Informarea corectă, doar din surse oficiale, este foarte importantă. Cu calm, responsabilitate, toleranță și dând dovadă de solidaritate vom trece împreună și peste această situație! Numai bine vă doresc


DE 29 DE ANI – REPREZENTARE NAȚIONALĂ ȘI INTERNAȚIONALĂ A ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI DIN ROMÂNIA! ORGANIZAȚIE MEMBRĂ IUT – INTERNATIONAL UNION OF TENANTS

Arhiva pentru octombrie, 2010

Siguranta cetateanului – siguranta locuintei!

sâmbătă, octombrie 30, 2010 16:14

In cadrul seminariilor complet gratuite adresate membrilor si reprezentantilor asociatiilor de proprietari  (din toate sectoarele Capitalei), Miercuri, 03.11.2010, ora 11.00, la Sala de Consiliu a Primariei Sectorului 4 Bucuresti, are loc seminarul cu tema: Siguranta cetateanului-siguranta locuintei! (parte a seminariilor saptamanale ce se desfasoara din 1997, in fiecare Miercuri).

Avand in vedere ca zi de zi este evidenta o crestere a numarului de spargeri in locuinte si ca odata cu scaderea dramatica a nivelului de trai tot felul de escrocherii afecteaza cetatenii creduli, consideram ca elementele de baza pentru siguranta locuintelor si pentru prevenirea criminalitatii trebuie cunoscute de catre topti membrii si reprezentantii asociatiilor de proprietari.

Dezbaterile vor viza:

  • Prezentarea Legii nr. 61 (cu modificarile ulterioare) din 27/09/1991 pentru sanctionarea faptelor de încalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice Republicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 387 din 18/08/2000
  • Prezentarea atributiilor Politiei Comunitare si Politiei de Proximitate.
  • Obligatiile membrilor si reprezentantilor asociatiilor de proprietari;Cartea de imobil
  • Relatia cu autoritatile de ordine publica,
  • Prevenirea si combaterea criminalitatii;
  • Sisteme de alarmare / Servicii de paza si protectie;

Invitati:

  • Reprezentanti ai asociatiilor de proprietari din Bucuresti;
  • Reprezentanti ai Politiei Comunitare si ai Politiei de Proximitate;
  • Reprezentanti ai asociatiilor de proprietari din Bucuresti;
  • Reprezentanti ai ANPC, COMISARIATULUI PT PROTECTIA CONSUMATORILOR BUCURESTI
  • Reprezentanti ai Serviciilor pentru Asociatiile de Proprietari din cadrul Primariilor de Sector;
  • Reprezentanti ai prefecturii municipiului bucuresti, Primariei Generale a Municipiului Bucuresti, Consiliului general Al Municipiului Bucuresti,
  • Invitati permanenti: radet Bucuresti, distrigaz, apa nova bucuresti, 3d romania
  • Specialisti in domeniu;
Acest post a fost postat in categoria: Noutati

Stoparea vanzarii locuintelor ANL destinate inchirierii si demararea parteneriatelor public private in constructia de locuinte!

miercuri, octombrie 27, 2010 11:22

Ref: Directorul adjunct al ANL, Liviu Marchiş, a declarat că din cauza crizei economice cu care se confruntă ţara, resursele bugetare pentru construcţia unor astfel de locuinţe pentru tinerii cu vârste până în 35 ani vor fi mult diminuate, singura soluţie de continuare a programului fiind aceea de a determina actualii deţinători de spaţii să le achiziţioneze.

Asociatia Romana pentru Locuinte – CASA PLUS  si Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat

cer autoritatilor stoparea vanzarii locuintelor ANL destinate inchirierii si demararea

parteneriatelor public private in constructia de locuinte!

In fiecare an constatam invariabil solutii „inedite” cu privire la vanzarea apartamentelor destinate inchirierii, construite in Programele A.N.L.!

Stim ca:

  • Mii de familii (tineri, cazuri sociale, evacuati din casele nationalizate s.a.) asteapta pe tot felul de liste sa le vina randul la o locuinta oferita spre inchiriere;
  • Pretul chiriilor pe piata libera este unul dintre cele mai mari din Europa (raportat la metru patrat inchiriat);
  • Nu putem discuta de mobilitatea fortei de munca atat timp cat nu-ti poti permite sa-ti schimbi locul de munca in alta localitate deoarece dintr-un salariu mediu inchirierea unui spatiu de locuit devine greu de realizat;
  • Zeci de cazuri „sociale” – beneficiare ale locuintelor oferite spre inchiriere – devin intr-un an, doi „povesti de succes”, oferindu-se sa achite zeci de mii de euro pentru locuintele respective;
  • Ziarele abunda de cazuri in care sunt semnalate subevaluari ale locuintelor oferite spre vanzare;
  • Rata oficiala a inchirierilor pe piata libera este de 6-7% din fondul locativ, in realitate ea ajungand la 19% (diferenta reprezentand inchirieri nedeclarate in care efectiv chiriasi nu au nici un drept).

Fara un fond locativ destinat inchirierii (de minimum 30-40 % din totalul fondului locativ),  presiunea pe piata libera va face prohibitiv costul inchirierii pentru o familie cu venituri medii!

Citeste tot articolul »

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

COMUNICAT DE PRESĂ

sâmbătă, octombrie 23, 2010 11:43

1. Federaţia Asociaţiilor de Locatari Timişoara a făcut numeroase solicitări pe care, le-a adresat Guvernului, Ministerului Finanţelor Publice, precum şi Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Timiş, în perioada 2008-2010, pentru modificarea art. 111, alin. 7, lit. b) din Codul de procedură fiscală, în sensul acordării dreptului asociaţiilor şi fundaţiilor de a declara şi de a face plata impozitului semestrial şi pentru veniturile din contractele/ convenţiile civile încheiate în baza art. 78 alin. 1, lit. e) şi art. 79, Cod Fiscal ( Cap. IX – venituri din alte surse ), nu numai pentru veniturile din contractele/convenţiile civile încheiate în baza art. 52 alin. 1, lit. d ), Cod Fiscal ( Cap. II – venituri din activităţi independente).

În adresele de răspuns, în mod constant şi repetat, ni s-a comunicat că propunerea FALT de modificare a art. 111, alin. 7, lit. b) a fost analizată şi a fost inclusă în proiectul de act normativ pentru modificarea şi completarea Codului de procedură fiscală.

De atunci până în prezent Codul de Procedură Fiscală s-a modificat de 9 ori şi de fiecare dată am fost uitaţi.

2. În urma modificărilor aduse Codului Fiscal de OUG nr. 58/2010 modificată prin OUG nr. 82/2010, care au determinat creşteri semnificative ale costurilor de administrare a imobilelor, creşteri care se reflectă în nivelul cotelor de întreţinere ce trebuie achitate de locatari am solicitat adoptarea de urgenţă a unei reglementări care să stabilească:

Citeste tot articolul »

Acest post a fost postat in categoria: Stiri Locale

Asigurarea obligatorie a locuintelor!

sâmbătă, octombrie 23, 2010 11:40

In cadrul seminariilor complet gratuite adresate membrilor si reprezentantilor asociatiilor de proprietari  (din toate sectoarele Capitalei), Miercuri, 27.10.2010, ora 11.00, la Sala de Consiliu a Primariei Sectorului 4 Bucuresti, are loc seminarul cu tema: Asigurarea obligatorie a locuintelor! (parte a seminariilor saptamanale ce se desfasoara din 1997, in fiecare Miercuri).

Avand in vedere ca la inceputul anului urmator (15 ianuarie 2011) se vor aplica sanctiuni proprietarilor care nu au incheiat asigurarea bligatorie a locuintelor, consideram ca elementele de baza pentru asigurarea locuintelor trebuie cunoscute de catre topti membrii si reprezentantii asociatiilor de proprietari.

Dezbaterile vor viza:

  • Drepturile si Obligatiile proprietarilor cu privire la asigurarea locuintelor
  • Responsabilitatile companiilor care ofera polite de asigurare a locuintelor si a autoritatilor de supraveghere;

Invitati:

  • Reprezentanti ai Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor
  • Reprezentanti ai PAID;
  • Reprezentanti ai asociatiilor de proprietari din Bucuresti;
  • Reprezentanti ai ANPC, COMISARIATULUI PT PROTECTIA CONSUMATORILOR BUCURESTI
  • Reprezentanti ai Serviciilor pentru Asociatiile de Proprietari din cadrul Primariilor de Sector;
  • Reprezentanti ai prefecturii municipiului bucuresti, Primariei Generale a Municipiului Bucuresti, Consiliului general Al Municipiului Bucuresti,
  • Invitati permanenti: radet Bucuresti, distrigaz, apa nova bucuresti, 3d romania
  • Specialisti in domeniu;
Acest post a fost postat in categoria: Noutati

Scrisoare deschisa catre Presedintia Romaniei

miercuri, octombrie 20, 2010 8:58
CATRE: Presedintia Romaniei – Domnului Presedinte
Spre stiinta: GUVERNUL ROMANIEI Domnului Prim-ministru
GUVERNUL ROMANIEI domnului viceprim-ministru
Ministerul Finantelor Publice -Domnului Ministru
Ministerul Mediului – Domnului Ministru
Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale – Domnului Ministru
Senatul Romaniei – Doamnelor / Domnilor Senatori
Camera Deputatilor – Doamnelor / Domnilor Deputati

Stimate domnule,

Prevederile Legii nr. 230/2007, privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, precum şi Hotărârea de Guvern nr. 1588/2007 pentru aprobarea Normelor de aplicare ale Legii 230/2007 dau posibilitatea asociaţiilor de proprietari să încheie contracte sau convenţii de prestări servicii (contracte/convenţii civile). Art. 17 punctul (5) din HG nr. 1588/2007 prevede: „Comitetul executiv poate angaja personal specializat pentru îndeplinirea atribuţiilor ce îi revin şi adoptă decizii asupra cuantumului salariilor, indemnizaţiilor, remuneraţiilor şi al eventualelor premieri care se acordă personalului încadrat cu contract individual de muncă sau în baza unei convenţii civile de prestări de servicii, în limita bugetului aprobat de adunarea generală”.

Atragem atentia că ultimele modificări aduse cadrului legal în domeniul fiscal prin OUG 58/2010 şi OUG 82/2010 determină creşteri semnificative ale costurilor de administrare a imobilelor, creşteri care se reflectă în nivelul cotelor de întreţinere ce trebuie achitate de locatari.

Ex. în situaţia în care la o asociaţie o persoană face curat de două trei ori pe săptămână maxim câte 2 ore, asociaţia trebuie să facă şi să depună declaraţii lunare la Administraţia Financiară, la Casa Judeţeană de Pensii, la AJOFM. În această situaţie asociaţia trebuie să îşi achiziţioneze calculator, monitor, imprimantă, etc., să îşi angajeze persoane calificate care să descarce programele pentru declaraţii, să facă acele declaraţii şi să le depună, în plus asociaţia trebuie să retină şi să plătească lunar noi contribuţii la pensii şi şomaj. Menţionăm că sumele reţinute şi virate în situaţia actuală la bugetul de stat de către asociaţiile de proprietari sunt de multe ori derizorii şi sunt mai mici decât costurile de procesare.

Având în vedere situaţia economica şi socială actuală şi creşterile de tarife la utilităţi, considerăm că măsurile de simplificare şi reducere a costurilor de administrare a imobilelor sunt esenţiale pentru a sprijini categoriile vulnerabile de populaţie să depăşească o perioadă extrem de dificilă. Măsurile pe care le solicităm ar reduce considerabil şi costurile bugetare de procesare a acestor declaraţii.

Solicităm adoptarea de urgenţă a unei reglementări care să stabilească:

  • plata doar a impozitului pe venit (cota unică de impozit pe venit de 16%) fără nicio altă contribuţie (ex. pensii, şomaj, sănătate) pentru contractele/convenţiile civile încheiate potrivit Codului civil de către asociaţiile de proprietari pentru persoanele care desfăşoară diverse activităţi în beneficiul acestora. (administrator, femeie de serviciu, etc. )
  • declararea şi plata impozitului să se facă anual.

Solicităm ca aceste măsuri să fie adoptate de urgenţă, pentru a reduce impactul asupra costului întreţinerii determinat de creşterile de tarife anunţate.

Avand in vedere ca de mai bine de 2 ani tot solicitam modificarea Codului Fiscal si a celui de Procedura Fiscala va rugam sa ne comunicati data cand veti introduce solicitarile noastre. Nu mai dorim raspunsuri de genul:

Vrem modificarile aprobate si publicate in Monitorul Oficial!!!!

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

Noile reglementari aparute in domeniul ascensoarelor

vineri, octombrie 15, 2010 16:11

Va facem cunoscut ca SC IFMA SA, a initiat la nivel national actiunea de inlocuire a tuturor ascensoarelor cu grad avansat de uzura, prin PROGRAMUL PENTRU ASCENSOARE SIGURE (AS)!

In acest sens va propunem o intilnire la sediul societatii noastre, pentru a va prezenta noile reglementari aparute in domeniul ascensoarelor precum si pentru a va face cunoscuta noua oferta IFMA de modernizare a ascensoarelor. Cu aceasta ocazie veti putea viziona produse IFMA aflate in expozitia permanenta amenajata la sediul societatii noastre.

Va propunem urmatoarele subiecte de discutie :

1.       Noile reglementari ISCIR in domeniul ascensoarelor

2.       Prezentarea de solutii noi de inlocuire si modernizare a ascensoarelor existente, in concordanta cu noile reglementari legale

3.       Discutii pe tematica prezentata

4.       Concluzii

Intilnirea cu reprezentantii asociatiilor de proprietari va avea loc: Marti, 19.10.2010, orele 11, la sediul SC IFMA SA, din Calea Giulesti, nr. 6-8, sector 6, in pavilionul central la etajul 3, in incinta expozitiei permanente cu componentele de ascensoare oferite de SC IFMA SA.

SC IFMA SA, se afla in imediata apropiere a podului Grant, intre Vama Postei si Liceul de material rulant, Turnul de probe ascensoare, inalt de 125m, aflat in incinta societatii noastre, fiind usor de identificat de la distanta.

Mijloace transport pentru a ajunge la sediul SC IFMA SA:

  • autobuzul 178, statia Podul Grant
  • tramvaiul 44, statia Podul Grant
  • metrou, statia Cringasi
Acest post a fost postat in categoria: Noutati