Dezbaterea avand ca tema: Schimbarea furnizorului de energie electrică si a celui de gaze naturale de către clientul final!

Vineri, Septembrie 15, 2017 14:00

In cadrul dezbaterilor complet gratuite adresate membrilor si reprezentantilor asociatiilor de proprietari, marti, 19.09.2017, ora 16.30, la sala de consiliu a Primariei RÂMNICU VÂLCEA (Str. General Praporgescu nr. 14) are loc dezbaterea avand ca tema:

 • Schimbarea furnizorului de energie electrică si a celui de gaze naturale de către clientul final!

Invitati

 • Reprezentanti ai UNIUNII JUDETENE A ASOCIATIILOR DE PROPRIETARI RÂMNICU VÂLCEA
 • Reprezentanti ai asociatiilor de proprietari din RÂMNICU VÂLCEA;
 • Reprezentanti ai Ligii Asociatiilor de Prorietari Habitat – organizatie nationala a asociatiilor de proprietari
 • Reprezentanti ai ENEL
 • Specialisti in domeniu;

Dezbaterile vor viza

 • schimbarea furnizorului de energie electrică  si a celui de gaze naturale de către clientul final
 • prezentarea produselor si serviciilor Enel, prezentarea ofertelor pentru zona de referinta, identificarea posibilitatilor de colaborare
 • In aceasta intalnire se vor aborda (in limita timpului disponibil) si tematici referitoare la modificarea legislatiei cu privire la organizarea si functionarea asociatiilor

ORGANIZATORI

UNIUNEA JUDETEANA A ASOCIATIILOR DE PROPRIETARI RÂMNICU VÂLCEA ANDREI MOSMONEA – presedinte, 0740.894.919, as.propr_nr1nord5@yahoo.ro, andram_61@yahoo.com

LIGA ASOCIAŢIILOR DE PROPRIETARI HABITAT - MIHAI MEREUŢĂ- 0744.751.416; mihai.mereuta@habitaturban.ro; presedinte  Liga Asociațiilor de Proprietari Habitat, Asociația Română pentru Locuințe Casa Plus;

ENEL – RADU MIHAI MAFTEUTA – director, coordonator program, 0721.294.720, radu-mihai.mafteuta@enel.com

Sprijinul dumneavoastra, participarea specialistilor delegati sunt factori ce contribuie la ceea ce noi considerăm că sunt programe de succes.
Multumindu-va anticipat pentru PARTICIPARE, COLABORARE si SPRIJIN va rog sa primiti, asigurarea deplinei mele consideratii.
Cu deosebit respect,

 

Mihai Mereuta
Presedinte

LIGA ASOCIAŢIILOR DE PROPRIETARI

HABITAT

ASOCIAŢIA ROMÂNĂ PENTRU LOCUINŢE

CASA PLUS

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

Comunicat SACET

Vineri, Septembrie 15, 2017 13:57

Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat respinge cu fermitate orice crestere a pretului gigacaloriei platit de catre populatie!

Solicitari

 1. Stabilirea zonelor unitare de consum!
 2. Respectarea principiului “o cladire un sistem de incalzire”!
 3. Bransarea institutiilot publice
 4. Bransarea tuturor dezvoltarilor imobiliare.
 5. Costuri accesibile pentru incalzire si a.c.m.
 6. Finalizarea contorizarii / repartizarii individuale!
 7. Conventii individuale de plata!
 8. Organizarea unei entitati de reglementare independenta de primarie, cu competente delegate de la Consiliile Locale, de a monitoriza indicatorii de performanta ai SACET si ai CET-urilor si de a pregati, urmari si reglementa aplicarea strategiei energetice;
 9. Transformarea SACET in societate comerciala cu capital 100% municipal.
 10. Concesionarea cu aport de capital a serviciilor de incalzire centralizata din Bucuresti, singura solutie strategica care ofera bucurestenilor sansa de a avea servicii de calitate la cele mai mici preturi date de piata acestor servicii.
 11. Parteneriatul si participarea consumatorilor la luarea decizilor!
 12. Reducerea TVA la 5% pentru apa de consum casnic, apa calda menajera si pentru energie termica
 13. Sistarea modificarii tarifelor/preturilor fara convenirea unui calendar pe termen mediu, fara prezentarea unor motivatii solide si fara consultarea consumatorilor.
 14. Reprezentantii asociatiilor de proprietari trebuie sa fie membri ai consiliilor de administratie ale companiilor furnizoare de utilitati publice deoarece acestea au un caracter de monopol natural si poate exista tendinta de a face abuz de pozitie dominanta.
 15. Acordarea ajutoarelor pentru incalzirea locuintelor pe toata perioada furnizarii serviciului!
 16. Includerea energiei pentru prepararea apei calde in cadrul sistemului de ajutoare
 17. Actualizarea ISR

 

Combinatia de venituri scazute, preturi ridicate la energie si izolarea inadecvata a locuintelor da nastere unor fenomene precum saracia, deconectarea de la energie, excluderea sociala, ceea ce contravine modelelor sociale europene. Fenomenele de segregare sociala au inceput sa duca deja la transformarea unor zone importante din Bucuresti la ghetouri.

INFO la: mihai.mereuta@habitaturban.ro (de preferat), sau FAX 021.341.30.62, sau ADRESA CORESPONDENTA: OP 49, CP 21 SECTOR 2 BUCURESTI.

Mihai Mereuta
Presedinte

LIGA ASOCIAŢIILOR DE PROPRIETARI

HABITAT

ASOCIAŢIA ROMÂNĂ PENTRU LOCUINŢE

CASA PLUS

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

Make housing a right not a privilege

Marti, Septembrie 12, 2017 10:51

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

Dezbaterea cu tema: Sezonul de incalzire 2017-2018

Marti, Septembrie 12, 2017 10:49

Miercuri, 13.09.2017, ora 11.00, la Sala de Conferinte de la RADET Ilioara (etaj 3, str. Strada Ilioara nr. 16 – fosta Scoala de soferi, Sectorului 3 Bucuresti, Centrul de Formare Profesionala RADET), are loc Dezbaterea avand ca tema: Sezonul de incalzire 2017-2018.
Invitati:

 • Reprezentanti ai asociatiilor de proprietari din Bucuresti;
 • Reprezentanti ai RADET BUCURESTI
 • Reprezentanti ai Primariilor de Sector;
 • Reprezentanti ai AMRSP,
 • Reprezentanti ai PREFECTURII MUNICIPIULUI BUCURESTI,
 • Reprezentanti ai PRIMARIEI GENERALE A MUNICIPIULUI BUCURESTI,
 • Reprezentanti ai CONSILIULUI GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCURESTI,
 • Specialisti in domeniu;

Info la: mihai.mereuta@habitaturban.ro (de preferat), sau fax 021.341.30.62, sau Adresa corespondenta: OP 49, CP 21 Sector 2 Bucuresti.

Va dorim succes in activitatea pe care o desfasurati, va multumim pentru colaborare si sprijin si va asiguram de intreaga noastra consideratie.


Mihai Mereuta
Presedinte

LIGA ASOCIAŢIILOR DE PROPRIETARI

HABITAT

ASOCIAŢIA ROMÂNĂ PENTRU LOCUINŢE

CASA PLUS

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

CATRE: Ministerul Finanțelor Publice, Domnului Ministru Ionuț Mișa

Joi, August 24, 2017 10:58

Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat (organizatie nationala a asociatiilor de proprietari), în numele celor peste 15.000 de asociații de locatari/proprietari membre, vă sesizează o problemă cu care se confruntă în momentul de față asociațiile de proprietary care execută lucrări de intervenție conform OUG 18/2009, datorită faptului că noul cod fiscal aplicabil de la 01.01.2016 la scutirea de impozit nu se mai precizează o perioadă de scutire de 7 ani ca în vechiul cod, ceea ce a făcut ca prin hotărâre de Consiliu Local de a aprobare a taxelor și impozitelor acum să se prevadă scutirea doar pe un an.

Dacă ne gândim la condițiile pe care le-au impus Consiliile Locale și la birocrația existent, constatăm că nu mai merită să faci dosare pentru a fi scutiț doar pentru un an. În consecință, putem spune că a dispărut și ultima facilitate pe care statul o oferea celor care finanțau integral din bani proprii reabilitarea.

Solicităm revenirea urgentă la forma din vechiul cod, adică la posibilitatea de scutire pe 7 ani.

Ne puteti comunica raspunsurile la: mihai.mereuta@habitaturban.ro (de preferat), sau fax 021.341.30.62, sau Adresa corespondenta: OP 49, CP 21 Sector 2 Bucuresti.

Va dorim succes in activitatea pe care o desfasurati, va multumim pentru colaborare si sprijin si va asiguram de intreaga noastra consideratie.

 

Mihai Mereuta
Presedinte

LIGA ASOCIAŢIILOR DE PROPRIETARI

HABITAT

ASOCIAŢIA ROMÂNĂ PENTRU LOCUINŢE

CASA PLUS

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

CATRE: Ministerul Finanțelor Publice, Domnului Ministru Ionuț Mișa

Joi, August 24, 2017 10:56

Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat (organizatie nationala a asociatiilor de proprietari), în numele celor peste 15.000 de asociații de locatari/proprietari membre, vă sesizează o problemă cu care se confruntă în momentul de față asociațiile de proprietari atunci când doresc să execute lucrării conform OUG nr. 18/2009 privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe.

Concret, OUG nr. 18/2009 la art. 32 prevede ”Certificatul de urbanism și autorizația de construire pentru executarea lucrărilor de intervenție se eliberează, în regim de urgență, cu scutire de taxă, prin exceptarea de la prevederile legale în vigoare”.

Odată cu intarea in vigoare a noului Cod Fiscal (la data de 01.01.2016) la scutiri, în speță la art. 476, nu se mai prevede explicit scutirea de taxă pentru certificatul de urbanism respectiv autorizația de construire și nici nu este data posibilitatea consiliului local să ia astfel de decizii precum în alte cazuri similare (Legea nr. 153/20011, Legea nr. 422/2001, Legea nr. 350/2001, OUG nr. 20/1994).

Primăriile, pentru a nu scuti asociațiile de aceste taxe se prevalează de prevederile Codului Fiscal și spun că nu se mai aplică facilitățile din OUG nr. 18/2009.

Precizăm că atunci când li se cere asociaților să facă lucrări de creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe primăriile informeaza ca aceste lucrari se fac in baza OUG nr. 18/2009, implicit facandu-se referire la facilitatile din ordonanta.

Considerăm că este o discriminare faptul că lucrările de reabilitarea nu au fost cuprinse în art. 476 din Codul Fiscal, dacă nu cumva nepreluarea lor a fost o omisiune, caz în care am dori să fie corecteze cât mai urgent!

Anexăm un răspuns al Primăriei Timișoara, Direcția Fiscală pentru Direcția Urbanism.

Atragem atenția că deși reabilitarea termica / creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe solicitata de UE, ca fiind o necesitate, asumata de Romania, programul cu finanțare UE, Guvern, Primărie, lipsește in multe localitati. Acum, când unele asociații, încercă cu fonduri proprii, să facă această reabilitare termica / creștere a performanței energetice a blocurilor de locuințe, nu pot beneficia de micile facilități prevazute in OUG nr. 18/2009.

Va rugam corelati de urgenta prevederile OUG nr. 18/2009 cu cele ale Codului Fiscal si sa comunicati tuturor primariilor ca pot acorda facilitatile prevazute in ordonanta.

Ne puteti comunica raspunsurile la: mihai.mereuta@habitaturban.ro (de preferat), sau fax 021.341.30.62, sau Adresa corespondenta: OP 49, CP 21 Sector 2 Bucuresti.

Va dorim succes in activitatea pe care o desfasurati, va multumim pentru colaborare si sprijin si va asiguram de intreaga noastra consideratie.

 

Mihai Mereuta
Presedinte

LIGA ASOCIAŢIILOR DE PROPRIETARI

HABITAT

ASOCIAŢIA ROMÂNĂ PENTRU LOCUINŢE

CASA PLUS

Acest post a fost postat in categoria: Noutati