Informarea corectă, doar din surse oficiale, este foarte importantă. Cu calm, responsabilitate, toleranță și dând dovadă de solidaritate vom trece împreună și peste această situație! Numai bine vă doresc


DE 29 DE ANI – REPREZENTARE NAȚIONALĂ ȘI INTERNAȚIONALĂ A ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI DIN ROMÂNIA! ORGANIZAȚIE MEMBRĂ IUT – INTERNATIONAL UNION OF TENANTS

PREZENTARE PROIECT POSDRU/108/2.3/G/83311

vineri, ianuarie 13, 2012 12:56
Postat in Noutati

„Dezvoltarea competențelor pentru regenerare urbană (DC-RU)”

Liga Asociaţiilor de Proprietari Habitat a început implementarea proiectului POSDRU/108/2.3/G/83311 „Dezvoltarea competențelor pentru regenerare urbană (DC-RU)”, proiect co-finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 1.272.510 lei, asistenţa financiară nerambursabilă solicitată fiind de 1.234.335 lei, iar contribuţia Solicitantului fiind de 38.175 lei.

Durata proiectului este de 18 luni, perioada de implementare fiind 3 ianuarie 2012 – 2 iulie 2013.

În calitate de organizatie neguvernamentală, înfiinţată în 1991, Liga Asociaţiilor de Proprietari Habitat a acumulat o experienţă îndelungată în ceea ce priveşte managementul fondului locativ, consolidarea comunitatilor locale, regenerare urbana, dezvoltarea resurselor umane in domeniul administrarii imobilelor, reabilitarii termice, management la nivelul comunitatii, dezvoltare si regenerare urbana. Liga Habitat a avut iniţiativa de a depune un proiect în cadrul cererilor de proiecte lansate prin POSDRU 2007-2013 având în vederea capacitatea dovedită a de a derula activităţi de formare şi consolidare a competenţelor profesionale şi de a iniţia şi promova proiecte cu finanţare internaţională.

Proiectul a fost elaborat şi este implementat în cadrul unui parteneriat transnaţional cu organizaţia olandeză Stichting Woonbron. Woonbron este o asociatie pentru activitate locativă socială (social housing) din Olanda. Partenerul transnaţional este una dintre cele mai inovative organizatii in domeniul locativ, furnizand permanent organizatiilor din domeniu noi produse si servicii referitoare la activitatile locative.

Obiectivul general al proiectului POSDRU/108/2.3/G/83311 „Dezvoltarea competențelor pentru regenerare urbană (DC-RU)” se referă la dezvoltarea competentelor profesionale pentru regenerare urbana in randul angajatilor si managerilor din regiunea Bucuresti-Ilfov. Grupul ţintă al proiectului este alcătuit din 150 angajaţi şi 100 manageri.

Proiectul vizeaza acordarea de servicii de formare profesională continuă si de validare si certificare a competentelor profesionale dobandite in alte contexte decat cele formale angajatilor din regiunea Bucuresti-Ilfov, precum si implementarea unei campanii de informare si constientizare cu privire la necesitatea de a dezvolta competentele profesionale ale angajatilor adresate managerilor din regiunea Bucuresti-Ilfov.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

a) dobandirea unei calificari relevante pe piața muncii de catre minimum 45 persoane avand statut de angajat prin participarea la programe de formare profesională;

b) evaluarea si certificarea unei calificari relevante pe piața muncii pentru minimum 90 persoane avand statut de angajat prin participarea la servicii de validare si certificare a competentelor profesionale dobandite in alte contexte decat cele formale;

c) creșterea nivelului de constientizare in randul a minimum 100 manageri prin participarea la activitați de informare cu privire la necesitatea de a dezvolta competentele profesionale ale angajatilor.

Proiectul contribuie la îndeplinirea obiectivului general al Axei 2 de crestere a nivelului de calificare a persoanelor angajate pe piata muncii, in contextul societatii bazate pe cunoastere.

Prin obiectivele, activitatile si grupul tinta selectat in cadrul proiectului se va contribui la realizarea obiectivului general al DMI 2.3. – Imbunatatirea accesului si participarii la programe FPC in sensul facillitarii calificarii angajatilor – deoarece vizeaza diversificarea oportunitatilor de dezvoltare a resurselor umane din cadrul organizatiilor specializate in administrarea imobilelor, care activeaza in regiunea Bucuresti-Ilfov.

Astfel vor fi disponibile servicii suplimentare de formare profesionala continua, precum si de evaluare si certificare a competentelor angajatilor din acest domeniu.

Activitatile si rezultatele cuantificate ale proiectului contribuie la indeplinirea celor 2 obiective operaționale ale DMI 2.3, dupa cum urmeaza:

a) promovarea accesului angajatilor la programele de FPC, in vederea obtinerii unei calificari complete;

b) promovarea beneficiilor FPC in randul angajatilor, intreprinderilor si altor grupuri interesate.

Cei doi parteneri ai proiectului s-au angajat ca în cadrul proiectului să operationalizeze un „Parteneriat pentru formarea profesionala continua in domeniul regenerarii urbane” (parteneriat cu componenta transnationala). Din aceasta perspectiva, proiectul implementeaza o abordare integrata, la nivelul agentilor economici si angajatilor, a masurilor de constientizare si de dezvoltare a resurselor umane, cu impact asupra asigurarii calitatii muncii si flexicuritatii (una din componentele esentiale ale acestor concepte fiind accesul la masuri de invatare pe intreg parcursul vietii si de motivare a dezvoltarii carierei).

|