Informarea corectă, doar din surse oficiale, este foarte importantă. Cu calm, responsabilitate, toleranță și dând dovadă de solidaritate vom trece împreună și peste această situație! Numai bine vă doresc


DE 29 DE ANI – REPREZENTARE NAȚIONALĂ ȘI INTERNAȚIONALĂ A ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI DIN ROMÂNIA! ORGANIZAȚIE MEMBRĂ IUT – INTERNATIONAL UNION OF TENANTS

Arhiva pentru mai 17th, 2023

Finanțarea partidelor politice în 2022: De ce avem nevoie de mai multe date?

miercuri, mai 17, 2023 9:58

Stimată doamnă/Stimate domnule,

Expert Forum vă invită la evenimentul de lansare a raportului de analiză a finanțării partidelor politice pentru anul 2022. Discuția va avea loc on-line, pe 18 mai, începând cu ora 10, prin intermediul platformei Zoom.

EFOR a analizat rapoartele de venituri și cheltuieli ale partidelor politice și alte date legate de finanțarea partidelor în 2022 și va prezenta statistici și principalele concluzii. De asemenea, am analizat modul în care partidele politice au utilizat subvențiile pentru a cumpăra masiv servicii de publicitate în mass media și vom discuta despre modul în care acest fenomen afectează independența presei, inclusiv din perspectiva anului electoral 2024.

Raportul va cuprinde și o analiză a proiectului de lege pentru modificarea Legii 334/2006, care a intrat în circuitul parlamentar recent și care aduce modificări importante în ceea ce privește finanțarea partidelor și transparența legată de publicitatea politică. Nu în ultimul rând, raportul va atinge subiectul datelor deschise în ceea ce privește finanțarea politică și perspectiva anului electoral 2024.

Raportul va include recomandări legate de îmbunătățirea cadrului legislativ și privitoare la creșterea transparenței. De asemenea, vom lansa o variantă actualizată la nivelul anului 2023 a portalului www.banipartide.ro, care cuprinde toate informațiile relevante despre finanțarea politică începând cu 2006.

Evenimentul este deschis reprezentanților instituțiilor publice cu rol de control, ai partidelor politice, experți electorali, jurnaliștilor și tuturor celor interesați. Discuția va fi transmisă public și pe pagina Facebook EFOR.

Detalii și înregistrare la https://expertforum.ro/dezbatere-finantarea-partidelor-2022.

 

Proiect derulat de:

Proiect derulat de Asociația Expert Forum în parteneriat cu Asociația Română Pentru Locuințe Casa Plus, Euroland Banat, Centrul pentru Resurse Civice și Colegiul Național „Mircea Eliade” Resița, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

Dezvoltarea platformei banipartide.ro și campania de transparentizare a finanțării politice au fost susținute în cadrul proiectului “Effective Combat Against Corruption” (ECAC), implementat cu sprijinul Bureau of International Narcotics and Law Enforcement (INL), în parteneriat cu International Foundation for Electoral Systems (IFES) și CEELI Institute (Central and Eastern European Law Initiative).

 

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

CASA PLUS

miercuri, mai 17, 2023 9:55

Acest post a fost postat in categoria: Noutati