Informarea corectă, doar din surse oficiale, este foarte importantă. Cu calm, responsabilitate, toleranță și dând dovadă de solidaritate vom trece împreună și peste această situație! Numai bine vă doresc


DE 29 DE ANI – REPREZENTARE NAȚIONALĂ ȘI INTERNAȚIONALĂ A ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI DIN ROMÂNIA! ORGANIZAȚIE MEMBRĂ IUT – INTERNATIONAL UNION OF TENANTS

Arhiva pentru mai, 2012

Conferinta cu tema: INTRETINEREA SI UTILIZAREA IN SIGURANTA A INSTALATIILOR DE GAZE!

luni, mai 28, 2012 4:47

INVITATIE

In cadrul seminariilor complet gratuite adresate membrilor si reprezentantilor asociatiilor de proprietari, joi, 31.05.2012, ora 11.00, la Sala de Seminar de la SPHERA (str. Sg. Nutu Ion nr. 44 Sectorului 5 Bucuresti – sediul Ligii Habitat), are loc Conferinta cu tema:Intretinerea si utilizarea in siguranta a instalatiilor de gaze!

Dezbaterile  vor viza:

 • Relatia cu gdf suez / distrigaz sud retele
 • Drepturile si obligatiile proprietarilor / asociatiilor de proprietari;

Invitati:

 • Reprezentanti ai asociatiilor de proprietari din Bucuresti;
 • Reprezentanti ai gdf suez / distrigaz sud retele;
 • Reprezentanti ai Serviciilor pentru Asociatiile de Proprietari din cadrul Primariilor de Sector;
 • Reprezentanti ai prefecturii municipiului bucuresti, Primariei Generale a Municipiului Bucuresti, Consiliului general Al Municipiului Bucuresti,
 • Invitati permanenti: radet Bucuresti, distrigaz, apa nova bucuresti, 3d romania
 • Specialisti in domeniu;

In cadrul conferintei se va derula si programul saptamanal de consiliere gratuita privind supravegherea lucrarilor de reabilitare termica a cladirilor organizat cu sprijinul Patronatului Societatilor din Constructii!
Va rugam sa delegati un reprezentant la aceasta intalnire!
Sprijinul dumneavoastra, participarea specialistilor delegati sunt factori ce contribuie la ceea ce noi considerăm că sunt programe de succes.
Informarea corecta si de calitate a reprezentantilor asociatiilor de proprietari cu privire la drepturile si obligatiile acestora este benefica tuturor partilor implicate!
Multumindu-va anticipat pentru PARTICIPARE, va rog sa primiti, asigurarea deplinei mele consideratii.
Cu deosebit respect,

PRESEDINTE
Mihai MEREUTA

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

Comunicat: campanie electorala

luni, mai 28, 2012 4:44

Odata cu demararea alegerilor numarul solicitarilor de implicare politica a Ligii Habitat a crescut considerabil! In acest sens facem urmatoarele precizari:

 • Conform art.2 din Statut, Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat (singura organizatie nationala a asociatiilor de proprietari) este autonoma, neguvernamentala, nonprofit, fara scop lucrativ sau patrimonial si apolitica!
 • Liga Habitat participa (inclusiv prin protocoalele semnate cu autoritatile publice) la elaborarea si implementarea politicilor publice dar nu face politica!
 • Caracterul eterogen al optiunilor politice ale membrilor Ligii (persoane fizice) -la nivel local si pozitia echilibrata apolitica -la nivel national asigura credibilitate actiunilor Ligii.
 • Liga Habitat nu semneaza protocoale cu nici o formatiune/alianta politica!

In aceasta perioada nu ne-am dat acceptul pentru utilizarea comunicatelor Ligii pentru materiale electorale.

Mai mult, am constatat ca declaratii trunchiate/scoase din context sunt folosite in scop electoral!

Singurele informatii oficiale sunt cele de pe site-ul Ligii.

PRESEDINTE
Mihai MEREUTA

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

Anunt autorizare centru evaluare

luni, mai 14, 2012 18:52

Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat este in proces de autorizare ca centru de evaluare pentru ocupatia „administrator imobile”.
Pentru informatii suplimentare ne puteti contacta pe e-mail la adresa mihai.mereuta@habitaturban.ro.

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

SONDAJ CU PRIVIRE LA PRIORITATILE ADMINISTRATIEI PUBLICE IN BUCURESTI

luni, mai 14, 2012 16:35

In perioda 01-15 mai 2012 Liga Habitat a efectuat, in randul membrilor si reprezentantilor asociatiilor de proprietari participati la programele de consiliere gratuita, un sondaj referitor la Prioritatile Primariei Municipiului Bucuresti.

Chestionarul a continut 20 de optiuni pe care respondentii le-au notat cu note de la 1 la 5 in functie de ceea ce au cosiderat ca este mai important (5- prioritate maxima, 1 prioritate minima).

Acest sondaj nu are pretentia de a fi o cercetare sociologica completa, insa reflecta opinia cetatenilor implicati in activitati civice.

Chestionarul a fost returnat de catre 334 de respondenti.

care ar trebui sa fie prioritatile administratiei publice in bucuresti?

Nr.crt. TEMA NOTA
 1.  
CONSOLIDAREA CLADIRILOR

4,59
 1.  
SIGURANTA CETATEANULUI 4,47
 1.  
CALITATEA APEI 4,15
 1.  
REABILITAREA TERMICA A CLADIRILOR 4,12
 1.  
ASISTENTA SOCIALA SI MEDICALA PENTRU CATEGORII VULNERABILE

4,02
 1.  
CALITATEA AERULUI 4,00
 1.  
CANALIZAREA 3,74
 1.  
CAINII COMUNITARI 3,67
 1.  
STAREA DRUMURILOR 3,53
 1.  
TRANSPORTUL IN COMUN 3,47
 1.  
REORGANIZAREA ADMINISTRATIVA A CAPITALEI 3,29
 1.  
CURATENIA STRADALA 3,27
 1.  
REORGANIZAREA RADET BUCURESTI 2,94
 1.  
PARCURI/SPATII VERZI 2,89
 1.  
ILUMINATUL PUBLIC 2,83
 1.  
PARCARI DE RESEDINTA 2,83
 1.  
PROGRAME CULTURALE 2,65
 1.  
STAREA PIETELOR 2,56
 1.  
LOCURI DE JOACA 2,50
 1.  
PISTE PTR BICICLISTI 2,33

PRESEDINTE
Mihai MEREUTA

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

Comunicat – 14 Mai 2012

luni, mai 14, 2012 16:32

UAP Buzau ia pozitie fata de comportamentul firmelor de cablu tv care provoaca  o agresiune vizuala locuitorilor municipiului Buzau si o alterare estetica a locului in care traim.
In ultima perioada, la nivelul municipiului Buzau, observam o adevarata  avalansa de oferte ale firmelor de cablu TV , care se extind in mod necontrolat,  in imobilele de locuit si nu numai. UAP Buzau atentioneaza  asupra acestui fenomen si face urmatoarele recomandari asociatiilor de proprietari.

 1. Sa nu mai permita gaurirea haotica si la intamplare a planseelor, peretilor si tot ce intalnesc in cale , iar acest lucru sa se faca numai pentru cei care solicita explicit si sigur un asemenea serviciu;
 2. Sa nu se permita montarea altor trasee  de cabluri decat pe traseele deja  existente ;
 3. Aprobarea pentru montarea anumitor trasee in bloc sa se faca numai dupa ce are loc  o sedinta pe scara,  nu pe baza unei liste de semnaturi, adunate de lucratorii firmelor, obtinute de la copii, persoane care le dau acordul de buna credinta, fara sa cunoasca adevarata intentie, detalii privind dimensiunea lucrarii, etc… Atragem atentia ca nu de putine ori dupa aceste interventii, locatarii au trebuit sa cheltuiasca din nou pentru zugravit, s-au trezit cu tencuiala cazuta si nereparata si multe alte  lucruri neplacute;

In aceste conditii, UAP Buzau  ofera sprijin celor afectati de aceste practici abuzive ale firmelor de cablu care, in final, nu fac decat sa afecteze proprietatea comuna.  Proprietarii sau asociatiile de proprietari se pot adresa in scris UAP Buzau, care va contabiliza toate petitiile si va sesiza apoi institutiile abilitate (politie, inspectia in constructii, etc) spre competenta solutionare.

 

Cu consideratie
Constantin Ionescu – Vicepresedinte UAP Buzau

Acest post a fost postat in categoria: Stiri Locale