Arhiva pentru Iunie 22nd, 2010

Construirea de locuinţe eficiente energetic, destinate închirierii la preturi accesibile!

Marti, Iunie 22, 2010 13:01

In data de 11 iunie 2010 a avut loc, la Ramnicu-Valcea - Valcea, conferinta cu participare internationala: Construirea de locuinţe eficiente energetic, destinate închirierii la preturi accesibile! Evenimentul a fost organizat de ASOCIATIA ROMANA PENTRU LOCUINTE - CASA PLUS, LigA Asociatiilor de Proprietari - habitat si UniunEA JudeteAnA a Asociatiilor de Proprietari Ramnicu Valcea.

Au participat reprezentanti ai asociatiilor de proprietari din: bucuresti, arad, timisoara, lugoj, cluj napoca, negresti oas, oradea, deva, resita, craiova, slatina, rm valcea, turnu magurele, slobozia, brasov, ploiesti, braila, galati, constanta, medgidia, cernavoda, mangalia, iasi, oradea, Borsec, Buzau, botosani, bacau, campululung muscel, pitesti, drobeta-turnu severin, tg mures, focsani.

In urma dezbaterilor s-au conturat urmatoarele solicitari:

1.Solicitam adoptarea de urgenta a unei scheme de ajutor adresata tuturor familiilor din Romania care sa asigure compensarea costului locuitului astfel incat facturile (pentru energie electrica, termica, apa, canalizare, mentenanta) sa nu depaseasca 15% din total venituri nete pe familie (masura insotita de stabilirea unor plafoane maximale ale compensarii in functie de consumul mediu anual stabilit pentru o locuinta cu o suprafata standard corespunzatoare numarului de locatari) .

2.Revizuirea cadrului legal cu privire la:

 • organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari;
  • reabilitarea termica;
   • serviciile comunitare de utilitati publice (serviciile publice de alimentare cu energie termică, apa, canalizare, salubrizare, iluminat);
    • transportul, distributia si furnizarea gazelor naturale si a energiei electrice;
     • contabilitatea / fiscalitatea asociatiilor de proprietari (inclusiv obligatiile cu privire la declararea si plata la bugetul de stat);
      • constructia de locuinte oferite spre inchiriere;
       • dreptul la locuinta;
        • asigurarea locuintelor;
         • parteneriatul si participarea cetatenilor la luarea deciziilor;
          • cheltuirea banului public;
           • normele de convietuire sociala si organizarea si fiunctionarea politiei de proximitate (din cadrul politiei nationale) si a politiei comunitare (din subordinea autoritatilor locale);
            • organizarea administrativa a Municipiului Bucuresti;

             Reamintim ca in pentru toate aceste domenii Liga Habitat a depus, in nenumarate randuri, observatii si propuneri realizate cu sprijinul specialistilor, in urma consultarii celor peste 15.000 de asociatii membre!

             Prin ignorarea repetata a masurilor propuse de catre Liga Habitat, autoritatile au dat dovada de incapacitate de a avea un dialog real si de lipsa de profesionalism.

             Solicitam schimbarea acestei atitudini, mai ales in situatia sociala dificila in care a ajuns Romania. Doar prin eforturile tuturor se mai poate salva ceva!

             Acest post a fost postat in categoria: Noutati