Informarea corectă, doar din surse oficiale, este foarte importantă. Cu calm, responsabilitate, toleranță și dând dovadă de solidaritate vom trece împreună și peste această situație! Numai bine vă doresc


DE 29 DE ANI – REPREZENTARE NAȚIONALĂ ȘI INTERNAȚIONALĂ A ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI DIN ROMÂNIA! ORGANIZAȚIE MEMBRĂ IUT – INTERNATIONAL UNION OF TENANTS

Conferinta aniversara! Adaptarea locuintelor la schimbarile climatice!

joi, aprilie 28, 2011 17:38
Postat in Noutati

Conferinta aniversara!

Adaptarea locuintelor la schimbarile climatice!

Evenimentul aniversar marcheaza 20 de ani de activitate impliniti de Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat!

Bucuresti, 19 mai 2011

Cu ocazia aniversarii a 20 de ani de activitate, Liga Asociatiilor de Proprietari – Habitat, in colaborare cu Asociatia Romana pentru Locuinte – Casa Plus, lansează o invitaţie pentru abordarea interdisciplinară a temei Adaptarea Locuintelor la Schimbarile Climatice.

Sunt invitati să participe toti cei interesati, in data de 19 mai 2011, la Bucuresti (Sala de Consiliu a Primariei Sectorului 4), la o conferinta in care vor fi abordate temele:

  • Eficienta energetica in sectorul rezidential;
  • Reabilitarea termica a cladirilor de locuit;
  • Piaţa construcţiilor verzi în România;
  • Case pasive şi surse de energie regenerabilă;
  • Conştientizarea necesităţii adaptării locuinţelor şi a spaţiului urban în perspectiva viitoarelor schimbări climatice;
  • Calitatea materialelor de construcţii în perspectiva schimbărilor climatice;
  • Calitatea instalaţiilor locuinţelor: sanitare, electrice, încălzire, ventilaţie, supraveghere, siguranţă personală;
  • Noile sisteme de proiectare a locuinţelor, anexelor şi a spaţiului urban (amplasare, orientare, realizare, exploatare – întreţinere, protecţie);
  • Reamenajarea, modernizarea, asigurarea locuinţelor existente;
  • Surse de finantare pentru adaptarea locuintelor si spatiului urban la schimbarile climatice.

Aceste teme vor fi sustinute de reputati specialisti in domeniu si practicieni din institutii nationale si internationale, facilitand diseminarea informatiilor privind noile standarde si a celor mai bune practici aplicate pentru a aborda efectele schimbarilor climatice in domeniul locuintelor. Conferinta va oferi prilejul de a stabili relatii de colaborare cu specialisti si institutii/organisme publice nationale sau internationale, intreprinderi, organizatii neguvernamentale, institute de cercetare etc.

In cadrul Conferintei va avea loc o festivitate de premiere a celor care au sprijinit activitatea Ligii Asociatiilor de Proprietari Habitat in cei 20 de ani de existenta.

Conferinta va avea o durata de 1 zi si se va desfasura la Bucresti – Sala de Consiliu a Primariei Sectorului 4.

Taxa de participare pentru persoane fizice (inclusiv reprezentati ai ONG) este de 150 lei / persoana, in care sunt incluse: participarea la conferinta, materiale informative, catering.

Se acordă un discount de 20% pentru participantii înscrisi care achită taxa de participare până la data de 30.04.2010 (taxa devine 120 lei).

Taxa de participare se poate achita cu numerar la sediul Ligii sau in contul Ligii Asociatiilor de Proprietari HABITAT nr. RO96BRDE441SV03929134410 deschis la BRD – Sucursala Unirea Bucuresti, cod fiscal 8557733.

Factura va fi întocmită cu data înscrisă pe OP prin virament.

Pentru companii există următoarele posibilităţi de sponsorizare a evenimentului:

  • 1 sponsor Platinium de 1500 Euro (cu prezentarede 20 minute în cadrul Conferinţei, materialele de promovare incluse in mapa Conferintei);
  • 2 sponsori Gold de 1000 Euro (cu prezentarede 10 minute în cadrul Conferinţei, materialele de promovare incluse in mapa Conferintei);
  • 3 sponsori Silver de 500 Euro (cu prezentarede 5 minute în cadrul Conferinţei, materialele de promovare incluse in mapa Conferintei);
  • număr nelimitat de sponsori de 100 Euro (fără prezentare în cadrul Conferinţei, materialele de promovare incluse in mapa Conferintei).

Pentru reprezentantii administratiei publice locale si centrale participarea este gratuita in limita locurilor disponibile.

Număr estimat de participanţi: 300. Vor participa si reprezentanti ai asociatiilor de proprietari din cele 38 de filiale judetene ale Ligii.

Program

19 mai

09:00 – 09:30

Primirea şi înregistrarea participantilor

09:30 – 09:50

Cuvânt introductiv, prezentarea invitaţilor, lansarea Conferintei

Sesiunea I

09:50 – 11:00

FESTIVITATE DE PREMIERE a celor care au sprijinit activitatea Ligii Asociatiilor de Proprietari Habitat in cei 20 de ani de existenta.

11:00 – 11:30

Conferinţa de presă

Pauză de cafea

Sesiunea II

11:30 – 12:30

Calitatea materialelor de construcţii în perspectiva schimbărilor climatice.

Eficienta energetica in sectorul rezidential. Reabilitarea cladirilor de locuit.

Case pasive şi surse de energie regenerabilă.

12:30 -13:30

Adaptarea locuintelor şi a spatiului urban în perspectiva viitoarelor schimbări climatice.

Provocari si oportunitati. Strategii nationale si europene. Programe de dezvoltare si adaptare la schimbarile climatice.

13:30 – 14:00

Surse de finantare a programelor destinate adaptarii locuintelor si spatiului urban la

schimbarile climatice (programe nationale, credite subventionate, credite comerciale, etc).

14:00 – 14:30

Intrebari / Raspunsuri / Concluzii

14:30 – 15:00

Standing buffet / Discutii informale

|