Informarea corectă, doar din surse oficiale, este foarte importantă. Cu calm, responsabilitate, toleranță și dând dovadă de solidaritate vom trece împreună și peste această situație! Numai bine vă doresc


DE 29 DE ANI – REPREZENTARE NAȚIONALĂ ȘI INTERNAȚIONALĂ A ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI DIN ROMÂNIA! ORGANIZAȚIE MEMBRĂ IUT – INTERNATIONAL UNION OF TENANTS

COMUNICAT: Proiectul de lege privind incheierea de contracte individuale pentru serviciile comunitare de utilitati publice din condominii

luni, iulie 25, 2011 15:08
Postat in Noutati

Contractarea individuala in sine nu este suficienta, problema o reprezinta facturarea individuala in baza unei contorizari individuale.

Facturarea in sistem pausal in baza actualului sistem de utilitati in cadru cladirii nu rezolva limitarea accesului la utilitate a rauplatnicului.

Si in cadru legislatiei actuale furnizorii pot da in judecata direct rauplatnicii (totul e sa doreasca), asociatia avand dreptul sa cesioneze debitele catre furnizorul de servicii.

Daca se porneste pe ideea contractarii si contorizarii individuale atunci necesara schimbarea sistemului de distributie pe verticala intr-un sistem pe orizontala ceea ce implica costuri deosebite pentru proprietari.

In multe orase unde au functionat contractele individuale s-au desfiintat asociatiile de proprietari ceea ce a avut ca rezultat degradarea cladirilor.

Trebuie sa facem distinctie intre cei care nu vor sa plateasca si cei care nu pot sa plateasca si pentru acestia din urma trebuie sa gasim solutii pentru a nu isi pierde locuintele.

In final, as intreba pe oricare dintre cei zece senatori initiatori ai legii: ar locui intr-un bloc in care 30% dintre apartamente sunt debransate de la apa curenta.

|