprietari;

Cu deosebit respect,

PRESEDINTE

Mihai MEREUTA

Acest post a fost postat in categoria: Stiri Locale

Relatia asociatiilor de proprietari cu inspectoratul pentru situatii de urgenta

miercuri, ianuarie 19, 2011 9:48

In cadrul parteneriatului dintre Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti si Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat  marti, 25.01.2011, ora 11.00, la sala ARCUB (Str. Batiştei nr. 14, Bucureşti sector 2), are loc seminarul cu temele:

1. Relatia asociatiilor de proprietari cu inspectoratul pentru situatii de urgenta;

  • Drepturile si Obligatiile utilizatorilor cu privire la PREVENIREA SI STINGEREA INCENDIILOR IN APARTAMENTE!

2. Certificatul de performanta energetica

  1. Prezentarea reglementarilor in vigoare;
  2. Prezentarea atributiilor MDRT, AAEC.
  3. Drepturile si obligatiile reprezentantilor asociatiilor de proprietari;
  4. Pasi pt obtinerea Certificatului de performanta energetica;

Invitati:

  • Reprezentanti ai asociatiilor de proprietari din Bucuresti;
  • Reprezentanti ai ISU Bucuresti / IGSU
  • Reprezentanti ai Serviciilor pentru Asociatiile de Proprietari din cadrul Primariilor de Sector;
  • Reprezentanti ai MDRT, AEEC;
  • Reprezentanti ai prefecturii municipiului bucuresti, Primariei Generale a Municipiului Bucuresti, Consiliului general Al Municipiului Bucuresti,
  • Specialisti in domeniu;
Acest post a fost postat in categoria: Noutati

Comunicat 18.01.2011

marți, ianuarie 18, 2011 14:20

Federaţia Asociaţiilor de Locatari Timişoara salută iniţiativa Uniunii Notarilor Publici din România de a nu bloca autentificarea contractelor de vânzare-cumpărare a apartamentelor în cazul în care nu se prezintă certificatul energetic.

Certificatul energetic nu rezolvă problemele imobilelor construite înainte de anul 1989, ci rezolvă o problemă de altă natură pentru o categorie profesională (auditorii energetici), care pretinde asigurarea obiectului muncii, pe baza faptului că sunt multe persoane cu această profesie, de parcă în România nu ar fi milioane de oameni cărora nu li se asigură un loc de muncă imediat după terminarea şcolii sau a facultăţii.

Aducem la cunoştinţa cetăţenilor Hotărârea Uniunii Notarilor Publici din România nr. 335/17.12.2010, care, în mod corect înţelege să aplice Legea nr. 372/2005 privind performanţa energetică a clădirilor, fără a forţa pe cei ce vor să încheie un contract de vânzare-cumpărare să dobândească un certificat energetic, atât timp cât aceştia consimt în faţa notarului public să dobândească proprietatea sau folosinţa imobilului respectiv, pe riscul lor, asumându-şi orice răspundere cu privire la efectele produse prin nedeţinerea informaţiilor cuprinse în conţinutul certificatului de performanţă energetică a clădirii.

Considerăm, deci, că un cumpărător poate observa cu destulă uşurinţă dacă apartamentul pe care intenţionează să-l cumpere are sau nu geamuri termopan, dacă imobilul a fost sau nu reabilitat şi că nu este nevoie ca, pentru acest lucru, să dea o sumă de bani care nu se justifică.

Informaţii suplimentare referitoare la Legea nr. 372/2005 sau Hotărârea Uniunii Notarilor Publici din România nr. 335/17.12.2010 se pot obţine de la Federaţia Asociaţiilor de Locatari Timişoara.

Cu deosebită consideraţie,

Acest post a fost postat in categoria: Stiri Locale

Reprezentanţii asociaţiilor din Brăila spun: „Certificatul energetic, un simplu act birocratic”

marți, ianuarie 18, 2011 14:16

Liga Habitat şi Federaţia Uniunii Asociaţiilor de Proprietari Brăila nu văd utilitatea certificatului energetic, atât timp cât marea majoritate a blocurilor se încadrează în clasa C sau D.

„Nu înţelegem utilitatea ca proprietarii să mai cheltuiască nişte bani pe o hârtie care să confirme ceea ce ştim cu toţii deja: locuim în blocuri vechi, mari consumatoare de energie”, ne-a declarat Marian Covache, preşedintele Federaţiei Uniunii Asociaţiilor de Proprietari Brăila.

Mai mult, Hotărârea Uniunii Notarilor Publici din România nr. 335/2010 nu prevede obligativitatea dobândirii unui astfel de certificat pentru încheierea unui contract de vânzare – cumpărare.

Facilităţi fiscale
Eliberarea automată a unui certificat energetic preliminar, în funcţie de proiectul tip utilizat în construcţia blocurilor ar fi o soluţie mai bună şi ar fi stimulat intrarea mai rapidă în programul de reabilitare termică, sunt de părere reprezentanţii celor două organizaţii.

De asemenea ei vin cu câteva propuneri de facilităţi fiscale pentru proprietarii care investesc în măsuri de eficienţă energetică: deducere din impozitul pe venit până la contravaloarea de 500 de euro/an şi deducere din impozitul pe proprietatea certificată până la acoperirea costului certificatului.
http://www.adevarul.ro/locale/braila/Braila-Reprezentantii-asociatiilor-Braila-Certificatul-birocratic_0_410959109.html

Acest post a fost postat in categoria: Stiri Locale

Comunicat 16.01.2011

duminică, ianuarie 16, 2011 17:09

Aplicarea Legii nr. 372/2005 si certificarea energeticã a apartamentelor din blocurile de locuinte în vederea vânzãrii-cumpãrãrii/închirierii locuintelor  se poate face numai dupa obtinerea acceptului tuturor partilor interesate.

Consultarea Asociaţiei Române a Agenţiilor Imobiliare (ARAI), a Asociaţiei Auditorilor Energetici de Clădiri (AAEC) sau a Uniuni Notarilor Publici sunt importante dar realizarea si implementarea acestui proiect nu este posibila fara implicarea beneficiarilor: Asociatiile de Proprietari!

In acest sens Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat (organizatie nationala a asociatiilor de proprietari!), in numele celor peste 15.000 de asociatii membre, va supune atentiei urmatoarele observatii:

  • Solicitam realizarea unui program de informare a proprietarilor este esentiala. Solicitam organizarea unor intalniri bilunare cu reprezentantii asociatiilor!
  • Solicitam stabilirea unui calendar de aplicare a legislatiei agreat de catre toate partile implicate.
  • Solicitam discutarea problemelor aparute in derularea programului de reabilitare termica a blocurilor de locuinte.
  • Solicitam imbunatatirea legislatiei si adaptarea ei la solicitarile beneficiarilor!

Declaratiile reprezentantilor MDRT arata ca situatia actuala a blocurilor (construite dupa cateva proiecte tip) este cunoscuta si citandu-i pe acestia „marea majoritate a blocurilor se incadreaza in clasa C sau D”. Astfel, nu intelegem utilitatea ca proprietarii sa mai cheltuiasca niste bani pe o hartie care sa confirme ceea ce cu totii stim deja: LOCUIM IN BLOCURI VECHI, MARI CONSUMATOARE DE ENERGIE.

Solicitam ca, dupa incheierea reabilitarii termice, sa se certifice intreaga cladire, asa cum permite de altfel directiva europeana, astfel incat rezultatul certificarii dpdv energetic dar mai ales costurile sa fie eficiente.

Am aflat de Hotărârea Uniunii Notarilor Publici din România nr. 335/17.12.2010, care, interpreteaza aplicarea Legii nr. 372/2005 privind performanţa energetică a clădirilor, fără a forţa pe cei ce vor să încheie un contract de vânzare-cumpărare să dobândească un certificat energetic, atât timp cât aceştia consimt în faţa notarului public să dobândească proprietatea sau folosinţa imobilului respectiv, pe riscul lor, asumându-şi orice răspundere cu privire la efectele produse prin nedeţinerea informaţiilor cuprinse în conţinutul certificatului de performanţă energetică a clădirii. Considerăm, că un cumpărător poate observa cu destulă uşurinţă dacă apartamentul pe care intenţionează să-l cumpere are sau nu geamuri termopan, dacă imobilul a fost sau nu reabilitat etc.

Citeste tot articolul »

Acest post a fost postat in categoria: Noutati