Informarea corectă, doar din surse oficiale, este foarte importantă. Cu calm, responsabilitate, toleranță și dând dovadă de solidaritate vom trece împreună și peste această situație! Numai bine vă doresc


DE 29 DE ANI – REPREZENTARE NAȚIONALĂ ȘI INTERNAȚIONALĂ A ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI DIN ROMÂNIA! ORGANIZAȚIE MEMBRĂ IUT – INTERNATIONAL UNION OF TENANTS

Comunicat Iasi

luni, mai 23, 2011 17:32
Postat in Stiri Locale

Avand in vedere Comunicatul F. 1326/20.24.2011 emis de CET Iasi catre Primaria Municipiului Iasi; Institutia Prefectului Judetului Iasi; TVR Iasi; Ziarul de Iasi; Flacara Iasului; VOX T; Tele M; Evenimentul de Iasi; Buna Ziua Iasi; NEWSIASI.RO; Iasi Plus; Radio Iasi; TV ANTENA 1; cele 3 ONG-uri mai sus amintite, UNIUNEA SINDICALA TERITORIALA „Cartel ALFA” – Filiala Iasi si Cabinet Parlamentar nr. 188, Petru Movila semnatare a unui proiect de colaborare sub denumirea FAPTA facem urmatoarele precizari:

1.   Afirmatia gigacaloria umflata la iasi

CET nu cunoaste termoenergetica sau dezinformeaza cu buna stinta. Afirmatia noastra este sustinuta de declaratiile proiectantului, a uzinei constructoare – garant al consumurilor utilajelor fabricate si de DIAGRAMA DE REGIMURI DE EXPLOATARE – document insotitor al produsului „TURBINA DSL DE 50 MW”

In plus nici nu trebuie sa ne bazam pe documente. Este suficient experimentul direct pe turbina pentru masurarea exacta a consumului de combustibil pentru producerea unei gigacalorii posibil la orice turbina de la CET1

Pretul de productie, transport si distributie este stabilit prin decizie ” … afirmatie neconforma cu realitatea se incearca pacalirea consumatorilor cat si mass-media Ieseana. Pretul este APROBAT prin decizie pe baza unor asa numite „coturi justificate de producator” adica pe niste argumente produse de producator in SOLICITAREA DE MAJORARE DE TARIF, solicitarea se face pana la 15 dec anual pentru anul urmator.

Pacalirea cu decizia ANRE duce la avizul si aprobarea prin vot la nivelul consiliului local

2. Afirmatia CET:

DENOTA O GRAVA IGNORANTA PROFESIONALA sau se incearca pacalirea noastra.

Echivalerntele prezentate de CET sunt valabile la orice fabricatie mai putin la COGENERARE tehnologie care inseamna: doua energii fabricate simultan.

In consecinta simultaneitatii nu se poate exprima echivalenta doar pentru o singura energie fara a scadea consumul de combustibil al celeilalte dintr-un consum general al ambelor energii, Consumul pentru electricitate se determina atunci cind aceasta este produsa singura

DECI: PROPUNEM CA SA INVITATI CONDUCEREA CET FIE SA PUNA MANA PE CARTE FIE SA RECUNOASCA CA STIE SI MINTA SAU SA DEZINFORMEZE.

VA ROGAM SA ORGANIZATI EXPERIMENTUL DE EXPERTIZARE A CONSUMULUI PE TURBINA SI SE VA DEMONSTRA CELE EXPRIMATE DE NOI.

Consumul este corect calculat, inclusiv pretul…

DAR VALABIL NUMAI PENTRU PRODUCTIA PE CAZANELE DE APA FIRBINTE. LA COGENERARE SE CALCULEAZA IMPREUNA DUPA CARE SE SCADE CONSUMUL ELECTRICEI CA MAI SUS SI NUMAI APOI SE CALCULEAZA APLICAND PRETUL COMBUSTIBILULUI

Conducerea CET trebuie lamurita ca legile fizicii de clasa a 10-a sunt aplicate putin mai sofisticat la cogenerare dar pentru asta trebuie respect pentru consumator si respectarea legislatiei.

Daca ar fi sa luam de buna numai „justificarea „CET” am putea sa-i invatam ca orice energie poate face obiectului unei transformari de tensiune de la orice tensiune la orice tensiune si deci ar fi suficienta o plimbare pana in curtea oricarui „IRE” sa gasim utilajele necesare In realitate conducerea CET ne pacaleste cu piedicile tehnice cu care acopera „smecheria” prin care vinde la tarife foarte ridicate („ARGUMENTATE” si reglementate de acelasi ANRE) si deci mai scump decat tariful platit de oras.

         Afirmatia 4 e banalitate irelevanta deoarece CET oricum nu respecta in totalitate  legislatia pe relatia furnizor - consummator putem face aceasta demonstratie numai daca analizam contractul CET incheiat cu asociatiile de prorietari si prevederile Ordinului 91/2007 - pentru aprobarea Regulamentului-cadru al serviciului public de alimentare cu energie termicã.

Concluziile CET sunt vadit interesate in promovarea unor solutii greu de realizat si in timp si costuri substantiale, situatie in care se prelungeste actualul statut destul de confortabil acesteia

* Ne bazam si punem la dispozitia dumneavoastra (daca doriti) documente emise de institutii specializate de profil care sa ateste afirmatiile noastre.

–  DIAGRAMA DE CONSUM – Turbina DSL 50

–  Studiul  KEMA – „Tarife pentru surse neconvetionale si cogenerare”  elaborat de firma KEMA  consulting GMbH – Olanda – in cadrul asistentei externe a comunitatii europene acordate Romaniei – beneficiar ANRE.

–   Strategia Energetica a Municipiului Bucuresti – Studiu de Grontmij Carl Bro si ATH energy, Etc.

F.A.P.T.A.

|