Informarea corectă, doar din surse oficiale, este foarte importantă. Cu calm, responsabilitate, toleranță și dând dovadă de solidaritate vom trece împreună și peste această situație! Numai bine vă doresc


DE 29 DE ANI – REPREZENTARE NAȚIONALĂ ȘI INTERNAȚIONALĂ A ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI DIN ROMÂNIA! ORGANIZAȚIE MEMBRĂ IUT – INTERNATIONAL UNION OF TENANTS

Atelier pentru investigarea bugetelor locale și achizițiilor publice – București

miercuri, iunie 1, 2022 12:16
Postat in Noutati, Proiecte

Ești interesat cum sunt cheltuiți banii publici în comunitatea ta? Înscrie-te la un atelier practic, organizat de Expert Forum în perioada 4-5 iunie, la Bucuresti. Detalii și înscrieri pe https://expertforum.ro/ateliere-bani-publici.

Te invităm să te alături unei comunități create pentru cetățenii care doresc să înțeleagă toate etapele cheltuirii banilor publici. Ne vom ocupa să traducem informațiile pe înțelesul tuturor și vă vom sprijini să faceți propriile demersuri de informare, investigare sau monitorizare a autorităților locale.

Câteva dintre temele pe care le vom acoperi sunt:

🤑 Cum citesc un buget

🤑 Cum se aprobă o investiție

🤑 Cum se face o achiziție

🤑 Cum aflu cine este în spatele unei companii care face afaceri cu primăria mea

🤑 Cum folosesc date din registrele publice pentru a vedea interesele financiare și politice ale firmelor care participă la achiziții și ale aleșilor locali. Vom naviga printre registre publice și alte resurse dezvoltate independent, cum ar fi portalul banipartide.ro, elaborat de EFOR, care ilustrează finanțarea politică între 2006 și 2022. Și bonus: de unde obțin și cum pot prelucra chiar eu aceste date

🤑 Ce este clientelismul politic și cum pot urmări abuzul de resurse publice

🤑 Care-i treaba cu PNDL și Saligny

Atelierele sunt deschise pentru toți cei interesați: grupuri civice, jurnaliști, studenți, membri de partid, aleși locali sau cetățeni care vor să înțeleagă mai bine ce fac instituțiile publice. Toate activitățile vor fi practice și interactive, ne vom pune în mintea decidenților care controlează resursele publice și vom prelucra cu mâna noastră date și documente publice. În cadrul atelierelor vom proiecta și activități de monitorizare pe care te vom ajuta să le duci la capăt: cu alte cuvinte, vom fi proprii noștri jurnaliști de investigație.

Nu sunt acoperite costurile logistice ale participanților precum decontarea cheltuielilor cu transportul până în Bucuresti sau cazare.

Contact: septimius.parvu@expertforum.ro, 0787.638.315

Grafica: Cosmin Iliescu

Proiectul ”Politici publice locale participative și relevante” este derulat de Asociația Expert Forum, în parteneriat cu Asociatia Română Pentru Locuințe Casa Plus, Euroland Banat, Centrul pentru Resurse Civice și Colegiul Național „Mircea Eliade” Resița cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

|