Informarea corectă, doar din surse oficiale, este foarte importantă. Cu calm, responsabilitate, toleranță și dând dovadă de solidaritate vom trece împreună și peste această situație! Numai bine vă doresc


DE 29 DE ANI – REPREZENTARE NAȚIONALĂ ȘI INTERNAȚIONALĂ A ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI DIN ROMÂNIA! ORGANIZAȚIE MEMBRĂ IUT – INTERNATIONAL UNION OF TENANTS

Arhiva pentru iunie, 2017

DEZBATEREA: Proiectul de Lege privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor!

marți, iunie 13, 2017 14:42

Context
1. Din 2011 o serie de proiecte de modificare a Legislatiei cu privire la organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari au fost asumate de catre MDRAP!
2. In 2015 a fost supus in dezbatere publica un nou proiect. Am organizat la sediul MDRAP cateva intalniri cu reprezentanti ai asociatiilor de proprietari.
3. In 2015 am organizat intalniri la Parlament avand ca subiect propuneri de modificare a Legislatiei cu privire la organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari.
4. In 2015 si 2016 au existat initiative de modificare a unor articole din Legea 230/2007 cu privire la organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari.
5. 31 Mai 2017 Guvernul a adoptat, la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), Legea privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor. Actul normativ preia reglementări promovate prin proiectul de lege privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor, adoptat în ședința Guvernului din 16 noiembrie 2016, dar clasat în conformitate cu prevederile Hotărârii Biroului Permanent al Senatului din data de 27.12.2016, în baza art. 63 alin. (5) din Constituția României.

Joi, 15.06.2017, ora 09.30, la Hotel Cismigiu, Sala Lipscani (Bd. Regina Elisabeta, nr. 38, vis-à-vis de PMB), are loc Dezbaterea avand ca tema: Proiectul de Lege privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor!
Oportunitatea organizării acestei dezbateri este dată de numărul mare de propuneri venite de la cetateni şi de proiectele legislative aflate în diferite stadii de dezbatere la Guvern si în  Parlamentul României, documente care vizează modificarea si completarea legislatiei cu privire la organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari. Consideram esential ca doamnele si domnii parlamentari sa cunoasca solicitarile membrilor si reprezentantilor asociatiilor de proprietari pentru a putea initia proiecte care sa reflecte nevoile reale ale acestora! Dorim sa transmitem doamnelor si domnilor parlamentari solicitarile membrilor si reprezentantilor asociatiilor de proprietari si sa fim informati de catre acestia ce intentioneaza! Asteptam alaturi de noi pe cei ce cred ca parteneriatul si implicarea activa a cetatenilor la luarea deciziilor este esentiala intr-o tara membra a Uniunii Europene.

Invitati:

  • Reprezentati MDRAP, Parlamentari,
  • Reprezentanti ai asociatiilor de proprietari din Bucuresti;

 

NUMĂR LIMITAT DE LOCURI –  60! ACCESUL IN SALA VA FI PERMIS NUMAI PERSOANELOR CE AU CONFIRMAT PARTICIPAREA! VĂ RUGĂM SĂ CONFIRMAŢI PARTICIPAREA LA 0726.373.000, 0743.627.705, 021.341.30.62, tatiana.musteata@habitaturban.ro;

Multumindu-va anticipat pentru PARTICIPARE, va rog sa primiti, asigurarea deplinei mele consideratii.

Mihai Mereuta
Presedinte

AGENDA EVENIMENTULUI

JOI, 15 IUNIE 2017, SALA LIPSCANI – HOTEL CISMIGIU

 09:30 – 10:00

 Primirea si înregistrarea participantilor

 10:00 – 10:15

 Cuvânt introductiv, prezentarea invitaţilor, lansarea Dezbaterii
Mihai MEREUŢĂ – Presedinte Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat

 10:15 – 11:45

 Prezentari Participanti

 11:45 – 13:00 

  •  Interventii ale membrilor si reprezentantilor asociatiilor de proprietari;
  • Intrebari / Raspunsuri / Concluzii

 

Acest post a fost postat in categoria: Noutati