Informarea corectă, doar din surse oficiale, este foarte importantă. Cu calm, responsabilitate, toleranță și dând dovadă de solidaritate vom trece împreună și peste această situație! Numai bine vă doresc


DE 29 DE ANI – REPREZENTARE NAȚIONALĂ ȘI INTERNAȚIONALĂ A ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI DIN ROMÂNIA! ORGANIZAȚIE MEMBRĂ IUT – INTERNATIONAL UNION OF TENANTS

Arhiva pentru Aprilie 25th, 2013

HRISTOS A ÎNVIAT!

Joi, Aprilie 25, 2013 17:32

Cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale, avem deosebita onoare de a vă transmite, linişte sufletească, sănătate, fericire şi împliniri alături de cei dragi. 
Lumina Sfântă a acestei mari sărbători să vă călăuzească paşii!
HRISTOS A ÎNVIAT!

 

PRESEDINTE
Mihai Mereuta

 

Echipa Ligii Habitat / Casa Plus

Mihai Mereuta, Tatiana Musteata, Gabriela Bratu, Daniela Hutan, Alexandru Tiu, Bianca Druc, Oana Voicu, Dan Rujan, Radu Dumitrescu, Marta Seicaru Jenica, Gheorghe Stanescu, Olga Chibici.
Acest post a fost postat in categoria: Noutati

Solicitarile reprezentantilor asociatiilor de proprietari din Romania intruniti in Conferinta Nationala, in data de 12 aprilie, la Iasi!

Joi, Aprilie 25, 2013 17:16
  • Solicitam modificarea si completarea de urgenta a legislatiei privind organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari!
  • Solicitam introducerea clara si fara echivoc, in legislatia privind organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, a dreptului de a utiliza conventii civile!
  • Solicitam modificarea si completarea de urgenta a Codului Fiscal, Codului de Procedura Fiscala, legislatiei privind relatiile de munca si sanatatea si securitatea in munca, legislatia privind zilierii, astfel incat sa fie corectata supra-taxarea si supra-birocratizarea activitatilor desfasurate la asociatiile de proprietari!
  • Solicitam modificarea si completarea de urgenta a legislatiei privind serviciilor comunitare de utilităţi publice!
  • Solicitam o analiza  completa a starii serviciului public de alimentare cu energie termică !
  • Solicitam modificarea si completarea legislatiei privind asigurarea obligatorie a locuintelor!
  • Solicitam modificarea si completarea legislatiei privind cresterea eficientei energetice a cladirilor de locuit („reabilitarea termica”)!
  • Solicitam modificarea si completarea legislatiei privind Programul Casa Verde (Programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire)!
  • Avand in vedere liberalizarea preturilor la energie /  saracia provocata de costul energiei solicitam adoptarea de urgenta a unei scheme de sustinere eficienta a consumatorilor vulnerabili!
  • Solicitam introducerea in Constitutie si in legislatia referitoare la constructia de locuinte (inclusiv constructia de locuinte destinate inchirierii) a Dreptului la Locuinta / Locuire Decenta!

Consideram ca este regretabil modul in care, pana in prezent, au raspuns autoritatile la solicitarile noastre repetate de modificare a legislatiei.
Lipsa de interes, aratata si prin neparticiparea la lucrarile Conferintei Nationale (cu toate ca au existat invitatii lansate din timp catre absolut toate nivele administratiei publice si catre parlamentari), dovedeste in fapt o lipsa de profesionalism si o nerespectare a unor reguli elementare cu privire la parteneriatul si participarea a cetatenilor la luarea deciziilor.
Ignorarea solicitarilor noastre nu va duce decat la adoptarea si pe viitor a unor acte normative / decizii administrative care nu au nici o legatura cu nevoile reale ale populatiei.
Va stam la dispozitie cu explicatii detaliate cu privire la solicitarile formulate!

PRESEDINTE

Mihai Mereuta

Comunicat de presa

Acest post a fost postat in categoria: Noutati