Informarea corectă, doar din surse oficiale, este foarte importantă. Cu calm, responsabilitate, toleranță și dând dovadă de solidaritate vom trece împreună și peste această situație! Numai bine vă doresc


DE 29 DE ANI – REPREZENTARE NAȚIONALĂ ȘI INTERNAȚIONALĂ A ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI DIN ROMÂNIA! ORGANIZAȚIE MEMBRĂ IUT – INTERNATIONAL UNION OF TENANTS

Arhiva pentru decembrie, 2011

La multi ani!

joi, decembrie 29, 2011 21:17

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

PROGRAM – ADMINISTRATOR DE IMOBILE

joi, decembrie 29, 2011 21:15

In perioada 23 ianuarie – 09 februarie 2012 se desfasoara o noua serie a programului de perfectionare pentru ocupatia administrator imobile.

Programul este autorizat de catre Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor  (Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului).

Programul se adreseaza: administratorilor pentru asociatii de proprietari si tuturor acelora care doresc sa-si imbunatateasca cunostintele in domeniu.

Programul va avea o durata de 12 zile (L-V 16.00-19.00, S 10.30-15.30) si se va desfasura la sala de seminarii de la Sphera Building Center din str. Serg. Nutu Ion, nr. 44, (zona razoare – fosta ventilatorul) sect. 5, Bucuresti, tel/fax 021.319.07.99.

Inscrierea si plata taxei de participare (350 lei/participant) se fac la sediul Ligii Habitat. Programul zilnic este 10.00-16.00.

Acte necesare: copie diploma BAC, copie buletin.

Relatii suplimentare se pot obtine de la d-na Daniela Hutan 0726.949.000.

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

Anuntam cu deosebita tristete plecarea dintre noi a distinsului Nimirschi Nicolai

joi, decembrie 29, 2011 21:14

Anuntam cu deosebita tristete plecarea dintre noi a distinsului
Nimirschi Nicolai, presedinte al Asociatiei Proprietarilor de Locuinte si a Operatorilor de Servicii din Municipiul Brasov.

Liga Habitat deplange disparitia sa si este alaturi de familie, prieteni si colegi in aceste momente grele.

Sincere condoleanţe familiei.

Dumnezeu să-l odihnească în pace.

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

Scrisoare deschisa: Sistemul de vot uninominal trebuie sa fie extins si la nivel judetean si local.

luni, decembrie 12, 2011 16:52

Catre:                    Ministerul Administratiei si Internelor

In atentia:             Domnului Ministru

Ref.: proiect de LEGE privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale şi a alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat în anul 2012, precum şi pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215∕2001;

Stimate domnule,

Va transmitem solicitarea de modificare a Proiectului legii privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale şi a alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat în anul 2012, precum şi pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215∕2001.

Propunem ca pentru Consiliile locale, consiliile judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti alegerea sa se faca prin scrutin uninominal.

Alegerea consilierilor locali prin scrutin uninominal va asigura:

 1. responsabilizarea consilierilor locali fata de alegatori;
 2. implicarea sporita a alegatorilor in selectarea celor alesi in Consiliile locale;
 3. eliminarea multor candidati anonimi sau chiar candidati pe care alegatorii nu doresc sa-i voteze, dar care sunt favorizati de catre structurile de conducere ale partidului lor prin introducerea pe liste;
 4. o legatura autentica, de reprezentare, intre alegatori si alesi;
 5. eliminarea clivajului actual intre agenda politica si agenda cetateanului;

Din aceste motive sistemul de vot uninominal trebuie sa fie extins si la nivel judetean si local.

Avand in vedere cele mai sus, in spiritul bunei colaborari cu institutia dumneavoastra, va rugam sa ne comunicati punctul dumneavoastra de vedere.

Multumindu-va anticipat pentru colaborare, va asigur de deplina noastra consideratie.

PRESEDINTE

Mihai Mereuta

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

Sustineti „Finantarea masurilor de eficienta energetica”!

luni, decembrie 12, 2011 13:11

Liga Habitat si Asociatia Casa Plus solicita alocarea pentru

Programul privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de

locuinţe a minimum 500 milioane Euro/an in urmatorii 5 ani!

Avand in vedere declaratiile autoritatilor prin care se prezinta ca un succes bugetul acordat anul acesta reabilitarii termice si anume 150 milioane lei si faptul ca se preconizeaza aceeasi suma si pentru 2012, facem urmatoarele precizari:

 • Aceasta suma reprezinta o gluma pentru ca nu poti numi un program national cand ai o finantare cat 10 drumuri comunale!
 • Cu aceasta suma s-au realizat in 2011 doar 29.000 de apartamente (aproximativ 290 de cladiri) din cele 8.000.000 de apartamente (aproximativ 80.000 de cladiri). In ritmul acesta vom termina reabilitarea termica in cateva sute de ani!!!!
 • Romania are obligatii clare in domeniu creşterii performanţei energetice a blocurilor de locuinţe si cu toate acestea constatam o desconsiderare evidenta a acestui domeniu!
 • Apreciind o medie de cheltuieli de 3600/Euro/apartament pentru executarea lucrarilor de reabilitare termica necesarul de investitii pentru cele 1,4 milioane de apartamente ce trebuie reabilitate de urgenta este de circa 5 miliarde EURO, din care:

a) 50 % din alocatii de la bugetul stat, in limita fondurilor aprobate annual cu aceasta destinatie in bugetul MDRT, adica: 2,5 miliarde EURO;

b) 30 % din fonduri aprobate annual cu aceasta destinatie in bugetele locale si din alte surse legal constituite, inclusiv fonduri ale Uniunii Europene, adica 1,5 miliarde EURO.

c) 20 % din fondul de reparatii al asociatiei de proprietari si din alte surse  legal constituite, inclusiv  fonduri ale Uniunii Europene, adica 1 miliard EURO.

Considerand ca 5 (cinci) ani este perioada optima de realizare a reabilitarii termice a celor 1,4 milioane de apartamente (adica aprox 280 de mii de apartamente / an) aflate intr-o situatie avansata de degradare atunci bugetul anual ar trebui sa fie de aproximativ: 500 de milioane de EURO – aprox 2 miliarde lei.

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

Ajustarea tarifară extraordinară pentru serviciile publice de alimentare cu apă potabilă și de canalizare În scopul finanţării cheltuielilor aferente exploatării şi întreţinerii Staţiei de Epurare a Apelor Uzate a Municipiului Bucureşti

marți, decembrie 6, 2011 14:30

In cadrul seminariilor complet gratuite adresate membrilor si reprezentantilor asociatiilor de proprietari (din toate sectoarele Capitalei), Miercuri, 07.12.2011, ora 11.00, la Sala de Consiliu a Primariei Sectorului 4 Bucuresti, are loc seminarul cu tema:  Ajustarea tarifară extraordinară pentru serviciile publice de alimentare cu apă potabilă și de canalizare În scopul finanţării cheltuielilor aferente exploatării şi întreţinerii Staţiei de Epurare a Apelor Uzate a Municipiului Bucureşti

Dezbaterile  vor viza:

 • Relatia cu Primaria Generala a Municipiului Bucureşti;
 • Relatia cu furnizorul de apa si canal;
 • Drepturile si obligatiile proprietarilor / asociatiilor de proprietari;

Invitati:

 • Reprezentanti ai asociatiilor de proprietari din Bucuresti;
 • Reprezentanti ai furnizorului Apa Nova Bucuresti;
 • Reprezentanti ai Serviciilor pentru Asociatiile de Proprietari din cadrul Primariilor de Sector;
 • Reprezentanti ai prefecturii municipiului bucuresti, Primariei Generale a Municipiului Bucuresti, Consiliului general Al Municipiului Bucuresti,
 • Invitati permanenti: radet Bucuresti, distrigaz, 3d romania
 • Specialisti in domeniu;
Acest post a fost postat in categoria: Noutati