Informarea corectă, doar din surse oficiale, este foarte importantă. Cu calm, responsabilitate, toleranță și dând dovadă de solidaritate vom trece împreună și peste această situație! Numai bine vă doresc


DE 29 DE ANI – REPREZENTARE NAȚIONALĂ ȘI INTERNAȚIONALĂ A ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI DIN ROMÂNIA! ORGANIZAȚIE MEMBRĂ IUT – INTERNATIONAL UNION OF TENANTS

Declaratii norma de lucru

luni, octombrie 11, 2010 9:00
Postat in Stiri Locale

Federaţia Asociaţiilor de Locatari Timişoara, cu sediul Timişoara, str. Braşov nr. 8, reprezentanta a 3352 de asociaţii de proprietari /locatari vă solicităm sprijinul pentru lămurirea, eventual rezolvarea, unor situaţii care afectează un număr mare de cetăţeni.

În lumina noilor reglementări prevăzute de OUG 58 /2010 şi OUG 82/2010, plătitorii de venit care încheie contracte civile au obligaţia declarării, calculării, reţinerii şi plăţii contribuţiilor individuale de asigurări sociale şi asigurări pentru şomaj.

Declaraţiile, pentru aceste contracte civile, care trebuie depuse la Casa de Pensii privind evidenţa nominală a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plată către bugetul asigurărilor sociale de stat, obligatorii ca urmare a actelor normative mai sus amintite, forţează la completarea unei norme de lucru de 8, 7 respectiv 6 ore. Menţionăm că, aceste contracte civile nu se supun Legii nr. 53/2003 (Codul Muncii) şi prin urmare nu se poate trece norma de lucru, în caz contrar se poate ajunge în situaţia nefericită ca acest contract civil să fie considerat contract de muncă, cu consecinţele de rigoare.

În concluzie, vă rugăm să luaţi măsurile necesare pentru rezolvarea acestei situaţii care nemulţumeşte un număr foarte mare de ONG-uri, asociaţii de Locatari/Proprietari şi orice alt plătitor pentru convenţii/contracte civile care trebuie să depună aceste declaraţii.

Cu deosebită consideraţie

Ing. Olariu Petru

|