Informarea corectă, doar din surse oficiale, este foarte importantă. Cu calm, responsabilitate, toleranță și dând dovadă de solidaritate vom trece împreună și peste această situație! Numai bine vă doresc


DE 29 DE ANI – REPREZENTARE NAȚIONALĂ ȘI INTERNAȚIONALĂ A ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI DIN ROMÂNIA! ORGANIZAȚIE MEMBRĂ IUT – INTERNATIONAL UNION OF TENANTS

Liga Habitat respinge taxarea/impozitarea suplimentara a activitatilor desfasurate pe baza conventiilor civile si a drepturilor de autor.

luni, ianuarie 11, 2010 11:10
Postat in Noutati

Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat respinge taxarea/impozitarea suplimentara a activitatilor desfasurate pe baza conventiilor civile si a drepturilor de autor. Atragem atentia, de asemenea, ca avalansa cresterii taxelor locale (impozite pe locuinte, locuri de parcare, taxe de eliberare a avizelor/autorizatiilor, etc.) si costurilor la energie (electrica, termica si, in perspectiva, gaze naturale) influenteaza dramatic bugetul tuturor familiilor din Romania.

Initiativa de a introduce noi taxe/impozite/contributii in plina criza este o dovada de amatorism in domeniile economic si social. Consecintele sunt evidente: activitatile economice “la negru” vor exploda, incasarile la bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale vor scadea in continuare iar puterea de cumparare a populatiei va fi redusa in mijlocul perioadei de criza. Nici un stat european dezvoltat nu a aplicat masuri de crestere a impozitelor si contributiilor care sa afecteze direct capacitatea populatiei de a trece, in mod decent, peste dificultatile si riscul de saracie determinat de criza economica.

Preconizatele noi taxe/impozite/contributii vor lovi tot in aceia care se conformau si plateau darile la stat. Cei aproape 30% care fraudeaza bugetul statului oricum nu vor plati!

Daca guvernantii, care din 2009 ne “conduc”, nu reusesc sa ia nici o masura care sa atenueze efectele crizei, le recomandam sa se abtina de la a mai adopta initiative complet nepotrivite din punct de vedere economic si social. Mai mult ca sigur ca economia si populatia ar depasi mai usor dificultatile crizei daca n-ar fi masurile luate in ultima perioada ce au adus numai saracie!

PRESEDINTE

Mihai MEREUTA

|