Informarea corectă, doar din surse oficiale, este foarte importantă. Cu calm, responsabilitate, toleranță și dând dovadă de solidaritate vom trece împreună și peste această situație! Numai bine vă doresc


DE 29 DE ANI – REPREZENTARE NAȚIONALĂ ȘI INTERNAȚIONALĂ A ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI DIN ROMÂNIA! ORGANIZAȚIE MEMBRĂ IUT – INTERNATIONAL UNION OF TENANTS

Webinar ACUE

luni, noiembrie 27, 2023 14:08
Postat in Noutati

Stimate doamne,

Stimati domni

Va transmitem mai jos invitatia si agenda webinarului ACUE, online, 28.11.2023, între orele 10.00-12.30, pe tema eficientei energetice adresat membrilor si reprezentantilor asociatiilor de proprietari. Va rugam sa diseminati tuturor asociatiilor membre cu rugamintea de a se inregistra la linkuu din invitatie, lucru ce va permite transmiterea pe email a linkul de zoom pentru a putea intra in live.

 

Invitație

Pentru locuitorii blocurilor din România, eficiența energetică este o dublă provocare. Pe de-o parte izolarea ineficientă este una din marile surse de pierderi energetice iar rezolvarea acestei probleme ține și de planificări la nivelul autorităților locale, dar și de bani suficienți. Pe de altă parte, sunt spațiile comune, care uneori primesc mai puțină atenție sau sunt tratate ca în trecut, când costurile cu energia nu reprezentau o problemă. Ce pot face în aceste condiții asociațiile de proprietari pentru a îmbunătăți eficiența energetică pentru membrii? Cum pot reduce costurile, ce soluții există?

Iată câteva întrebări la care vom răspunde în cadrul webinarului Eficiența energetică – Case, Clădiri, Rețele Inteligente. Vă invităm să participați la acest webinar pentru a vă pune la curent cu informații practice și actualizate, privind modul în care asociațiile de proprietari pot diminua consumul de energie, nivelul facturilor, păstrând confortul locatarilor.

Webinarul se desfășoară online, pe data de 28 noiembrie 2023, între orele 10.00-12.30, este interactiv, pragmatic și susținut de specialiști în domeniul eficienței energetice, pregătiți să răspundă la teme ce acoperă întreaga gamă interese – de la măsuri efective de eficientizare a consumului, la proiecte și surse de finanțare disponibile pentru eficientizarea energetică.

 

Vă rugăm să confirmați participarea aici:
https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_nySbmfVTQPuEihKpC2zsYg

 

 

 
Sumar
Program
Teodora Vasâlcă- Cimpoi – moderator, speaker

  • De ce este important consumul eficient de energie?
  • Soluții de economisire acasă – cât putem economisi prin simpla schimbare a comportamentului
  • Modele românești și europene pentru renovare potrivite pentru asociațiile de proprietari și pentru utilizarea energiei regenerabile

Alexandru Mureșan – Expert, eficiență energetică, clienți casnici

  • Eficiența energetică de acasă – soluții, idei, calcule de impact

Ionuț Chețe – Expert eficiență energetică în clădiri

  • Cum putem îmbunătăți eficiența în clădiri de locuințe?
  • Sisteme de încălzire-răcire – ce soluții sunt la îndemână, cum alegem soluția potrivită
  • Clădiri la standarde NZeb, proiectare și execuție – cerințe, cost vs beneficiu
  • Exemple de bune practici din alte țări – blocuri de locuințe –  Ce putem implementa în România?

Andrei Ceclan – Expert eficiență energetică integrată

  • Cum dezvoltăm sisteme durabile de distribuție a energiei pentru a atinge tintele EU
  • Cum folosim și integrăm stocarea energiei (în principal baterii electrice) în rețeaua de distribuție;
  • Soluții de electromobilitate  pentru blocurile de locuințe
  • Prosumatori și distribuitori – parteneri în utilizarea eficientă a rețelei electrice

Ioana Drăgan – Expert energie curată

  • Comunități de energie, surse curate și soluții de valorificare a energiei produse, soluții de stocare, cadrul de reglementare la nivel european.

Acest webinar face parte din proiectul „Eficiență Energetică în case inteligente, clădiri inteligente și rețele inteligente”, lansat deFederația Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE) și finanțat cu sprijinul granturilor acordate prin mecanismul financiar Norvegian2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România”.

Alina Vereha
PR & Communication Responsible
M: 0722 966 486
Federaţia Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie

Ghica House, Str. Ion Ghica nr. 13
Sector 3, cod postal 030044,
Bucuresti, Romania
www.acue.ro

|