Informarea corectă, doar din surse oficiale, este foarte importantă. Cu calm, responsabilitate, toleranță și dând dovadă de solidaritate vom trece împreună și peste această situație! Numai bine vă doresc


DE 29 DE ANI – REPREZENTARE NAȚIONALĂ ȘI INTERNAȚIONALĂ A ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI DIN ROMÂNIA! ORGANIZAȚIE MEMBRĂ IUT – INTERNATIONAL UNION OF TENANTS

Arhiva pentru Februarie 14th, 2011

Impactul social al prevederilor din scrisoarea de intentie referitoare la noul acord cu FMI pe perioada 2011 - 2013

Luni, Februarie 14, 2011 9:39

Avand in vedere experienta ultimilor 2 ani de ajustare a cheltuielilor bugetare cu efecte negative asupra nivelului de trai al cetatenilor romani, solicitam Guvernului si Parlamentului Romaniei acordarea unei atentii deosebite asupra impactului social al noilor masuri angajate in scrisoarea de intentie referitoare la Acordul cu FMI pentru 2011-2013.

O masura care implica un risc important pentru populatie este angajamentul de a modifica, pana in iulie 2011, legislatia privind ajutoarele pentru încălzire astfel încât doar “cele mai vulnerabile persoane” să beneficieze de aceste sume şi să se realizeze economii “semnificative” la buget.

Pe fondul de rationalizare a ajutoarelor sociale (de mai bine de 2 ani plafoanele au ramas la acelasi nivel preturile au explodat) se dovedeste intentia de a face economii la buget si de a reduce numarul de benficiari prin diminuarea plafoanelor de venituri stabilite pe membru de familie. Aceasta reprezinta o metoda artificiala de reducere a ajutoarelor sociale, fiind excluse de fapt persoane care acum un an sau doi erau considerate sarace. Asistam la tendinta de a focaliza ajutoarelor doar pe persoanele care au venituri sub un 1 dolar pe zi, iar asta inseamna de fapt ca Romania adopta standarde de protectie sociala similare celor mai sarace state africane.

Citeste tot articolul »

Acest post a fost postat in categoria: Noutati