Informarea corectă, doar din surse oficiale, este foarte importantă. Cu calm, responsabilitate, toleranță și dând dovadă de solidaritate vom trece împreună și peste această situație! Numai bine vă doresc


DE 29 DE ANI – REPREZENTARE NAȚIONALĂ ȘI INTERNAȚIONALĂ A ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI DIN ROMÂNIA! ORGANIZAȚIE MEMBRĂ IUT – INTERNATIONAL UNION OF TENANTS

Campania „UN PLUS DE SIGURANŢĂ”.

vineri, decembrie 10, 2010 9:42
Postat in Stiri Locale

Mâine, 10 decembrie a.c., la orele 11.30, jurnaliştii acreditaţi la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila sunt invitaţi să participe la o întâlnire a poliţiştilor brăileni cu reprezentanţii unei asociaţii de proprietari care au câştigat un premiu la nivel naţional în cadrul Campaniei „UN PLUS DE SIGURANŢĂ”.

Întâlnirea va avea loc la sediul Asociaţiei de Proprietari, nr.251, din Brăila, Aleea Energiei, nr.6, blocul 27.

Din partea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila vor participa reprezentanţi ai Compartimentul de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii, poliţistul de proximitate din zonă, agent şef Dan Cărădan, preşedintele Federaţiei Uniunii Asociaţiilor de Proprietari Brăila, domnul Covache Marian, şi reprezentanţii asociaţiei de proprietari câştigătoare.

Lansarea acestei campanii, împreună cu organizaţia profesională a specialiştilor în tehnică de securitate, a fost motivată de interesul comun de a trage un semnal de alarmă, de a face un demers de conştientizare şi implicare a cetăţenilor într-un efort de autoprotejare în faţa pericolului infracţional.

UN PLUS DE SIGURANŢĂ înseamnă înainte de toate un PLUS de informaţie, înseamnă un PLUS de cunoaştere, înseamna un PLUS de tehnologie.

UN PLUS DE SIGURANŢĂ înseamnă, totodată, mai puţină ignoranţă, mai puţină neglijenţă, mai puţină superficialitate!

Sunt, aşadar, cel puţin două mesaje pe care campania le va promova. Acela al informării despre sistemele de securitate existente pe piaţa românească şi, al doilea, de a utiliza corespunzator aceste sisteme după achiziţionare.

De asemenea, campania a derulat şi un concurs, având ca premiu o soluţie de securitate, reprezentând un sistem antiefracţie pentru intrările în scările de bloc.

Câştigătorii concursului Campaniei „Un plus de Siguranţă”

Astăzi, 9 decembrie 2010, s-a încheiat etapa a doua a campaniei de prevenire a furturilor din locuinţe „Un plus de Siguranţă”, respectiv etapa de difuzare a materialelor de prevenire în blocurile ţintă şi cea a concursului campaniei.

La acest concurs s-au înscris peste 300 de asociaţii de proprietari, un aspect îmbucurător pentru organizatorii campaniei preventive, care au decis astfel adăugarea a încă unui premiu, suplimentar celui anunţat a fi oferit la demararea acţiunii.

„Ne bucură acest feed-back al oamenilor la campania noastră, iar asta ne face să credem că Un plus de Siguranţă este una dintre cele mai reuşite campanii de prevenire a Poliţiei Române din acest an” a susţinut comisarul şef Constantin Stroescu, şeful Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din IGPR.

Cele mai multe scrisori sosite pe adresa Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii au fost din judeţele Neamţ, Bihor şi Suceava.

Câştigătorii concursului Campaniei „Un plus de Siguranţă” sunt Asociaţia de Proprietari a Blocului 27 din Str. Aleea Energiei nr. 6, Brăila, judeţul Brăila şi Asociaţia de Proprietari D33 din strada Dimitrie Cantemir nr. 33, Oradea, judeţul Bihor.

La aceste blocuri vor fi aplicate soluţii de securitate oferite de reprezentanţii Asociaţiei Române pentru Tehnică de Securitate (ARTS), în funcţie de nevoile şi specificul blocului respectiv. „Suntem interesaţi ca prin soluţiile pe care le vom implementa să aducem Un plus de Siguranţă locatarilor acelor imobile” a declarat Silviu Clep, preşedintele ARTS.

În două luni de campanie poliţiştii de prevenire au ajuns cu recomandările preventive la peste 80.000 de familii din întreaga ţară, ţinta campaniei fiind 12.000 de imobile – „suntem în grafic cu această acţiune, iar în luna ianuarie vom avea alături de o evaluare exactă a rezultatelor campaniei şi concluziile unui amplu studiu privind furturile din locuinţe, material important atât pentru specialiştii din Poliţie, dar şi pentru publicul larg” au susţinut responsabilii proiectului.

Organizatorii campaniei preventive „Un plus de Siguranţă” – Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii şi Asociaţia Română pentru Tehnică de Securitate- mulţumesc tuturor participanţilor la acţiune şi le urează Sărbători fericite şi liniştite!

|