Informarea corectă, doar din surse oficiale, este foarte importantă. Cu calm, responsabilitate, toleranță și dând dovadă de solidaritate vom trece împreună și peste această situație! Numai bine vă doresc


DE 29 DE ANI – REPREZENTARE NAȚIONALĂ ȘI INTERNAȚIONALĂ A ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI DIN ROMÂNIA! ORGANIZAȚIE MEMBRĂ IUT – INTERNATIONAL UNION OF TENANTS

Arhiva pentru martie, 2018

CURS ADMINISTRATOR IMOBILE

vineri, martie 30, 2018 9:27
 • PERIOADA: 13 APRILIE – 11 MAI 2018
  (13,14,15,20,21,22,27,28,29 – APRILIE, 04,05,11- MAI)
 • PROGRAM: VINEREA 16.00-20.00, SAMBATA 08.00-14.00, DUMINICA 08.00-12.00
 • COST: 375 LEI!
 • AUTORIZAT AUTORITATEA NAȚIONALĂ PENTRU CALIFICĂRI

Liga Asociatiilor de Proprietari HABITAT, in colaborare cu Asociatia Romana pentru Locuinte Casa PLUS, organizeaza programul pentru ocupatia administrator imobile. Programul este autorizat de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari (Autorizatie seria B nr. 0008613/25.09.2014). Programul se adreseaza: administratorilor pentru asociatii de proprietari si tuturor acelora care doresc sa-si imbunatateasca cunostintele in domeniu. Programul va avea o durata de 12 zile (V 16.00-20.00, S 08.00-14.00, D 08.00-12.00). Inscrierea si plata taxei de participare (DOAR 375 lei/participant) se fac la CENTRUL DE CONSILIERE – CASA PLUS. Numar limitat de locuri (28). Acte necesare: copie diploma BAC, copie buletin, copie certificat de nastere, copie certificat casatorie (daca este cazul). Relatii suplimentare se pot obtine de la d-na Tatiana Musteață (mobil: 0726.373.000, email: tatiana.musteata@habitaturban.ro; program SEDIU: luni-vineri 09.00 – 16.00).

CENTRUL DE CONSILIERE – CASA PLUS

IN SEDIUL DIN CLADIREA CEDRU, ETAJ 1, CAMERA 107/108, BUCURESTI, SECTOR 3, ALEEA BARAJUL IEZERU NR. 6 A

TEL FIX 021.341.30.62; MOBIL 0743.627.705;

Puncte de reper: Primaria sector 3, ANAF Sector 3, Scoala generala nr 94

Mijloace de transport: metrou: statia Costin Georgian, / statia Liceul Nichita Stanescu autobuz: 102, 253 – troleu: 70, 79 / tramvai: 40, 36, 56 – statia Soseaua Morarilor;

Acest post a fost postat in categoria: Cursuri

SĂRBĂTORI FERICITE

vineri, martie 30, 2018 9:23

LIGA
ASOCIAŢIILOR DE PROPRIETARI
– HABITAT-

ASOCIAŢIA ROMÂNA PENTRU LOCUINŢE
– CASA PLUS-

Stimate doamne,
Stimati domni,

Stimate colege,
Stimati colegi,

Dragi prieteni,

ECHIPA HABITAT BUCUREșTI

GABRIELA BRATU, DANIELA FLORINA HUŢAN, TATIANA ECATERINA MUSTEAŢĂ, VIORICA STEFU, RADU CORNELIU DUMITRESCU, ALEXANDRU TIU, DAN RUJAN, FLORENTIN DOGARU, ANDREI GHEORGHE, MIRCEA IOAN POPESCU, MARTA ŞEICARU JENICĂ, CONSTANTIN PETRIU, MIHAI MEREUŢĂ,

Vă mulțumește pentru colaborare și sprijin și vă urează

SĂRBĂTORI FERICITE ALĂTURI DE CEI DRAGI!

Mihai Mereuta

Presedinte

LIGA ASOCIAŢIILOR DE PROPRIETARI
HABITAt

ASOCIAŢIA ROMÂNĂ PENTRU LOCUINŢE
CASA PLUS

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

Doar cu sprijinul dumneavoastra putem continua in 2018 programele gratuite de consiliere adresate membrilor si reprezentantilor asociatiilor de proprietari!

vineri, martie 30, 2018 9:15

Stimate doamne,
Stimati domni,

Stimate colege,
Stimati colegi,

Dragi prieteni,

Incep cu multe multumiri la adresa celor care deja, de ani buni, sprijina programele adresate membrilor si reprezentantilor asociatiilor de proprietari. Cu ajutorul lor, reusim sa strangem fonduri care sunt esentiale pentru actiunile de consiliere adresate membrilor si reprezentantilor asociatiilor de proprietari.
De peste 20 de ani derulez proiecte importante adresate membrilor si reprezentantilor asociatiilor de proprietari

 • am contribuit la formarea profesionala continua a administratorilor de imobile. La cursurile autorizate, organizate in acesti 20 de ani (autorizate ANC, in colaborare cu CRFPFP, INA etc), au participat si presedinti ai asociatiilor de proprietari, membri ai comitetului, membri ai comisiilor de cenzori si proprietari / locatari.
 • am organizat peste 800 de dezbateri / seminarii / conferinte locale, regionale, nationale si cu participare international, avand ca teme problematica locuitului, regenerare urbana, eficienta energetica, reabilitarea termica, consolidare, fiscalitate / contabilitate, legislatia muncii, colectarea separate a deseurilor, DDD, siguranta cetateanului, norme de convietuire sociala, utilizarea in siguranta a locuintelor, asigurari, utilizarea in siguranta a ascensoarelor, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, servicii publice, relatia cu administratia publica locala si centrala s.a. Peste 50.000 de participanti in peste 100 de municipii / orase din toate judetele!
 • In toti acesti ani am asigurat un progam zilnic, complex, de consiliere si indrumare specializata la sediul nostru.
 • Am reprezentat problematica locuitului la IUT, Parlamentul European, Natiunile Unite s.a. 

Cu ajutorul dumneavoastră, putem dezvolta aceste proiecte, putem susține mai mulți membri si reprezentanti ai asociatiilor de proprietari și putem sprijini împreună organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari. 

Cum ne puteti sprijini

 • Persoanele fizice pot distribui 2% din impozitul pe venit

Ce inseamna 2% pentru dumneavoastra

 • Prevederea 2% este un mecanism de transparenta fiscala prin intermediul caruia contribuabilii persoane fizice pot sa directioneze 2% din impozitul lor pe venit catre ASOCIAŢIA ROMÂNĂ PENTRU LOCUINŢE CASA PLUS. Puteti astfel decide catre cine merg (2%) din impozitele achitate deja catre bugetul de stat de catre dumneavoastra!

De ce e bine sa folositi aceasta prevedere?

 • Nu va costa nimic!
 • Contribuiti la eficientizarea cheltuirii banului public-deci al dumneavoastra!
 • Puteti ajuta la organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari directionand 2% catre ASOCIAŢIA ROMÂNĂ PENTRU LOCUINŢE CASA PLUS.
 • Va puteti asigura ca acei bani raman in comunitatea dvs. directionandu-i catre ASOCIAŢIA ROMÂNĂ PENTRU LOCUINŢE CASA PLUS.
 • Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este, in esenta, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi directionata de catre fiecare cetatean in parte catre ASOCIAŢIA ROMÂNĂ PENTRU LOCUINŢE CASA PLUS!

Datele de contact:
• Numele organizatiei: ASOCIAŢIA ROMÂNĂ PENTRU LOCUINŢE CASA PLUS
• Codul de identificare fiscala (codul fiscal) : 26590851
• Contul organizatiei in format IBAN: RO31BRDE441SV27951514410 BRD – UNIREA

Ce trebuie sa faceti?
Daca aveti venituri doar din salarii sau pensii completati declaratia 230.
Nu va faceti probleme daca atunci nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.
Cei care obtin, pe langa salarii, si alte venituri, vor completa formularul 200 – Declaratie speciala privind veniturile realizate in anul 2017, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III, destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat.
Puteti obtine declaratiile 200 si 230 de la administratiile financiare, le puteti descarca de pe site-ul ANAF, puteti ruga o cunostinta sa va faca o copie, puteti cere o copie ASOCIAŢIEI ROMÂNE PENTRU LOCUINŢE CASA PLUS.
Trimiteti prin posta declaratiile administratiei financiare de la domiciliul dvs. sau depuneti-o chiar dvs.

Termenul limita este 25 mai 2018!

Gândiți-vă că prin contributia / donația / sponsorizarea dumneavoastră, banii vor merge direct către susținerea locuirii durabile in Romania. Împreună putem construi un cadru mai bun pentru asociatiile de proprietari din România! 

DOAR SPRIJINIȚI DE DUMNEAVOASTRĂ PUTEM CONTINUA SERVICIILE DE CONSILIERE GRATUITĂ ADRESATE MEMBRILOR ȘI REPREZENTANȚILOR ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI!

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

Dezbatere Asociaţii de Proprietari – Brăila – 26 martie 2018

luni, martie 19, 2018 1:02

Luni, 26 martie, ora 11.00, la Cercul Militar Brăila, (str. Calea Calarasilor nr.309), Liga Nationala a Asociatiilor de Proprietari Habitat, cu sprijinul deosebit al UNIUNII ASOCIATIILOR DE PROPRIETARI BRĂILAorganizeaza o  dezbatere ce are ca teme:

  • Schimbarea furnizorului de energie electrică si a celui de gaze naturale de către clientul final!
  • Asigurarea obligatorie a locuintelor
  • Soluționarea alternativa a litigiilor/disputelor din domeniul serviciilor financiare – bănci, instituții financiare non-bancare – în afara cadrului instanțelor de judecată.
  • Evaluarea si Monitorizarea Serviciile Comunitare de Utilități Publice in Brăila– apa / canal, salubrizare
  • Noutati fiscalitate, contabilitate, legislatie –asociatii de proprietari

Pentru inscriere sau pt informatii suplimentare:
Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat – MIHAI MEREUŢĂ – 0744.751.416; mihai.mereuta@habitaturban.ro; presedinte  Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat, Asociatia Romana pentru Locuinte Casa Plus

UNIUNEA asociaŢiilor DE PROPRIETARI BRăILA
– Marian Covache – presedinte
Raducan Stoian – vicepresedinte – 0735.265.665
– Ionel Cristache – reprezentant – 0723.880.361 – cristiionel66@yahoo.com

Va dorim succes in activitatea pe care o desfasurati, va multumim pentru colaborare si sprijin si va asiguram de intreaga noastra consideratie.

Mihai Mereuta

Presedinte

Marian Covache

Presedinte

LIGA ASOCIAŢIILOR DE PROPRIETARI HABITAT
MIHAI MEREUTA – PRESEDINTE – 0744.751.416

UNIUNEA ASOCIATIILOR DE PROPRIETARI BRĂILA

AGENDA EVENIMENTULUI

LUNI, 26 MARTIE 2018, SALA CERCULUI MILITAR BRĂILA

10:30 – 11:00

Primirea si înregistrarea participantilor

11:00 – 11:15

Cuvânt introductiv, prezentarea invitaţilor, lansarea Conferintei

 • Raducan Stoian – Vicepresedinte Uniunea Asociatiilor de Proprietari Brăila
 • Mihai Mereuta – Presedinte Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat

11:15 – 13:30

Prezentari

 • Noutati – serviciile comunitare de utilităţi publice–ANRSC
 • Asigurarea obligatorie a locuintelor – reprezentant PAID
 • Schimbarea furnizorului de energie electrică si a celui de gaze naturale de către clientul final! – reprezentant ENEL
 • Soluționarea alternativa a litigiilor/disputelor din domeniul serviciilor financiare – bănci, instituții financiare non-bancare – în afara cadrului instanțelor de judecată. – reprezentant CSALB
 • Evaluarea si Monitorizarea Serviciile Comunitare de Utilități Publice in Brăila- APA / CANAL, SALUBRIZARE
 • Situatia Proiectului de Lege cu privire la organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari – Mihai Mereuta – Presedinte Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat
 • Noutati fiscalitate, contabilitate, legislatie -asociatii de proprietari – Mihai Mereuta – Presedinte Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat
 • Probleme interne ale asociatiilor de proprietari din Brăila

13:30 – 14:00 

Interventii ale membrilor si reprezentantilor asociatiilor de proprietari – Brăila

 

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

Dezbatere Asociaţii de Proprietari – Sfântu Gheorghe – 21 martie 2018

luni, martie 19, 2018 0:14

Miercuri, 21 martie, la Sfântu Gheorghe, Liga Nationala a Asociatiilor de Proprietari Habitat, cu sprijinul deosebit al Primariei Sfântu Gheorgheorganizeaza o  dezbatere adresata asociatiilor de proprietari din Sfântu Gheorghe. Evenimentul se va desfasura la Sala de la Casa Mives, intre orele 11.00-14.00.
Dezbaterile vor viza

  • Schimbarea furnizorului de energie electrică si a celui de gaze naturale de către clientul final!
  • Asigurarea obligatorie a locuintelor
  • Soluționarea alternativa a litigiilor/disputelor din domeniul serviciilor financiare – bănci, instituții financiare non-bancare – în afara cadrului instanțelor de judecată.
  • Evaluarea si Monitorizarea Serviciile Comunitare de Utilități Publice in Sfântu GheorgheAPA / CANAL, SALUBRIZARE
  • Noutati fiscalitate, contabilitate, legislatie –asociatii de proprietari

Pentru inscriere sau pt informatii suplimentare:
MIHAI MEREUŢĂ – 0744.751.416; mihai.mereuta@habitaturban.ro; presedinte  Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat, Asociatia Romana pentru Locuinte Casa Plus

 Va dorim succes in activitatea pe care o desfasurati, va multumim pentru colaborare si sprijin si va asiguram de intreaga noastra consideratie.

Mihai Mereuta
Presedinte

LIGA ASOCIAŢIILOR DE PROPRIETARI

HABITAT

ASOCIAŢIA ROMÂNĂ PENTRU LOCUINŢE

CASA PLUS

 

AGENDA EVENIMENTULUI

MIERCURI, 21 MARTIE, SALA CASA MIVES

10:30 – 11:00

Primirea si înregistrarea participantilor

11:00 – 11:15

Cuvânt introductiv, prezentarea invitaţilor, lansarea Conferintei

 • Mihai Mereuta – Presedinte Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat

11:15 – 13:30

Prezentari

 • Probleme interne ale asociatiilor de proprietari din Sfântu Gheorghe
 • Noutati – serviciile comunitare de utilităţi publice–ANRSC
 • Asigurarea obligatorie a locuintelor – reprezentant PAID
 • Schimbarea furnizorului de energie electrică si a celui de gaze naturale de către clientul final! – reprezentant ENEL
 • Soluționarea alternativa a litigiilor/disputelor din domeniul serviciilor financiare – bănci, instituții financiare non-bancare – în afara cadrului instanțelor de judecată. – reprezentant CSALB
 • Evaluarea si Monitorizarea Serviciile Comunitare de Utilități Publice in Sfântu Gheorghe- apa / canal, salubrizare
 • Situatia Proiectului de Lege cu privire la organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari – Mihai Mereuta – Presedinte Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat
 • Noutati fiscalitate, contabilitate, legislatie -asociatii de proprietari – Mihai Mereuta – Presedinte Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat

13:30 – 14:00 

Interventii ale membrilor si reprezentantilor asociatiilor de proprietari – Sfântu Gheorghe

Acest post a fost postat in categoria: Noutati