Informarea corectă, doar din surse oficiale, este foarte importantă. Cu calm, responsabilitate, toleranță și dând dovadă de solidaritate vom trece împreună și peste această situație! Numai bine vă doresc


DE 29 DE ANI – REPREZENTARE NAȚIONALĂ ȘI INTERNAȚIONALĂ A ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI DIN ROMÂNIA! ORGANIZAȚIE MEMBRĂ IUT – INTERNATIONAL UNION OF TENANTS

Arhiva pentru Februarie 4th, 2012

Obligatii fiscale ale asociatiilor de proprietari!

Sambata, Februarie 4, 2012 11:47

In cadrul seminariilor complet gratuite adresate membrilor si reprezentantilor asociatiilor de proprietari, Miercuri, 08.02.2012, ora 11.00, la Sala de Consiliu a Primariei Sectorului 4 Bucuresti, are loc Conferinta cu tema:  Obligatii fiscale ale asociatiilor de proprietari!

Dezbaterile vor viza:

 • Relatia asociatiilor de proprietari cu Administratiile Finantelor Publice;
 • Obligatiile proprietarilor / membrilor si reprezentantilor asociatiilor de proprietari cu privire la FISCALITATE;
 • Obligatia de a depune declaratii;
 • Propuneri de modificare a legislatiei;

Invitati:

 • Reprezentanti ai asociatiilor de proprietari din Bucuresti;
 • Reprezentanti ai Serviciilor pentru Asociatiile de Proprietari din cadrul Primariilor de Sector;
 • Reprezentanti ai ANAF/ Administratiilor Finantelor Publice, prefecturii municipiului bucuresti, Primariei Generale a Municipiului Bucuresti, Consiliului general Al Municipiului Bucuresti,
 • Invitati permanenti: radet Bucuresti, distrigaz, 3d romania
 • Specialisti in domeniu;
Acest post a fost postat in categoria: Noutati

Ajuta-ne sa te ajutam! Aplica prevederea %2!

Sambata, Februarie 4, 2012 9:36

Ce inseamna 2% pentru contribuabili

Prevederea 2% este un mecanism de transparenta fiscala prin intermediul caruia contribuabilii persoane fizice pot sa directioneze 2% din impozitul lor pe venit catre o organizatie neguvernamentala (asociatie sau fundatie). Puteti astfel decide catre cine merg (2%) din impozitele dvs.!

De ce e bine sa folositi aceasta prevedere?

• Nu va costa nimic!

 • Contribuiti la eficientizarea cheltuirii banului public-deci al dvs.!
 • Puteti ajuta la rezolvarea unei probleme din comunitatea dvs. directionand 2% catre o organizatie care lucreaza in acel domeniu.
 • Va puteti asigura ca acei bani raman in comunitatea dvs. directionandu-i catre o organizatie locala.

Ce trebuie sa faceti?

Aflati datele de contact:

 • Numele organizatiei: LIGA ASOCIATIILOR DE PROPRIETARI HABITAT
 • Codul de identificare fiscala (codul fiscal) : 8557733
 • Contul organizatiei in format IBAN: RO96BRDE441SV03929134410 BRD - UNIREA

Completati datele pe declaratia in functie de sursa dvs. de venit:

daca aveti venituri din salarii:

 • completati declaratia 230 (punctele A si B)
  Nu va faceti probleme daca atunci nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.
 • atasati fisa (fisele) fiscale primite de la angajator (Formularul 210)

daca aveti venituri din alte surse(cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc):

 • completati declaratia 200 (punctul III)

Cei care obtin, pe langa salarii, si alte venituri, vor completa formularul 200 - Declaratie speciala privind veniturile realizate in anul 2011, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III, Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat.

Puteti obtine declaratiile 200 si 230 de la administratiile financiare, le puteti descarca de pe situl Ministerului Finantelor Publice (portal ANAF, zona de asistenta a contribuabililor, persoane fizice, formulare), puteti ruga o cunostinta sa va faca o copie, puteti cere o copie organizatiei catre care doriti sa directionati 2%

Trimiteti prin posta declaratiile administratiei financiare de la domiciliul dvs. sau depuneti-o chiar dvs. Termenul limita este 15 mai 2012!

DOAR SPRIJINITI DE DUMNEAVOASTRA PUTEM CONTINUA SERVICIILE DE CONSILIERE GRATUITA ADRESATE MEMBRILOR SI REPREZENTANTILOR ASOCIATIILOR DE PROPRIETARI!

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

Program - Administrator de imobile

Sambata, Februarie 4, 2012 9:35

In perioada 27 februarie - 12 martie 2012 se desfasoara o noua serie a programului de perfectionare pentru ocupatia administrator imobile.

Programul este autorizat de catre Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor  (Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului).

Programul se adreseaza: administratorilor pentru asociatii de proprietari si tuturor acelora care doresc sa-si imbunatateasca cunostintele in domeniu.

Programul va avea o durata de 12 zile (L-V 16.00-19.00, S 10.30-15.30) si se va desfasura la sala de seminarii de la Sphera Building Center din str. Serg. Nutu Ion, nr. 44, (zona razoare - fosta ventilatorul) sect. 5, Bucuresti, tel/fax 021.319.07.99.

Inscrierea si plata taxei de participare (350 lei/participant) se fac la sediul Ligii Habitat. Programul zilnic este 10.00-16.00.

Acte necesare: copie diploma BAC, copie buletin.

Relatii suplimentare se pot obtine de la d-na Daniela Hutan 0726.949.000.

Acest post a fost postat in categoria: Noutati