Informarea corectă, doar din surse oficiale, este foarte importantă. Cu calm, responsabilitate, toleranță și dând dovadă de solidaritate vom trece împreună și peste această situație! Numai bine vă doresc


DE 29 DE ANI – REPREZENTARE NAȚIONALĂ ȘI INTERNAȚIONALĂ A ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI DIN ROMÂNIA! ORGANIZAȚIE MEMBRĂ IUT – INTERNATIONAL UNION OF TENANTS

PMB ia în calcul eliminarea subvenţiei la apă caldă pentru bucureşteni

marți, martie 9, 2010 9:43
Postat in Noutati

Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat respinge propunerea de eliminare a subventiei la apa calda anuntata de primarul general al Bucurestiului.

In medie, o persoana consuma pentru apa calda 0,12 gcal / luna, adica un consum de 1,44 gcal/an. Daca in prezent, o persoana plateste pentru gcal cuprinsa in apa calda aproximativ 171,36 lei / an, dupa eliminarea subventiei aceasta va plati 416,16 lei/an, ceea ce reprezinta o crestere de 244,8 lei / an. O familie de 3 persoane va plati cu 734,4 lei / an mai mult la intretinere.

La nivelul Bucurestiului, peste 100 de milioane Euro vor fi achitate in plus de locuitorii capitalei ca urmare a eliminarii subventiei la apa calda.

Aceasta economie in bugetul primariei va fi folosita oare pentru fantani arteziene, panselute si ceasuri in intersectii?

Observam ca autoritatile publice insista sa creasca, in plina criza economica si sociala, o serie de costuri ce trebuie suportate de populatie.

Nu avem cunostinta de vreo dezbatere publica cu privire la aceasta propunere. Nu consideram ca singura optiune la nivelul Bucurestiului este acumularea restantelor la intretinere (rezultat firesc al cresterii costului locuitului!).

Asteptam un dialog real cu cetatenii si asociatiile acestora. Subiectul referitor la subventie trebuie abordat numai in cadrul strategiei energetice a capitalei.

|