Informarea corectă, doar din surse oficiale, este foarte importantă. Cu calm, responsabilitate, toleranță și dând dovadă de solidaritate vom trece împreună și peste această situație! Numai bine vă doresc


DE 29 DE ANI – REPREZENTARE NAȚIONALĂ ȘI INTERNAȚIONALĂ A ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI DIN ROMÂNIA! ORGANIZAȚIE MEMBRĂ IUT – INTERNATIONAL UNION OF TENANTS

Arhiva pentru Martie 5th, 2013

COMUNICAT

Marti, Martie 5, 2013 16:01

Sambata, 09.03.2013, ora 10.00, la Constanta - Sala (mica) de la Casa de Cultură a Sindicatelor, are loc Conferinta Judeteana a Uniunii Asociatiilor de Proprietari Constanta (UAPC)– membra a Ligii Habitat.

Din partea Ligii Habitat vor participa:
-dl. Mihai Mereuta, Presedinte al Ligii Habitat (0744.751.416; mihai.mereuta@habitaturban.ro);
-dna. Tatiana Musteata, Director Executiv al Ligii Habitat (0726.373.000; tatiana.musteata@habitaturban.ro);

Pentru informatii suplimentare:

-0241/618.535 tel + fax;
-Dl. Marcel Dragu – Presedinte al UAPC (0722.259.858);

PRESEDINTE
Mihai MEREUTA

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

INVITATIE CONFERINTA: ASIGURAREA LOCUINTELOR

Marti, Martie 5, 2013 14:12

In cadrul seminariilor complet gratuite adresate membrilor si reprezentantilor asociatiilor de proprietari, joi, 07.03.2013, ora 11.00, la Sala de Seminar de la Sphera (str. Sg. Nutu Ion nr. 44 Sectorului 5 Bucuresti – sediul Ligii Habitat), are loc Conferinta cu tema: ASIGURAREA LOCUINTELOR!
Dezbaterile vor viza:

 • Obligatiile PAID, CSA, Primariilor;
 • Obligatiile ale proprietarilor / membrilor si reprezentantilor asociatiilor de proprietari;
 • Asigurarile facultative / Asigurarile obligatorii;

Invitati:

 • Reprezentanti ai asociatiilor de proprietari din Bucuresti;
 • Reprezentanti ai PAID, CSA, MDRAP;
 • Reprezentanti ai companiilor ce ofera polite de asigurarea locuintelor;
 • Reprezentanti ai Serviciilor pentru Asociatiile de Proprietari din cadrul Primariilor de Sector;
 • Reprezentanti ai prefecturii municipiului bucuresti, Primariei Generale a Municipiului Bucuresti, Consiliului general Al Municipiului Bucuresti, radet Bucuresti, distrigaz, apa nova bucuresti, 3d romania
 • Specialisti in domeniu;

NUMAR LIMITAT DE LOCURI! VA RUGAM SA CONFIRMATI PARTICIPAREA LA: mihai.mereuta@habitaturban.ro, sau fax 021.319.07.99, sau mobil 0744.751.416, sau adresa corespondenta: OP 49, CP 21 Sector 2 Bucuresti. www.habitaturban.ro, www.regenerareurbana.ro
presedinte: MIHAI MEREUTA - 0744.751.416; mihai.mereuta@habitaturban.ro;
director executiv: tatiana musteata - 0726.373.000; tatiana.musteata@habitaturban.ro;
Inspector resurse umane: hutan daniela - 0726.949.000; dana.hutan@habitaturban.ro

In cadrul conferintei se va derula si programul saptamanal de consiliere gratuita privind supravegherea lucrarilor de reabilitare termica a cladirilor organizat cu sprijinul Patronatului Societatilor din Constructii!

ACTIUNE REALIZATA cu sprijinul: SCORSEZE SECURITY INTERNATIONAL, sc dalkia romania sa, Patronatul Societatilor din Constructii, arcon, Elsaco, ista romania, Speranta SRL, apa nova bucuresti.
partener media: RADIO ROMANIA ACTUALITATI – BUCURESTI FM 98,3; BURSA CONSTRUCTIILOR;


Acest post a fost postat in categoria: Noutati

Comunicat: Reducerea riscului seismic: neglijenta, nepasare sau nepricepere?

Marti, Martie 5, 2013 14:09

In fiecare an, odata cu apropierea lunii martie sau cu ocazia unor dezastre petrecute in alte tari, autoritatile isi aduc aminte de ,,Consolidarea clãdirilor încadrate în clasa I de risc seismic si care prezintã pericol public”.
Se fac intalniri bine mediatizate, se dau declaratii incurajatoare dar toate acestea nu pot ascunde un fapt simplu: din 400 de cladiri, in Bucuresti, s-au consolidat mai putin de 40 in 16 ani (din 1994 de cand a fost adoptata OG 20/1994) … si alte cateva sunt in lucru!
Degeaba a alocat fondurile (asa reduse cum sunt!!!) Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice! Degeaba s-a imbunatatit cadrul legislativ! Cum pot fi catalogate autoritatile locale care nu au consumat fondurile alocate? Cine va raspunde in cazul unui dezastru?
Propuneri

 • Consideram potrivite masurile de inasprire a legislatiei prin sanctionarea proprietarilor care impiedica desfasurarea programului dar sanctiunile ar  trebui sa fie aplicate si autoritatilor locale cand:
  1. Nu se pun la dispozitie locuinte pe perioada consolidarii.
  2. Nu se respecta termenele in executarea lucrarilor de consolidare.
  3. Nu se raporteaza transparent motivele intarzierilor.
 • Pentru intarzierea / blocarea consolidarii sa se aplice sanctiuni drastice primariilor / executantilor/ Asociatiilor de Proprietari si proprietarilor individuali.
 • Pentru proprietarii care solicita, trebuie sa se puna la dispozitie spatii de locuit pe perioada consolidarii. Nu se pot face eficient consolidarile cu proprietarii in case.
 • Acolo unde cheltuielile sunt echivalente cu cele ale unei constructii noi trebuie sa se ia in calcul posibilitatea demolarii si reconstructiei.
 • O atentie deosebita trebuie acordata proprietarilor foarte in varsta, motivarea acestora pentru a intra in programul de consolidare fiind foarte dificila.
 • Ca modificare legislativa propunem: structura de rezistenta si instalatiile (integral) sa fie suportate de la bugetul de stat, iar finisajele sa fie platite de catre asociatiile de proprietari.
 • Multe asociatii vor avea probleme deosebite atat in inscrierea in programul de reabilitare cat si in cel de consolidare deoarece nu exista cartile tehnice ale cladirilor.
 • Asociatiile ar trebui sa fie implicate mai mult in toate etapele executiei.
 • Ar trebui facute analize detaliate cu privire la urmatoarele probleme semnalate de catre reprezentantii Asociatiilor de Proprietari:
  1. Au fost sanctionati aceia care au returnat banii si nu i-au folosit?
  2. De ce au existat nenumarate intarzieri in executie?
  3. Unde se contabilizeaza obiectiunile asociatiilor pe parcursul executiei?
  4. Ce fac proprietarii din apartamentele aflate in consolidare pe perioada de iarna fara instalatiile de incalzire si cu peretii desfacuti?

Asteptam ca autoritatilor locale sa manifeste macar 10% din entuziasmul aratat la „borduriada” si in domeniul consolidarii clãdirilor încadrate în clasa I de risc seismic si care prezintã pericol public.

PRESEDINTE
Mihai MEREUTA

Acest post a fost postat in categoria: Noutati