Informarea corectă, doar din surse oficiale, este foarte importantă. Cu calm, responsabilitate, toleranță și dând dovadă de solidaritate vom trece împreună și peste această situație! Numai bine vă doresc


DE 29 DE ANI – REPREZENTARE NAȚIONALĂ ȘI INTERNAȚIONALĂ A ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI DIN ROMÂNIA! ORGANIZAȚIE MEMBRĂ IUT – INTERNATIONAL UNION OF TENANTS

Expert Forum a lansat Detectorul de bani publici

marți, septembrie 6, 2022 14:52

Expert Forum a lansat ghidul interactiv Detectorul de bani publici. Ghidul face parte dintr-o serie mai amplă de materiale de acest tip produse de Expert Forum și are scopul de a integra informații despre cum se formează bugetele, cum se aprobă investițiile și cum se cheltuie banii publici. De asemenea, ne ajută să înțelegem cum să adunăm date pentru a crea profilul unei firme sau al unei persoane cu legături politice.

Consultă Detectorul de bani publici

Ghidul include informații despre baze de date publice și cum se pot acestea verifica, motoare de căutare din România sau de la nivel internațional și despre cum se pot conecta toate aceste date între ele. Nu este un ghid clasic despre achiziții publice, bugete sau despre finanțare politică, ci mai degrabă un îndrumar care arată la modul foarte practic cum se pot colecta informații din surse diverse pentru a înțelege mai bine legătura dintre bani publici și politică. Am inclus în ghid și teme de interes și de actualitate precum programele naționale de investiții de tipul Anghel Saligny sau PNDL și pașii prin care orice cetățean poate urmări modul în care se cheltuie banii prin astfel de proiecte.

Câteva din temele acoperite:

  • Unde găsim informații despre bugetele publice
  • Programele naționale de investiții – PNDL/Saligny și se stabilește oportunitatea investițiilor
  • Cum se realizează o achiziție publică: etape, praguri, tipuri de proceduri, cum caut o achiziție în SEAP, cum aflu cine a câștigat o achiziție
  • Potențiale riscuri legate de achiziții
  • Profilul unei societăți comerciale: Registrul Comerțului, beneficiari reali, Registrul Insolvenței, firme offshore, platforme de profilare a unei firme, date economice
  • Cum construim un profil politic: date legate de finanțarea partidelor, declarații de avere și interese, baze de date internaționale

Pe 7 septembrie, de la ora 17, vom prezenta ghidul online și vom face o demonstrație despre cum se pot căuta date legate de finanțare politică și profilul politic al unei companii sau al unei persoane. Cei interesați se pot înscrie aici. Evenimentul va fi transmis live pe pagina FB EFOR. Vor interveni: Septimius Pârvu – coordonator ghid și alți experți din partea Expert Forum, precum și alți experți în achiziții și investigații care au contribuit la dezvoltarea ghidului.

Contact: septimius.parvu@expertforum.ro, 0787.638.315

Proiect derulat de:

Ghidul și evenimentul de lansare fac parte din proiectul ”Politici publice locale participative și relevante”. Proiectul este derulat de Expert Forum în parteneriat cu Asociația Română Pentru Locuințe Casa Plus, Euroland Banat, Centrul pentru Resurse Civice și Colegiul Național „Mircea Eliade” Resița, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este creșterea calității politicilor publice prin consolidarea bunei guvernări din sectorul public la nivel local, monitorizare cetățenească, claritate legislativă și implementare practică în colectarea, respectiv publicarea datelor de interes public.

 

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

VOCEA Asociatiilor de Proprietari

marți, august 23, 2022 22:03

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

VOCEA Asociatiilor de Proprietari

miercuri, august 17, 2022 9:12

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

NZEB READY

miercuri, august 17, 2022 9:09

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

Sustinere numirea dnei. Irina Chițu, pentru funcția de membru desemnat în Colegiul CSALB

miercuri, august 17, 2022 9:08

Către

AUTORITATEA NAȚIONALĂ PENTRU PROTECȚIA CONSUMATORILOR
Domnului Președinte HORIA MIRON CONSTANTINESCU

 

Stimate Domnule Președinte,

In numele asociatiilor de proprietari si organizatiilor neguvernamentale membre, Liga Asociațiilor de Proprietari Habitat, organizatie de consumatori, susține numirea dnei. Irina Chițu, pentru funcția de membru desemnat în Colegiul de Coordonare al Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor În Domeniul Bancar (CSALB), din partea asociațiilor de protecție a consumatorilor.

Irina Chițu este de 16 ani director al site-ului de educație financiară www.FinZoom.ro, comparator online dedicat consumatorilor de produse și servicii financiar-bancare și non-bancare, cu misiunea asumată de a ajuta consumatorii să ia decizii bine informate cu privire la finanțele lor personale, decizii responsabile la achiziționarea de produse financiare.

Dna. Irina Chițu este un adevărat ambasador al CSALB, promovând permanent soluționarea alternativă și activitatea Centrului, încă de la înființarea acestuia: în emisiuni de știri sau dedicate soluționării amiabile a conflictelor dintre consumatori și bănci / IFN-uri, la posturile de televiziune și radio, în media scrisă și online, pe comparatorul bancar FinZoom.ro și ateliere de educație financiară pentru consumatori.

De asemenea, dna. Irina Chițu a participat la numeroase caravane organizate de CSALB prin întreaga țară, unde s-a întâlnit cu jurnaliști, consumatori, bănci, reprezentanți ai ANPC și BNR de la sucursale locale și comisariate, promovând educația financiară și beneficiile soluționării amiabile a diferendelor dintre consumatori și bănci/IFN-uri.

In 2021 si 2022, dna. Irina Chițu, a realizat la sediul CSALB zeci de interviuri audio-video cu conciliatori, consumatori, președinți de bănci, reprezentanți ai CSALB și BNR – în calitate de jurnalist și analist financiar. Aceste podcast-uri și articole privind beneficiile soluționării alternative a litigiilor dintre consumatori și bănci / IFN-uri, au fost preluate de majoritatea publicațiilor media și pe rețelele de socializare, pentru o corectă informare a consumatorilor de servicii financiar-bancare și non-bancare, din întreaga țară și din diaspora.

Buna reputație, precum și toate aceste activități desfășurate echidistant și cu profesionalism, alături de studiile juridice și economice absolvite, o califică pe dna. Irina Chițu pentru funcția de membru desemnat în Colegiul de Coordonare al CSALB.

 

În speranța că această propunere de numire a dnei. Irina Chițu în funcția de membru desemnat în Colegiul de Coordonare al CSALB, din partea asociațiilor de consumatori, va fi susținută de ANPC și de asociațiile de protecție a consumatorilor, vă rog să primiți, Stimate Domnule Președinte, sincere felicitări pentru întreaga activitate desfășurată în sprijinul și în interesul consumatorilor români.

 

Numai bine vă dorim, vă mulțumim pentru înțelegere, colaborare și sprijin!

 

Mihai Mereuta

Presedinte

LIGA ASOCIAŢIILOR DE PROPRIETARI
HABITAT

ASOCIAŢIA ROMÂNĂ PENTRU LOCUINŢE
CASA PLUS

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

Scrisoare MINISTERUL ENERGIEI SUSTINERE CSALB

miercuri, august 17, 2022 9:07

Către

MINISTERUL ENERGIEI
Domnului Ministru VIRGIL DANIEL POPESCU

 

Stimate Domnule Ministru,

Odată cu sincere aprecieri pentru activitatea Ministerului Energiei în asigurarea unui cadru legislativ optim desfășurării activității de soluționare a litigiilor, de către entitățile aflate în coordonarea Ministerului Energiei,

Liga Asociațiilor de Proprietari Habitat (din care fac parte peste 15.000 de asociații de proprietari din 31 de județe) și Asociația Română pentru Locuințe Casa Plus,

și

FinZoom.ro, portal de educație financiară și comparator de produse și servicii financiare, cu misiunea asumata încă din 2006 de a ajuta consumatorii să ia decizii bine informate cu privire la finanțele lor personale, decizii responsabile la achiziționarea de produse financiare,

Ne exprimăm împreună susținerea pentru Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor din Domeniul Bancar (CSALB) și apreciem profesionalismul, independența, transparența și înalta calitate a activității desfășurate de conciliatorii CSALB, precum și de către reprezentanții Centrului SAL și Colegiului de Coordonare al CSALB.

Împreună cu sincere urări de succes în toate proiectele inițiate și desfășurate de Ministerul Energiei, vă rugăm să primiți, Stimate Domnule Ministru, felicitări pentru asigurarea accesului la soluții extrajudiciare simple, eficiente, rapide și necostisitoare, care apar în domeniul contractelor de vânzare sau prestare de servicii, la nivel național și transfrontalier, în beneficiul consumatorilor.

Cu deosebită stimă,

 

Mihai Mereuta

Presedinte

Irina Chitu

Director General

LIGA ASOCIAŢIILOR DE PROPRIETARI
HABITAT

FINZOOM FINANCIAL SERVICES

Acest post a fost postat in categoria: Noutati