Informarea corectă, doar din surse oficiale, este foarte importantă. Cu calm, responsabilitate, toleranță și dând dovadă de solidaritate vom trece împreună și peste această situație! Numai bine vă doresc


DE 29 DE ANI – REPREZENTARE NAȚIONALĂ ȘI INTERNAȚIONALĂ A ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI DIN ROMÂNIA! ORGANIZAȚIE MEMBRĂ IUT – INTERNATIONAL UNION OF TENANTS

Arhiva pentru Septembrie 1st, 2011

Comunicat - 1/09/2011

Joi, Septembrie 1, 2011 10:34

Guvernul Romaniei si Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Socialeignora una dintre cele mai elementare reguli ale democratiei:dezbaterea publica

Sambata, 27 august 2011, Ministerul Muncii a publicat, pe site, pentru dezbatere publica Proiectul de Ordonanță de Urgență privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece. Termenul precizat pe acelasi site pentru transmiterea observatiilor si propunerilor: joi, 1 septembrie 2011.

Miercuri, 31 august 2011, Guvernul a adoptat Proiectul de Ordonanță de Urgență privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece.

Autoritatile nu au respectat termenul 5 zile, asumat chiar de Ministerul Muncii. Mentionam ca, de fapt, Legea nr.52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică prevede ca autoritatea administraţiei publice este obligata sa stabileasca “o perioadă de cel puţin 10 zile pentru a primi în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ supus dezbaterii publice”.

Nu consideram ca poate fi invocat un termen de urgenta pentru adoptarea acestui act normativ fara o dezbtare reala si fara preluarea observatiilor si propunerilor venite din partea societatii civile in conditiile in care despre necesitatea modificarii regulilor privind aujutoarele de incalzire se discuta inca din luna aprilie. In plus, sezonul rece incepe invariabil, in fiecare an, in lunile octombrie/noiembrie.

Ne-am obisnuit cu faptul ca oricum nu se iau in seama observatiile, constatam insa ca nici macar formal nu se mai respecta legea.

Download Anexa

Acest post a fost postat in categoria: Noutati