Informarea corectă, doar din surse oficiale, este foarte importantă. Cu calm, responsabilitate, toleranță și dând dovadă de solidaritate vom trece împreună și peste această situație! Numai bine vă doresc


DE 29 DE ANI – REPREZENTARE NAȚIONALĂ ȘI INTERNAȚIONALĂ A ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI DIN ROMÂNIA! ORGANIZAȚIE MEMBRĂ IUT – INTERNATIONAL UNION OF TENANTS

INVITAȚIE Conferința Națională a Asociațiilor de Proprietari.

luni, mai 16, 2022 21:13

Stimată doamnă,
Stimate domnule,

 Vineri 27 mai 2022, la București, hotel CONTINENTAL FORUM BUCUREȘTI (str. Izvor nr. 82-84,  sector 5 ,vis-a-vis de Palatul Parlamentului),  sala Eliade,  începând cu ora 09.30, Liga Națională a Asociațiilor de Proprietari Habitat, în parteneriat cu Asociația Română pentru Locuințe Casa Plus, organizează Conferința Națională a Asociațiilor de Proprietari.

Dezbaterile vor viza

 • Etapa finală în procesul de modificare și completare a – Legii nr. 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor – propunerile Grupului de lucru – Camera Deputatilor – Comisia pentru administratie (probleme, solutii, propuneri de modificare)

Au fost invitati si au transmis puncte de vedere reprezentanti ai asociatiilor de proprietari din ARAD, BACAU, BOTOSANI, BRAILA, BRASOV, BUZAU, CAMPULULUNG MUSCEL, CLUJ NAPOCA, CONSTANTA, CRAIOVA, FOCSANI, GALATI, IASI, LUGOJ, MANGALIA, NEGRESTI OAS, SATU MARE, OLTENITA, ORADEA, PLOIESTI, PIATRA NEAMT, RAMNICU VALCEA, SFANTU GHEORGHE, SLOBOZIA, TIMISOARA, TARGU MURES, TURNU MAGURELE, BUCURESTI.

Ne face o deosebită plăcere de a vă invita la acesta Conferință!

Sprijinul dumneavoastră, participarea specialiștilor delegați sunt factori ce contribuie la succesul acestei acțiuni.

Vă rugăm să confirmați participarea în cel mai scurt timp posibil. (20 mai). Participarea va fi posibilă în limita locurilor disponibile și în ordinea confirmării.

Pentru înscriere sau pentru informații suplimentare:

 • MIHAI MEREUŢĂ – 0744.751.416; mihai.mereuta@habitaturban.ro;
 • Daniela Florina Huțan – Director – mobil 0743.627.705, – email dana.hutan@habitaturban.ro;

Vă dorim succes în activitatea pe care o desfăsurați, vă mulțumim pentru colaborare si sprijin și vă asigurăm de întreaga noastră considerație.

 

 Agenda provizorie 27 mai

 • 08.45 – 09.30 – înregistrarea participanților, cafea, dialog informal
 • 09.30 – 09.45 – Deschiderea Conferinței
 • 09.45 – 10.30 – prezentări ale invitaților (membri ai Grupului de lucru, Parlamentari, specialiști, reprezentanți ai autoritatilor centrale sau ai a.p.l.).
 • 10.30 – 12.30 – intervenții ale membrilor și reprezentanților asociațiilor de proprietari
 • 12.30 – 13.00 – concluzii / închiderea Conferinței

 

Mihai Mereuta

Presedinte

LIGA ASOCIAŢIILOR DE PROPRIETARI
HABITAT

ASOCIAŢIA ROMÂNĂ PENTRU LOCUINŢE
CASA PLUS

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

PRIA Fire Safety of Buildings

miercuri, aprilie 27, 2022 23:58

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

URBAN INCD INCERC

miercuri, aprilie 27, 2022 23:56

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

vineri, aprilie 22, 2022 23:38

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

Ateliere pentru investigarea bugetelor locale și achizițiilor publice

vineri, aprilie 22, 2022 23:35

Cum sunt cheltuiți banii publici în România? Deși ne afectează calitatea vieții de zi cu zi, știm foarte puține despre traseul acestora în spațiul public. Bugetele locale dictează cum arată localitatea în care trăiești și fiecare decizie financiară a administrației poate susține creșterea sau încetini dezvoltarea comunității tale. Dar de multe ori deciziile foarte tehnice, greu de urmărit, iar lipsa de transparență în administrație ne pune piedici în a avea un cuvânt de spus despre cum ar trebui cheltuiți banii publici.

 

Te invităm să te alături unei comunități create pentru cetățenii care doresc să înțeleagă toate etapele cheltuirii banilor publici. Ne vom ocupa să traducem informațiile pe înțelesul tuturor și vă vom sprijini să faceți propriile demersuri de informare, investigare sau monitorizare a autorităților locale. Și pentru că fondurile pentru investiții publice, de tipul Programului Național de Dezvoltare Locală sau Saligny sunt subiect constant de discuție, vă vom arăta detaliat cum urmărim un proiect de la aprobare până la implementare. 

 

Vom organiza ateliere care se vor întinde pe două jumătăți de zi în București (21-22 mai), Brașov (27-28 mai) și în toamnă în Constanța, Reșița, Timișoara și Cluj. Câteva dintre temele pe care le vom acoperi sunt:

 • Cum citesc un buget
 • Cum se aprobă o investiție
 • Cum se face o achiziție 
 • Cum aflu cine este în spatele unei companii care face afaceri cu primăria mea 
 • Cum folosesc date din registrele publice pentru a vedea interesele financiare și politice ale firmelor care participă la achiziții și ale aleșilor locali. Vom naviga printre registre publice și alte resurse dezvoltate independent, cum ar fi portalul www.banipartide.ro, elaborat de EFOR, care ilustrează finanțarea politică între 2006 și 2022. Și bonus: de unde obțin și cum pot prelucra chiar eu aceste date
 • Ce este clientelismul politic și cum pot urmări abuzul de resurse publice
 • Care-i treaba cu PNDL și Saligny

 

Atelierele sunt deschise pentru toți cei interesați: grupuri civice, jurnaliști, studenți, membri de partid, aleși locali sau cetățeni care vor să înțeleagă mai bine ce fac instituțiile publice. Toate activitățile vor fi practice și interactive, ne vom pune în mintea decidenților care controlează resursele publice și vom prelucra cu mâna noastră date și documente publice. În cadrul atelierelor vom proiecta și activități de monitorizare pe care te vom ajuta să le duci la capăt: cu alte cuvinte, vom fi proprii noștri jurnaliști de investigație.  

 

Înscrieri pe: link

 

Proiect derulat de:

Acest post a fost postat in categoria: Noutati, Proiecte

Paste Fericit

marți, aprilie 19, 2022 13:12

Acest post a fost postat in categoria: Noutati