Informarea corectă, doar din surse oficiale, este foarte importantă. Cu calm, responsabilitate, toleranță și dând dovadă de solidaritate vom trece împreună și peste această situație! Numai bine vă doresc


DE 29 DE ANI – REPREZENTARE NAȚIONALĂ ȘI INTERNAȚIONALĂ A ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI DIN ROMÂNIA! ORGANIZAȚIE MEMBRĂ IUT – INTERNATIONAL UNION OF TENANTS

Comunicat SACET

vineri, septembrie 15, 2017 13:57
Postat in Noutati

Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat respinge cu fermitate orice crestere a pretului gigacaloriei platit de catre populatie!

Solicitari

  1. Stabilirea zonelor unitare de consum!
  2. Respectarea principiului “o cladire un sistem de incalzire”!
  3. Bransarea institutiilot publice
  4. Bransarea tuturor dezvoltarilor imobiliare.
  5. Costuri accesibile pentru incalzire si a.c.m.
  6. Finalizarea contorizarii / repartizarii individuale!
  7. Conventii individuale de plata!
  8. Organizarea unei entitati de reglementare independenta de primarie, cu competente delegate de la Consiliile Locale, de a monitoriza indicatorii de performanta ai SACET si ai CET-urilor si de a pregati, urmari si reglementa aplicarea strategiei energetice;
  9. Transformarea SACET in societate comerciala cu capital 100% municipal.
  10. Concesionarea cu aport de capital a serviciilor de incalzire centralizata din Bucuresti, singura solutie strategica care ofera bucurestenilor sansa de a avea servicii de calitate la cele mai mici preturi date de piata acestor servicii.
  11. Parteneriatul si participarea consumatorilor la luarea decizilor!
  12. Reducerea TVA la 5% pentru apa de consum casnic, apa calda menajera si pentru energie termica
  13. Sistarea modificarii tarifelor/preturilor fara convenirea unui calendar pe termen mediu, fara prezentarea unor motivatii solide si fara consultarea consumatorilor.
  14. Reprezentantii asociatiilor de proprietari trebuie sa fie membri ai consiliilor de administratie ale companiilor furnizoare de utilitati publice deoarece acestea au un caracter de monopol natural si poate exista tendinta de a face abuz de pozitie dominanta.
  15. Acordarea ajutoarelor pentru incalzirea locuintelor pe toata perioada furnizarii serviciului!
  16. Includerea energiei pentru prepararea apei calde in cadrul sistemului de ajutoare
  17. Actualizarea ISR

 

Combinatia de venituri scazute, preturi ridicate la energie si izolarea inadecvata a locuintelor da nastere unor fenomene precum saracia, deconectarea de la energie, excluderea sociala, ceea ce contravine modelelor sociale europene. Fenomenele de segregare sociala au inceput sa duca deja la transformarea unor zone importante din Bucuresti la ghetouri.

INFO la: mihai.mereuta@habitaturban.ro (de preferat), sau FAX 021.341.30.62, sau ADRESA CORESPONDENTA: OP 49, CP 21 SECTOR 2 BUCURESTI.

Mihai Mereuta
Presedinte

LIGA ASOCIAŢIILOR DE PROPRIETARI

HABITAT

ASOCIAŢIA ROMÂNĂ PENTRU LOCUINŢE

CASA PLUS

|