Informarea corectă, doar din surse oficiale, este foarte importantă. Cu calm, responsabilitate, toleranță și dând dovadă de solidaritate vom trece împreună și peste această situație! Numai bine vă doresc


DE 29 DE ANI – REPREZENTARE NAȚIONALĂ ȘI INTERNAȚIONALĂ A ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI DIN ROMÂNIA! ORGANIZAȚIE MEMBRĂ IUT – INTERNATIONAL UNION OF TENANTS

THERMAL ENERGY FORUM – A TREIA EDITIE

miercuri, februarie 15, 2017 12:42
Postat in Noutati

16 MARTIE 2017, HOTEL INTERCONTINENTAL, SALA RAPSODIA, BUCURESTI

 

Publicatia The Diplomat-Bucharest organizeaza cea de-a treia editie a forumului dedicat energiei termice sub denumirea „Thermal Energy Forum 2017” in data de 16 martie 2017 la Hotel InterContinental – Sala Rapsodia, Bucuresti.

Evenimentul este organizat impreuna cu ANRE, ARPEE si CRE, in parteneriat cu EY si BEPCO, cu suportul asociatiilor CNR-CME, COGEN ROMANIA, ESCOROM si LIGA HABITAT.

Conform proiectului Strategiei Energetice elaborat de catre Ministerul Energiei, mai mult de jumatate dintre cele 60 de localitati cu SACET functional in Romania au nevoie de investitii substantiale in modernizarea distributiei de agent termic si inlocuirea vechilor centrale termoelectrice in cogenerare, ce se apropie de sfarsitul duratei de viata.

Noua strategie energetica promoveaza cogenerarea de inalta eficienta, activitatile de identificare si valorificare a potentialului national de cogenerare, auditarea energetica a unitatilor de cogenerare, reabilitarea si modernizarea instalatiilor existente in vederea cresterii eficientei si reducerii impactului asupra mediului.

O alta arie centrala de interventie strategica aduce in prim plan amplificarea programelor de crestere a eficientei energetice a locuintelor.

In paralel, este necesara dezvoltarea capacitatilor de productie de energie pe baza de deseuri, iar o atentie sporita trebuie sa fie acordata colectarii selective, reciclarii si recircularii materiilor prime.

Evenimentul se doreste a fi o dezbatere referitoare la situatia actuala a serviciului de alimentare cu energie termica in sistem centralizat, prevederile directivei europene "Energy Winter Package 2016” si impactul lor asupra politicii energetice nationale, noutati despre Programul National Termoficare 2006 – 2020 – Caldura si confort, promovarea sistemelor bazate pe tehnologii de inalta eficienta.

Speakeri confirmati:

 • Emil Calota, Vicepresedinte, Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE)
 • Valeriu Binig, Partener, EY
 • Corneliu Bodea, Presedinte Centrul Roman an Energiei (CRE)
 • Valerie Plainemaison, Secretar General, Federatia Europeana a Serviciilor de Eficacitate si Inteligenta Energetica (EFIEES)
 • Matthias Vogel – Director general, Veolia Ucraina

La discutii sunt invitati sa participe:

 • Reprezentanti ai Guvernului Romaniei, Ministerul Energiei, Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene
 • Reprezentanti ai autoritatilor locale
 • Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei, ANRE
 • Asociatia Municipiilor din Romania, AMR
 • Asociatii de profil, ARPEE, COGEN, CNR-CME, CRE, ESCOROM, LIGA HABITAT
 • Producatori si operatori de transport a energiei termice
 • Prestatori de servicii comunitare de utilitati publice si management al deseurilor
 • Furnizori de echipamente si tehnologii
 • Institutii financiare, fonduri de investitii, consultanti

Programul evenimentului, care contine subiectele de discutie aferente celor doua sesiuni ale evenimenului, este atasat. De asemenea, este atasat Formularul de inregistrare, care contine detalii privind taxele de participare. Membrii asociatiilor partenere beneficiaza de o reducere de 15% aplicata la taxa de participare.

Pentru inscrieri va rugam sa contactati organizatorii, la tel. 031 4222369, e-mail: raluca.aldescu@thediplomat.ro. Pentru detalii suplimentare va rugam sa accesati site-ul evenimentului: http://thermal-conference.thediplomat.ro/

Cu speranţa că evenimentul menţionat mai sus prezintă interes pentru dumneavoastră, vă mulţumim şi vă asigurăm de deosebita noastră consideraţie.

 

Agenda evenimentului
Formularul de inregistrare

|