Informarea corectă, doar din surse oficiale, este foarte importantă. Cu calm, responsabilitate, toleranță și dând dovadă de solidaritate vom trece împreună și peste această situație! Numai bine vă doresc


DE 29 DE ANI – REPREZENTARE NAȚIONALĂ ȘI INTERNAȚIONALĂ A ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI DIN ROMÂNIA! ORGANIZAȚIE MEMBRĂ IUT – INTERNATIONAL UNION OF TENANTS

Catre Presedintia Romaniei, Excelentei sale Domnului Klaus Werner Iohannis, Presedintele Romaniei

sâmbătă, februarie 6, 2016 11:19
Postat in Noutati

Excelenta,

Solicitam retrimiterea acestui proiect in Parlament deoarece:

  • Este confuz si inaplicabil. Nu este prevazut clar ce trebuie afisat.

Modalitatea de calcul este definita in lege. Sa intelegem ca, lunar trebuie sa afisam la avizier, integral, Legea 230/2007? Mai mult, in Ordinul 1969/2007, emis de Ministerul Finantelor, este publicat modelul listei de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei, fiind prevazute explicatii privind provenienta sumelor datorate;

  • Ideea de a amenda presedintii asociatiilor de proprietari (care in marea lor majoritate sunt voluntari si pensionari) cu amenzi cuprinse intre 500 si 3000 lei, este gresita si va duce la desfiintarea asociatiilor de proprietari deoarece nimeni nu va mai dori sa ocupe o astfel de pozitie in cadrul asociatiilor.

Amenzi existau si pana in prezent, dar sa iti treaca prin cap sa amendezi cu 3000 de lei un pensionar, voluntar la asociatie, pe motiv de afisare incompleta (cauzata de neclaritatile din lege), este o dovada clara ca nu se cunoaste realitatea!

Dreptul la informare este explicit prevazut in Legea 230/2007.
O birocratie crescuta nu echivaleaza cu eficientizarea luptei impotriva eventualelor fraude la asociatiile de proprietari!
Daca mai inventam o hartie si promovam amenzi de neplatit, credeti ca vom rezolva problemele de transparenta sau de aparare a drepturilor proprietarilor?

Daca tot exista disponibilitatea de a imbunatati Legea 230/2007 (vezi si proiectele inaplicabile promulgate anul trecut) ar trebui ca, presiunile sa se indrepte pentru adoptarea unei noi legi care, oricum, se afla in lucru din 2009 la MDRAP!

Cu speranta ca veti sprijini aceasta propunere a Ligii Asociatiilor de Proprietari Habitat,
Va rugam, Domnule Presedinte, sa primiti expresia consideratiei noastre.
Cu deosebita stima,

Mihai Mereuta
Presedinte
Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat / Asociatia Romana pentru Locuinte Casa Plus

|