Informarea corectă, doar din surse oficiale, este foarte importantă. Cu calm, responsabilitate, toleranță și dând dovadă de solidaritate vom trece împreună și peste această situație! Numai bine vă doresc


DE 29 DE ANI – REPREZENTARE NAȚIONALĂ ȘI INTERNAȚIONALĂ A ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI DIN ROMÂNIA! ORGANIZAȚIE MEMBRĂ IUT – INTERNATIONAL UNION OF TENANTS

Arhiva pentru decembrie 10th, 2010

Propunere de modificare Legia gazelor nr. 351/2004

vineri, decembrie 10, 2010 9:46
Catre: Camera deputatilor
in atentia: Doamnei Deputat / Domnului Deputat

Stimata doamna, Stimate domnule,

Propunere de modificare a Legii gazelor nr. 351/2004

Pentru evitarea situaţiilor asemănătoare celei apărute în municipiul Timişoara, când, în data de 25.11.2010, locuitorii oraşului au rămas câteva ore în frig şi fără apă caldă, fără să fie anunţaţi, deoarece furnizorul de gaz, OMV Petrom Gas, a oprit gazul către Colterm, fără informarea cetăţenilor, propunem adoptarea unei modificări legislative, care să condiţioneze dreptul furnizorilor de gaz de a limita sau întrerupe furnizarea de gaze naturale, în caz de neplată, către consumatorii noncasnici, care prestează servicii de termoficare pentru una sau mai multe localităţi aferente unei unităţi administrativ-teritoriale, de asigurarea informării cetăţenilor cu privire la limitarea şi/sau întreruperea furnizării.

Având în vedere că, potrivit art. 10, alin. 1, lit. b) şi c) din Anexa 2B, Condiţii-standard
pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la consumatorii noncasnici, Ord. ANRE nr. 77/2009, limitarea furnizării gazelor naturale şi/sau întreruperea furnizării, în caz de neplată a facturii, în termenul stabilit în contract, se face cu un preaviz de 5 zile calendaristice, propunem ca prin lege acest preaviz să fie adus şi la cunoştinţa cetăţenilor, prin comunicarea preavizului în mass-media locală (în cel puţin un ziar, un post radio şi o televiziune), cât şi, în scris, organizaţiilor neguvernamentale care reprezintă interesele asociaţiilor de locatari/proprietari.

Anexăm propunerea de modificare a Legii gazelor nr. 351/2004.

Multumindu-va anticipat pentru colaborare, va asigur de deplina noastra consideratie.

PRESEDINTE

Mihai Mereuta

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

Campania „UN PLUS DE SIGURANŢĂ”.

vineri, decembrie 10, 2010 9:42

Mâine, 10 decembrie a.c., la orele 11.30, jurnaliştii acreditaţi la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila sunt invitaţi să participe la o întâlnire a poliţiştilor brăileni cu reprezentanţii unei asociaţii de proprietari care au câştigat un premiu la nivel naţional în cadrul Campaniei „UN PLUS DE SIGURANŢĂ”.

Întâlnirea va avea loc la sediul Asociaţiei de Proprietari, nr.251, din Brăila, Aleea Energiei, nr.6, blocul 27.

Din partea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila vor participa reprezentanţi ai Compartimentul de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii, poliţistul de proximitate din zonă, agent şef Dan Cărădan, preşedintele Federaţiei Uniunii Asociaţiilor de Proprietari Brăila, domnul Covache Marian, şi reprezentanţii asociaţiei de proprietari câştigătoare.

Lansarea acestei campanii, împreună cu organizaţia profesională a specialiştilor în tehnică de securitate, a fost motivată de interesul comun de a trage un semnal de alarmă, de a face un demers de conştientizare şi implicare a cetăţenilor într-un efort de autoprotejare în faţa pericolului infracţional.

UN PLUS DE SIGURANŢĂ înseamnă înainte de toate un PLUS de informaţie, înseamnă un PLUS de cunoaştere, înseamna un PLUS de tehnologie.

UN PLUS DE SIGURANŢĂ înseamnă, totodată, mai puţină ignoranţă, mai puţină neglijenţă, mai puţină superficialitate!

Sunt, aşadar, cel puţin două mesaje pe care campania le va promova. Acela al informării despre sistemele de securitate existente pe piaţa românească şi, al doilea, de a utiliza corespunzator aceste sisteme după achiziţionare.

Citeste tot articolul »

Acest post a fost postat in categoria: Stiri Locale

Agenţia Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei

vineri, decembrie 10, 2010 9:40

Către, Agenţia Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei

Domnului Preşedinte Iulius Dan Plaveti

Federaţia Asociaţiilor de Locatari Timişoara, cu sediul Timişoara, str. Braşov nr. 8, reprezentanta a 3352 de asociaţii de proprietari /locatari vă  solicităm sprijinul, având în vedere situaţia creată de E.ON Gaz, care nu respectă termenele prevăzute de actele normative în vigoare pentru trimiterea facturilor.

În acest sens reprezentanţii asociaţiilor de proprietari doresc să depună sesizări pentru că E.ON GAZ nu a trimis la timp facturile astfel încât asociaţiile să poată întocmi listele de cheltuieli. Pentru simpla depunere a acestor sesizări ei trebuie să aştepte la cozi interminabile, ore în şir, deoarece, toata lumea, şi cei care, ca urmare a somaţiilor că li se întrerupe furnizarea dacă nu semnează contractele care nu sunt în concordanţă cu Ordinul ANRE nr. 77/2009, şi cei care doresc informaţii sau copii după facturi deoarece acestea nu au fost primite, şi cei care vor sa depună o solicitare/reclamaţie stau la o coadă până în stradă.

În acest sens vă solicităm sprijinul pentru ca cetăţenii să nu fie nevoiţi să aştepte ore în şir pentru depunerea unei simple solicitări/reclamaţii. Considerăm ca astfel se încearcă descurajarea depunerilor de solicitări/reclamaţii iar depunerea acestora  prin intermediul poştei nu este dorită deoarece reprezentanţii asociaţiilor doresc sa aibă cât mai curând dovada depunerii lor (reclamaţia cu număr de înregistrare şi ştampila E.ON GAZ).

Mai mult, spre surprinderea noastră, începând de azi 09.12.2010, la Registratura E.ON GAZ, nu se primesc solicitări/reclamaţii de la asociaţiile care nu au semnat noile contracte impuse de aceştia.

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

SIGURANTA CETATEANULUI – SIGURANTA LOCUINTEI, ASIGURAREA OBLIGATORIE A LOCUINTELOR

vineri, decembrie 10, 2010 9:37

In cadrul parteneriatului dintre Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti si Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat marti, 14.12.2010, ora 11.00, la sala ARCUB (Str. Batişte nr. 14, Bucureşti sector 2),  are loc seminarul cu temele:

1. SIGURANTA CETATEANULUI – SIGURANTA LOCUINTEI

 • Prezentarea Legii nr. 61 (cu modificarile ulterioare) din 27/09/1991 pentru sanctionarea faptelor de încalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice
 • Prezentarea atributiilor Politiei Capitalei.
 • Obligatiile membrilor si reprezentantilor asociatiilor de proprietari;Cartea de imobil
 • Relatia cu autoritatile de ordine publica,
 • Prevenirea si combaterea criminalitatii;
 • Sisteme de alarmare / Servicii de paza si protectie;

2. ASIGURAREA OBLIGATORIE A LOCUINTELOR

 • Drepturile si Obligatiile proprietarilor cu privire la asigurarea locuintelor
 • Responsabilitatile companiilor care ofera polite de asigurare a locuintelor si a autoritatilor de supraveghere;

Avand in vedere ca zi de zi este evidenta o crestere a numarului de spargeri in locuinte si ca odata cu scaderea dramatica a nivelului de trai tot felul de escrocherii afecteaza cetatenii creduli, consideram ca elementele de baza pentru siguranta locuintelor si pentru prevenirea criminalitatii trebuie cunoscute de catre toti membrii si reprezentantii asociatiilor de proprietari.

Invitati:

 • Reprezentanti ai Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor
 • Reprezentanti ai PAID;
 • Reprezentanti ai asociatiilor de proprietari din Bucuresti;
 • Reprezentanti ai Serviciilor pentru Asociatiile de Proprietari din cadrul Primariilor de Sector;
 • Reprezentanti ai prefecturii municipiului bucuresti
 • Reprezentanti ai asociatiilor de proprietari din Bucuresti;
 • Reprezentanti ai Politiei Capitalei;
 • Specialisti in domeniu;
Acest post a fost postat in categoria: Noutati