Informarea corectă, doar din surse oficiale, este foarte importantă. Cu calm, responsabilitate, toleranță și dând dovadă de solidaritate vom trece împreună și peste această situație! Numai bine vă doresc


DE 29 DE ANI – REPREZENTARE NAȚIONALĂ ȘI INTERNAȚIONALĂ A ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI DIN ROMÂNIA! ORGANIZAȚIE MEMBRĂ IUT – INTERNATIONAL UNION OF TENANTS

Arhiva pentru Octombrie 19th, 2009

ORDONANTA DE URGENTA REDUCE DRASTIC NUMARUL BENEFICIARILOR DE AJUTOARE PENTRU INCALZIREA LOCUINTEI

Luni, Octombrie 19, 2009 9:22

Referitor la acordarea ajutoarelor pentru incalzirea locuintei, va facem cunoscut ca pentru sezonul rece, 1 noiembrie 2009 – 31 martie 2010, conditiile de acordare a ajutoarelor pentru incalzirea locuintei sunt cele stabilite potrivit prevederilor OUG nr. 5/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, limitele de venituri precum si nivelul ajutoarelor fiind cele stabilite prin OUG 106/2009.

Cu toate ca inca din 2008 se impunea o marire a plafonului pana la care se acorda ajutoare pentru incalzirea locuintelor de la 615 la 700 lei, iar in 2009 ar fi fost necesara o ridicare a acestuia la 750 lei, Guvernul Romaniei nu gaseste altceva mai bun de facut decat sa lase in plina criza zeci de mii de familii fara aceste ajutoare reducand plafonul de la 615 lei la 425 lei.

Justificarile din preambulul ordonantei dovedesc reavointa si necunoasterea situatiei beneficiarilor acestor ajutoare.

De ani buni solicitam verificarea eligibilitatii beneficiarilor si renuntarea la acordarea acestor ajutoare doar pe baza unei declaratii pe proprie raspundere sau macar verificarea prin sondaj a 2% dintre declaratii. Faptul ca se reduce plafonul de acordare a ajutoarelor de la 615 lei venit net mediu lunar pe membru de familie la 425 lei venit net mediu lunar pe membru de familie nu aduce o “tintire mai buna a programului”! Aduce saracirea accelerata a acelora care de bine de rau au avut o crestere a veniturilor in 2008.

Un cetatean care in 2008 era considerat eligibil pentru a fi sprijinit de catre stat nu poate brusc, in plina criza, sa isi piarda dreptul la protectie sociala.

In privinta prestatiilor sociale oricum suntem pe ultimul loc in UE din punct de vedere al acoperirii nevoilor beneficiarilor!

Avand in vedere situatia creata de aceasta masura aberanta solicitam ca in prima sedinta de Guvern sa se abroge OUG 106/2009, sa se stabileasca un plafon de 750 lei venit net mediu lunar pe membru de familie sau singura solutie alternativa o reprezinta DEMISIA semnatarilor acestei ordonante!

Speram ca veti incerca sa intelegeti cu adevarat problemele pe care le au multi cetateni romani la plata facturilor la utilitati! De asemenea, trebuie sa realizati faptul ca intrarea in Uniunea Europeana implica necesitatea de a investi in masuri de protectie sociala astfel incat traiul romanilor sa se apropie, macar la un nivel rezonabil, de cel al celorlalti cetateni europeni.

Anexat aveti transele pentru ajutoare. ( descarca )

Informarea corecta si de calitate a reprezentantilor asociatiilor de proprietari cu privire la drepturile si obligatiile acestora este benefica tuturor partilor implicate!

Acest post a fost postat in categoria: Noutati