Informarea corectă, doar din surse oficiale, este foarte importantă. Cu calm, responsabilitate, toleranță și dând dovadă de solidaritate vom trece împreună și peste această situație! Numai bine vă doresc


DE 29 DE ANI – REPREZENTARE NAȚIONALĂ ȘI INTERNAȚIONALĂ A ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI DIN ROMÂNIA! ORGANIZAȚIE MEMBRĂ IUT – INTERNATIONAL UNION OF TENANTS

Imbunatatirea capacitatii asociatiilor de proprietari…

miercuri, noiembrie 26, 2008 11:28

Imbunatatirea capacitatii asociatiilor de proprietari si a autoritatilor locale in managementul durabil al locuintelor si in planificare urbana integrata

7 Martie 2008, 11.00 – 13.00

Regenerarea urbana inseamna aducerea la viata a zonelor urbane cu efortul cooperativ al municipalitatilor, asociatiilor de proprietari si a altor actori implicati. Scopul ei este de a imbunatati conditiile de trai, de a creste calitatea mediului si a climatului social si de a intari economia locala. In Romania, regenerarea urbana va fi una dintre cele mai mari provocari pentru perioada ce va urma. Regenerarea urbana va fi imposibila fara implicarea propietarilor si a asociatiilor de proprietari si a altor actori implicati in societatea civila si in economia locala, in mod particular finantatori si dezvoltatori de proiecte.

Acest seminar prezinta si discuta rezultatele proiectului locativ (2006/2008) in ceea ce priveste regenerarea urbana si managementul locuintei, sub coordonarea organizatiei Woonbron si a Ligii Asociatiilor de Proprietari Habitat.
(Regenerare urbana)

Agenda

10.45 – 11.00

Inregistrarea participantilor

Pauza cafea

11.00

Deschiderea seminarului

11.00 – 11.30

Prezentarea rezultatelor proiectelor si lectiile invatate

Dick Reinders, lider proiect, Woonbron

11.30 – 11.45

Prezentarea programelor de instruire in domeniul regenerarii urbane si al managementului locuintei

Reprezentantul Institutului National de Administratie

11.45 – 12.00

Prezentarea proiectului pilot de regenerare urbana in cadrul sectorului 6 si 4 Bucuresti

Daniela Roman, Coordonator al Working-grupului Sector 6 Bucuresti
Sorin Solomon, Coordonator al Working-grupului Sector 4 Bucuresti

12.00 – 12.15

Pauza de cafea

12.15 – 13.00

Dezbateri asupra urmatoarelor actiuni: Promovarea regenerarii urbane de catre Guvern si alti actori implicati.

Mihai Mereuta, Presedinte Liga Habitat, Dick Reinders

Rezumat succint al proiectului

Obiectivul proiectului este de a mari capacitatea asociatiilor de proprietari, a reprezentantilor sai si a municipalitatilor locale in managementul durabil al locuintelor si in planificare urbana integrata.

Stichting WOONBRON este o mare organizatie de locuinte din sud-vestul Olandei. Detine un stoc de 50.000 de locuinte in Rotterdam. Transferul international al experientei olandeze in sectorul locuitului, catre alte tari din Centrul si Estul Europei face parte din misiunea Woonbron. Woonbron coopereaza in cadrul proiectului cu Municipalitatea Rotterdam si cu Fundatia Housing +. Partenerii romani sunt: Liga Nationala a Asociatiilor de Proprietari Habitat, Fundatia Actiunea Civica, Primaria Sector 4, Primaria Sector 6, Institutul National de Administratie.

Urmatoarele activitati au fost desfasurate in perioada Iunie 2006 – Februarie 2008:

  • Cursuri de regenerare urbana si managementul locuintei pentru functionarii publici, administratori de imobile si presedinti ai asociatiilor de proprietari, in colaborare cu Institutul National de Administratie.
  • Proiecte pilot in Sectorul 4 si 6 Bucuresti in colaborare cu working-grupurile din cadrul Primariilor Sectoarelor 4 si 6.
  • Vizite de studiu in Olanda ce au avut ca tematica regenerarea urbana si managementul locuintelor.
  • Conferinta internationala cu tematica regenerarea urbana, ce s-a desfasurat in Bucuresti.
  • Diseminarea informatiilor, experientei si abordari in ceea ce priveste regenerarea urbana si managementul locuintelor, inclusiv seminarii ce s-au desfasurat si in alte orase ale tarii, si au fost destinate asociatiilor de proprietari.

Programul Matra
Proiectul a fost finantat de catre Programul Matra al Ministerului Afacerilor Externe al Regatului Tarilor de Jos. Programul promoveaza transformarea sociala in Centrul si Estul Europei.

Locatia seminarului si date de contact

Sphera Building Center
Str. Segent Nutu Ion, nr. 44, Sector 5, Bucuresti
Tel. / Fax.: 021 / 319.07.99; 0744.751.416
mihai.mereuta@habitaturban.ro


http://www.housingplus.nl/


http://www.capsd.nl/


http://www.woonbron.nl/index.asp

http://www.denieuweunie.nl/

http://www.ecofys.co.uk/


http://www.cac-bg.org/index.php?p=25160


http://www.rotterdam.nl/smartsite250002.dws?MainMenu=268958&Menu=