Informarea corectă, doar din surse oficiale, este foarte importantă. Cu calm, responsabilitate, toleranță și dând dovadă de solidaritate vom trece împreună și peste această situație! Numai bine vă doresc


DE 29 DE ANI – REPREZENTARE NAȚIONALĂ ȘI INTERNAȚIONALĂ A ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI DIN ROMÂNIA! ORGANIZAȚIE MEMBRĂ IUT – INTERNATIONAL UNION OF TENANTS

Arhiva pentru ianuarie, 2010

Informare

vineri, ianuarie 29, 2010 10:22

In atentia membrilor si reprezentantilor asociatiilor de proprietari!

Va invitam la seminariile gratuite saptamanale ce se desfasoara in fiecare miercuri, ora 11.00, la sala de Consiliu a Primariei Sectorului 4 Bucuresti, cu participarea permanenta a Radet Bucuresti, DISTRIGAZ, 3D Romania, Apa Nova Bucuresti, exp contabil Gabriela Bratu.

Servicii gratuite adresate membrilor Ligii Habitat, desfasurate la sediul Ligii:

  • zilnic 10.00-16.00:

Consiliere gratuita privind probleme generale si relatia cu autoritatile locale si centrale; consiliere gratuita privind servicii de: administrare, contabilitate, contabilitate asistata de calculator, deratizare, igienizare, curatenie, reabilitare (reabilitare termica, reparatii terase, fatade, parti comune s.a.), intretinere / modernizare instalatii, contorizare, montare repartitoare de costuri, intretinere / modernizare ascensoare, sisteme alternative de incalzire, sisteme de interfonie/telefonie performante, folosirea resurselor energetice regenerabile -panouri solare, colectare diferentiata a deseurilor;

  • luni 11.00-13.00:

Consiliere privind servicii de: intretinere/modernizare instalatii, contorizare, montare repartitoare de costuri;
Consiliere privind probleme generale ale asociatiilor de proprietari: Presedinte Liga Habitat Mihai Mereuta

  • marti 11.00-13.00:

Consiliere privind reabilitarea termica: ing. Andrioaie Tiberiu;
Hidroizolarea teraselor – Holban Neculai 0740.340.504;
Consiliere privind relatia cu radet bucuresti si distrigaz sud: ing constantin petriu si ing. Silviu Ruta;
Consiliere privind servicii de: contorizare, montare repartitoare de costuri – ing Lucian Feodorov

  • joi: 11.00 – 13.00:

Consiliere financiar – contabila: exp contabil gabriela bratu;
Consiliere privind servicii de deratizare, igienizare, curatenie;

  • vineri: 14.00 – 16.00:

Consiliere gratuita juridica; av. Druc Bianca – 0724.390.400,

nota: Cotizatia minima pentru membrii Ligii Habitat este de 5 lei/luna pt persoane fizice si 20 lei/luna pt persoane juridice.

PROGRAM DE FORMARE – ADMINISTRATOR DE IMOBILE ORGANIZAT IN COLABORARE CU CENTRUL REGIONAL DE FORMARE CONTINUA PENTRU ADMINISTRATIE PUBLICA DIN CADRUL AGENTIEI NATIOANALE A FUNCTIONARILOR PUBLICI, DIN SUBORDINEA MINISTERULUI ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR:
In perioada 22.02-10.03 2010 se desfasoara o noua serie a programului de formare pentru ocupatia administrator imobile
Programul se adreseaza: administratorilor pentru asociatii de proprietari si tuturor acelora care doresc sa-si imbunatateasca cunostintele in domeniu. Programul va avea o durata de 14 zile (L-V 16.00-19.00, S 10.30-15.30) si se va desfasura la sala de seminarii din cadrul CENTRULUI DE CONSILIERE PENTRU MEMBRII SI REPREZENTANTII ASOCIATIILOR DE PROPRIETARI DE LA SPHERA BUILDING CENTER DIN STR. SERG. NUTU ION, NR. 44, (ZONA RAZOARE – FOSTA VENTILATORUL) SECT. 5, BUCURESTI, TEL/FAX 319.07.99. Inscrierea si plata taxei de participare (300 lei/participant) se fac la Centru de Consiliere pentru membrii si reprezentantii asociatiilor de proprietari. Programul zilnic este 10.00-16.00. Acte necesare: copie diploma BAC, copie buletin. Relatii suplimentare se pot obtine de la d-na Daniela Hutan 0726.949.000.

Informarea corecta si de calitate a reprezentantilor asociatiilor de proprietari cu privire la drepturile si obligatiile acestora este benefica tuturor partilor implicate!

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

Relatia consumatorilor cu ENEL

vineri, ianuarie 29, 2010 9:42

In cadrul seminariilor complet gratuite adresate membrilor si reprezentantilor asociatiilor de proprietari (din toate sectoarele Capitalei), MIERCURI, 03.02.2010, ORA 11.00, la Sala de Consiliu a Primariei Sectorului 4 Bucuresti, are loc seminarul cu tema: RELATIA CONSUMATORILOR CU ENEL.

DEZBATERILE VOR VIZA:
► Rolul Primariei, ANRE, Comisariatului pt Protectia Consumatorilor in asigurarea calitatii serviciului
► Obligatiile membrilor si reprezentantilor asociatiilor de proprietari;
► Obligatiile ENEL
Invitati:
► Reprezentanti ai asociatiilor de proprietari din Bucuresti;
► Reprezentanti ai ENEL, ai ANRE ai COMISARIATULUI PT PROTECTIA CONSUMATORILOR BUCURESTI
► Reprezentanti ai Serviciilor pentru Asociatiile de Proprietari din cadrul Primariilor de Sector;
► Reprezentanti ai PREFECTURII MUNICIPIULUI BUCURESTI, PRIMARIEI GENERALE A MUNICIPIULUI BUCURESTI, CONSILIULUI GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCURESTI,
► INVITATI PERMANENTI: RADET BUCURESTI, DISTRIGAZ, APA NOVA BUCURESTI, 3D ROMANIA
► Specialisti in domeniu;

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

Relatia consumatorilor cu furnizorul de apa – canal

joi, ianuarie 21, 2010 16:37

In cadrul seminariilor complet gratuite adresate membrilor si reprezentantilor asociatiilor de proprietari (din toate sectoarele Capitalei), Miercuri, 27.01.2010, ora 11.00, la Sala de Consiliu a Primariei Sectorului 4 Bucuresti, are loc seminarul cu tema: Relatia consumatorilor cu furnizorul de apa – canal

Dezbaterile vor viza:

  • Rolul autoritatilor nationale de reglementare, al autoritatilor locale si al agentiilor locale de monitorizare in asigurarea unor servicii publice de calitate cu tarife stabilite transparent!Prezentarea atributiilor ANRSC (Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice), ANPC (Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor), COMISARIATULUI PT PROTECTIA CONSUMATORILOR BUCURESTI, AMRESEAC in apararea utilizatorilor serviciului de apa canal
  • Drepturile si Obligatiile membrilor si reprezentantilor asociatiilor de proprietari;
  • Drepturile si Obligatiile Furnizorului de Apa Canal.

Invitati:

Reprezentanti ai asociatiilor de proprietari din Bucuresti;

Reprezentanti ai Autoritatilor locale, ai ANRE, ai ANRSC, ai COMISARIATULUI PT PROTECTIA CONSUMATORILOR BUCURESTI

Reprezentanti ai Serviciilor pentru Asociatiile de Proprietari din cadrul Primariilor de Sector;

Reprezentanti ai prefecturii municipiului bucuresti, Primariei Generale a Municipiului Bucuresti, Consiliului general Al Municipiului Bucuresti,

Invitati permanenti: radet Bucuresti, distrigaz, apa nova bucuresti, 3d romania

Specialisti in domeniu;

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

Termoficarea in bucuresti – prezent si perspective

vineri, ianuarie 15, 2010 13:33

In cadrul seminariilor complet gratuite adresate membrilor si reprezentantilor asociatiilor de proprietari (din toate sectoarele Capitalei), Miercuri, 20.01.2010, ora 11.00, la Sala de Consiliu a Primariei Sectorului 4 Bucuresti, are loc seminarul cu tema: termoficarea in bucuresti- prezent si perspective.

dezbaterile vor viza:

Pretul platit de populatie;

Subventiile acordate la nivel local;

Subventiile acordate la nivel Guvernamental;

Prezentarea programului Ligii Habitat cu privire la monitorizarea sistemului centralizat de incalzire!

Rolul Primariei, ANRE, ANRSC, Comisariatului pt Protectia Consumatorilor in asigurarea calitatii serviciului centralizat de incalzire si in garantarea unor costuri corecte, stabilite transparent!

Obligatiile membrilor si reprezentantilor asociatiilor de proprietari;

Obligatiile RADET

Invitati:

Reprezentanti ai asociatiilor de proprietari din Bucuresti;

Reprezentanti ai Autoritatilor locale, ai ANRE, ai ANRSC, ai COMISARIATULUI PT PROTECTIA CONSUMATORILOR BUCURESTI

Reprezentanti ai Serviciilor pentru Asociatiile de Proprietari din cadrul Primariilor de Sector;

Reprezentanti ai prefecturii municipiului bucuresti, Primariei Generale a Municipiului Bucuresti, Consiliului general Al Municipiului Bucuresti,

Invitati permanenti: radet Bucuresti, distrigaz, apa nova bucuresti, 3d romania

Specialisti in domeniu;

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

Liga Habitat respinge taxarea/impozitarea suplimentara a activitatilor desfasurate pe baza conventiilor civile si a drepturilor de autor.

luni, ianuarie 11, 2010 11:10

Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat respinge taxarea/impozitarea suplimentara a activitatilor desfasurate pe baza conventiilor civile si a drepturilor de autor. Atragem atentia, de asemenea, ca avalansa cresterii taxelor locale (impozite pe locuinte, locuri de parcare, taxe de eliberare a avizelor/autorizatiilor, etc.) si costurilor la energie (electrica, termica si, in perspectiva, gaze naturale) influenteaza dramatic bugetul tuturor familiilor din Romania.

Initiativa de a introduce noi taxe/impozite/contributii in plina criza este o dovada de amatorism in domeniile economic si social. Consecintele sunt evidente: activitatile economice “la negru” vor exploda, incasarile la bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale vor scadea in continuare iar puterea de cumparare a populatiei va fi redusa in mijlocul perioadei de criza. Nici un stat european dezvoltat nu a aplicat masuri de crestere a impozitelor si contributiilor care sa afecteze direct capacitatea populatiei de a trece, in mod decent, peste dificultatile si riscul de saracie determinat de criza economica.

Preconizatele noi taxe/impozite/contributii vor lovi tot in aceia care se conformau si plateau darile la stat. Cei aproape 30% care fraudeaza bugetul statului oricum nu vor plati!

Daca guvernantii, care din 2009 ne “conduc”, nu reusesc sa ia nici o masura care sa atenueze efectele crizei, le recomandam sa se abtina de la a mai adopta initiative complet nepotrivite din punct de vedere economic si social. Mai mult ca sigur ca economia si populatia ar depasi mai usor dificultatile crizei daca n-ar fi masurile luate in ultima perioada ce au adus numai saracie!

PRESEDINTE

Mihai MEREUTA

Acest post a fost postat in categoria: Noutati