Informarea corectă, doar din surse oficiale, este foarte importantă. Cu calm, responsabilitate, toleranță și dând dovadă de solidaritate vom trece împreună și peste această situație! Numai bine vă doresc


DE 29 DE ANI – REPREZENTARE NAȚIONALĂ ȘI INTERNAȚIONALĂ A ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI DIN ROMÂNIA! ORGANIZAȚIE MEMBRĂ IUT – INTERNATIONAL UNION OF TENANTS

Arhiva pentru ianuarie 15th, 2013

Curtea de Conturi Europeană critică proiectele de eficiență energetică

marți, ianuarie 15, 2013 16:53

Un audit a constatat că proiectele de eficiență energetică finanțate de UE nu sunt eficiente dpdv al costurilor.

Proiectele examinate de Curtea de Conturi au fost realizate în Republica Cehă, Italia și Lituania.

Aceste țări au primit fonduri UE pentru astfel de proiecte în perioada 2007-2013.

Autoritățile naționale au utilizat fondurile pentru renovarea clădirilor, dar cheltuielile vor fi recuperate în medie, in 50 de ani, se precizeaza in raport.
În unele cazuri, economiile nu vor apărea până la 150 de ani. O astfel de întârziere ar merge dincolo de durata de viață preconizată a clădirilor în cauză.

Într-un pachet amplu de masuri, UE și-a stabilit obiectivul de a crește eficiența energetică cu 20% până în 2020.

Negociatorul șef al Parlamentului European pe această temă, europarlamentarul Claude Turmes, a declarat că auditorii au dreptul de a face apel pentru o mai bună selecție a proiectelor și o mai bună evaluare.

"Transparența poate fi îmbunătățita. Avem nevoie de o mai mare prioritate politică pentru eficiența energetică, precum și de personal calificat pentru a dezvolta politici naționale și de a face planificarea proiectelor mai bine", a declarat Claude Turmes pentru BBC News.

Auditorii au evaluat un eșantion de 24 de proiecte de eficiență energetică co-finanțate de către Fondul de Coeziune și Fondul European de Dezvoltare Regională, guvernele naționale, contribuind cu un procentaj de investiții.

Auditorii spun Comisiei Europene, care alocă fondurile UE bugetare, ca ar trebui să se asigure că astfel de proiecte sunt supuse unei evaluari a nevoilor în primul rând, și că monitorizarea adecvată pentru cost-eficiență se face.

Raportul deplange lipsa audituri energetice ce nu sunt obligatorii în Italia și Lituania. În Republica Cehă, în cazul în care acestea sunt necesare, opțiunile recomandate de investiții au fost mult prea costisitoare.

În septembrie anul trecut UE a adoptat o nouă directivă privind eficiența energetică, pentru a ajunge la obiectivul de economisire de 20%.
Aceasta impune companiilor energetice de a reduce cu 1,5% anual cantitatea de energie pe care o vând clienților și solicită autorităților naționale sa renoveze cel puțin 3% din clădirile publice.

Domnul Turmes spune eficiența energetică va fi mai importantă în următoarea rundă a fondurilor de coeziune a UE, pentru perioada 2014-2020. El a precizat ca directive 27/2012 prevede un process de raportare pentru fiecare stat membru ceea ce adduce o mai stricta monitorizare a UE a performanței masurilor de eficiență energetică. Fiecare țară va trebui să prezinte planul său de eficiență energetică in aprilie.

Comunicat de presa

COST EFFECTIVENESS OF COHESION POLICY INVESTMENTS IN ENERGY EFFICIENCY

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

INVITATIE CONFERINTA: SISTEMUL CENTRALIZAT DE INCALZIRE IN BUCURESTI – PREZENT SI PERSPECTIVE

marți, ianuarie 15, 2013 16:48

INVITATIE

                In cadrul seminariilor complet gratuite adresate membrilor si reprezentantilor asociatiilor de proprietari, joi, 17.01.2013, ora 11.00, la Sala de Seminar de la Sphera (str. Sg. Nutu Ion nr. 44 Sectorului 5 Bucuresti – sediul Ligii Habitat), are loc Conferinta cu tema: sistemul centralizat de incalzire in bucuresti – prezent si perspective!

Dezbaterile  vor viza:

  • Strategia energetica a municipiul Bucuresti;
  • Trecerea capacitatilor de productie si distributie/furnizare in administrarea PMB;
  • Privatizarea Sistemului de Termoficare;
  • Modele de succes:  DALKIA Ploiesti;
  • Masurile conexe: reabilitarea instalatiilor Prezentare FAST ECO, ELSACO) si repartizarea individuala a costurilor de incalzire (puncte de vedere ISTA, TECHEM, ELSACO);
  • Drepturile si obligatiile proprietarilor / asociatiilor de proprietari;

Invitati:

  • Reprezentanti ai asociatiilor de proprietari din Bucuresti;
  • Reprezentanti ai AMRSP Bucuresti;
  • Reprezentanti ai Serviciilor pentru Asociatiile de Proprietari din cadrul Primariilor de Sector;
  • Reprezentanti ai prefecturii municipiului bucuresti, Primariei Generale a Municipiului Bucuresti, Consiliului general Al Municipiului Bucuresti,
  • Invitati permanenti: radet Bucuresti
  • Specialisti in domeniu;

In cadrul conferintei se va derula si programul saptamanal de consiliere gratuita privind supravegherea lucrarilor de reabilitare termica a cladirilor organizat cu sprijinul Patronatului Societatilor din Constructii!

Va rugam sa delegati un reprezentant la aceasta intalnire!
Sprijinul dumneavoastra, participarea specialistilor delegati sunt factori ce contribuie la ceea ce noi considerăm că sunt programe de succes.
Informarea corecta si de calitate a reprezentantilor asociatiilor de proprietari cu privire la drepturile si obligatiile acestora este benefica tuturor partilor implicate!
Multumindu-va anticipat pentru PARTICIPARE, va rog sa primiti, asigurarea deplinei mele consideratii.
Cu deosebit respect,

PRESEDINTE
Mihai MEREUTA

Acest post a fost postat in categoria: Noutati