Informarea corectă, doar din surse oficiale, este foarte importantă. Cu calm, responsabilitate, toleranță și dând dovadă de solidaritate vom trece împreună și peste această situație! Numai bine vă doresc


DE 29 DE ANI – REPREZENTARE NAȚIONALĂ ȘI INTERNAȚIONALĂ A ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI DIN ROMÂNIA! ORGANIZAȚIE MEMBRĂ IUT – INTERNATIONAL UNION OF TENANTS

Arhiva pentru februarie, 2024

INVITAȚIE: DEZBATEREA – LOCUINȚE ÎN SIGURANȚĂ – 2024!

luni, februarie 26, 2024 11:19

În cadrul dezbaterilor adresate membrilor și reprezentanților asociațiilor de proprietari, marți, 27.02.2024, ora 17.00, organizăm întâlnirea online, prin intermediul aplicației Zoom:: LOCUINȚE ÎN SIGURANȚĂ2024!

 

Participanții sunt rugați să își confirme participarea la adresa de e-mail mihai.mereuta@habitaturban.ro. Sau pe whatsapp la 0744.751.416. Link-ul de acces pentru eveniment va fi trimis după confirmare. Numar limitat de locuri. Participarea este gratuită, în limita a 100 de persoane. Întâlnirea se adresează, cu prioritate, membrilor și reprezentanților asociațiilor de proprietari colaboratori ai Ligii Asociațiilor de Proprietari Habitat / Asociației Române pentru Locuințe Casa Plus (asociații de proprietari / ONG / proprietari).

 

Teme propuse

 • Locuințe în siguranță – reprezentanți ai Institului pentru Cercetarea și prevenirea Criminalității / DGPMB
 • Adunările generale – avocat Gelu Pușcaș
 • Asigurarea locuințelor – – reprezentanți ai UNSAR
 • Fiscalitate / contabilitate – asociații de proprietari economist Doina Colceriu
 • Alte probleme semnalate de către membrii și reprezentanții asociațiilor de proprietari

Agenda provizorie

16.45 – 17.00 – înregistrarea participanților
17.00 – 18.00 – prezentări ale invitaților
18.00 – 18.45 – intervenții ale membrilor și reprezentanților asociațiilor de proprietari
18.45 – 19.00 – concluzii

 

Ne face o deosebită plăcere de a vă invita la acest webinar! Sprijinul dumneavoastră, participarea specialiștilor delegați sunt factori ce contribuie la succesul acestei acțiuni.

Multumindu-va anticipat pentru participare, colaborare si sprijin, va asigur de deplina mea consideratie!

Mihai Mereuta

Presedinte

LIGA ASOCIAŢIILOR DE PROPRIETARI
HABITAT

ASOCIAŢIA ROMÂNĂ PENTRU LOCUINŢE
CASA PLUS

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

INVITAȚIE DEZBATERE Realizarea Sistemul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică (SACET) – misiune imposibilă?

vineri, februarie 16, 2024 7:56

Stimată doamnă,
Stimate domnule,

În cadrul dezbaterilor complet gratuite adresate membrilor și reprezentanților asociațiilor de proprietari, joi, 22.02.2024, ora 11.00, sala ELCEN (Splaiul Independentei nr 229, sector 6, Sala Grozăvești, ultimul etaj, pe partea stângă).Liga Națională a Asociațiilor de Proprietari Habitat în colaborarea cu Asociația Română pentru Locuințe Casa Plus, cu sprijinul Electrocentrale Bucuresti, organizează dezbaterea: Fuziunea ELCEN-Termoenergetica realizarea Sistemul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică (SACET) – misiune imposibilă?

Guvernul a aprobat in data de 31.01.204 MEMORANDUMUL cu tema: Realizarea serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat (SACET) respectiv producerea, transportul, distribuţia şi furnizarea energiei termice în Municipiul Bucureşti, în vederea utilizării optime a resurselor de energie şi cu respectarea normelor de protecţie a mediului, sănătăţii populaţiei şi dezvoltării durabile.Memorandumul are drept scop demararea demersurilor necesare în vederea realizării serviciului public de alimentare cu energie termică prin sistem centralizat (SACET) în Municipiul Bucuresti, prin fuziunea dintre Societatea Electrocentrale București S.A. („ELCEN”) și Compania Municipală Termoenergetica București S.A. („CMTEB”).

În acest sens este necesară:

a) Efectuarea unei analize de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației cu privire la cadrul legislativ aplicabil serviciului public de alimentare cu energie termică (Legea serviciilor comunitare de utilități publice nr. 51/2006, Legea nr. 325/2006 a serviciului public de alimentare cu energie termică, precum și normele secundare și terțiare aferente) pentru a fi identificate modificările și completările legislative necesare pentru ca, în urma realizării fuziunii dintre ELCEN și CMTEB societatea absorbantă sau, după caz, noua societate rezultată din procedura de fuziune să poată continua prestarea serviciului public de alimentare cu energie termică în Municipiul București (respectiv producere, transport, distribuție și furnizare energie termică), prin gestiune directă, prin cesionarea Contractului nr. 7/29.11.2019, semnat între Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetica București – Ilfov și CMTEB, cu toate drepturile și obligațiile izvorâte din acest contract și din legislația aplicabilă, deținute de  Această analiză se propune a fi realizată de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației („MDLPA”), în termen de 30 de zile de la data aprobării prezentului Memorandum.
b) Modificarea și/sau completarea actelor normative identificate de MDLPA conform pct. a), care să permită ca societatea absorbantă sau, după caz, noua societate rezultată din procedura de fuziune să poată continua, după finalizarea procedurii de fuziune, prestarea serviciului public de alimentare cu energie termică în Municipiul București. Termenul propus pentru realizarea acestui obiectiv este de 60 de zile de la data finalizării etapei prevăzute la pct. a).
c)Transmiterea de către Ministerul Energiei a unei solicitări, către Primarul General al Municipiului București, pentru exprimarea unui punct de vedere si a unui  acord de principiu (neangajant) pentru realizarea fuziunii dintre ELCEN și CMTEB în vederea realizării serviciului public de alimentare cu energie termica prin sistem de alimentare centralizată cu energie termică integrat (SACET) în Municipiul Bucureşti.

Fuziunea se va realiza  cu condiția ca, la data fuziunii, toate creanțele ELCEN deținute împotriva C.M.T.E.B. să fie achitate.

Vă propunem o dezbatere pe această temă!

Invitati:

 • Reprezentanti ai asociatiilor de proprietari din Bucuresti; Reprezentanti ai Serviciilor pentru Asociatiile de Proprietari din cadrul Primariilor de Sector; Reprezentanti ai Ministerului Energiei, TERMOENERGETICA, ELCEN, PMB, CGMB, ANRE, PARLAMENTARI; Specialisti in domeniu;

Ne face o deosebită plăcere de a vă invita la acesta Dezbatere!

Sprijinul dumneavoastră, participarea specialiștilor delegați sunt factori ce contribuie la succesul acestei acțiuni.

Vă rugăm să confirmați participarea în cel mai scurt timp posibil. Participarea va fi posibilă în limita locurilor disponibile și în ordinea confirmării.

Pentru înscriere sau pentru informații suplimentare: MIHAI MEREUŢĂ – 0744.751.416; mihai.mereuta.ro@gmail.com;

Agenda provizorie

10.45 – 11.00 – înregistrarea participanților
11.00 – 11.15– deschiderea dezbaterii
11.15 – 12.00 – prezentări ale invitaților –Ministerul energiei, ELCEN, TERMOENERGETICA, Primaria municipiului bucuresti, CGMB, ADITBI PARLAMENTARI bucuresti, anre, Expert forum, PRESTATORI – REPARTIZARE, PRIMARII SECTOR, COGEN – VASILE MUNTENITA, SPECIALISTI
12.00 – 12.45 – intervenții ale mass-media, intervenții ale membrilor și reprezentanților asociațiilor de proprietari
12.45 – 13.00 – concluzii

Vă dorim succes în activitatea pe care o desfăsurați, vă mulțumim pentru colaborare si sprijin și vă asigurăm de întreaga noastră considerație.

Detalii locație, aici:  ELCEN (Splaiul Independentei nr 229, sector 6, Sala Grozăvești, ultimul etaj, pe partea stângă).

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

Consum IANUARIE 2024

vineri, februarie 16, 2024 7:52

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

Ref. Impactul e-Factura asupra funcționării asociațiilor de proprietari

vineri, februarie 9, 2024 21:17

CĂTRE

Guvernului României, domnului Ion-Marcel CIOLACU – prim-ministru
Ministerul finantelor, domnului Marcel-Ioan BOLOȘ – ministrul finanțelor
Senatul României, Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital, doamnei / domnului senator
Camera Deputatilor, Comisia pentru buget, finanţe şi bănci, doamnei / domnului deputat

 

SCRISOARE DESCHISĂ

 

Liga Asociațiilor de Proprietari HABITAT vă solicită să clarificați obligațiile asociațiilor de proprietari legate de e-Factura.

E-FACTURA este o reală problemă pentru asociațiile de proprietari!

Eventuala includere a acestora printre persoanele juridice ce au obligația de a se conforma sistemului e-Factura le va aduce mari probleme.

O decizie în acest sens ar fi nerezonabilă și ruptă de realitate, dovedind necunoasterea situației reale din teren.

Majoritatea covârșitoare a asociațiilor de proprietari nu au resursele necesare pentru implementarea sistemului.

Credeți că în zecile de mii de blocuri, aflate într-o situție precară, cu un număr important de apartamente nelocuite (plecați la muncă în alte țări) locuite de o populație îmbătrânită cu venituri reduse putem discuta de SPV, semnătură electronică, internet…?

Precizăm că

 • Asociaţiile de proprietari nu desfăşoară activităţi economice.
 • Asociaţia de proprietari conform art.2 litera d. din Legea 196/2018 privind privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor, este definită astfel: d) asociaţie de proprietari – formă de asociere autonomă şi fără scop lucrativ a proprietarilor dintr-un condominiu, având ca scop administrarea, exploatarea, întreţinerea, repararea, reabilitarea şi modernizarea proprietăţii comune, menţinerea în stare bună a imobilului, respectarea drepturilor şi asumarea obligaţiilor de către toţi proprietarii.

Cu certitudine, pentru asociațiile de proprietari care doar primesc facturi de la furnizorii de utilități publice și de la alți furnizori de servicii, fară a emite facturi, nu ar trebui să existe obligația conformării și înregistrării în sistemul RO e-factura.

Vă rugăm să clarificați situația asociațiilor de proprietari în sensul excluderii acestora de la o eventuală obligație de a se conforma sistemului e-Factura!

Ne puteti comunica raspunsurile la: mihai.mereuta@habitaturban.ro (de preferat), sau whatsapp 0744751416, sau Adresa corespondenta: OP 49, CP 21 Sector 2 Bucuresti.

Vă dorim succes în activitatea pe care o desfasurati, va multumim pentru colaborare si sprijin si va asiguram de intreaga noastra consideratie.

Mihai Mereuta

Presedinte
Liga Habitat
Asociația Casa Plus

Daniela Florina Hutan

Director executiv
Liga Habitat
Asociația Casa Plus

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

CURS DE CALIFICARE -autorizat- ADMINISTRATOR DE CONDOMINII

joi, februarie 8, 2024 11:03
Denumire program formare profesională ADMINISTRATOR DE CONDOMINII
Tip program formare profesionala Calificare Cod COR / N.C. 515303 / 5153.3.1
Autorizatia programului Serie B Nr. 0012108
R.N.F.P.A. 40 / 5256 / 24.07.2019
Nr. ore program Teorie 120
Practică 240
Total ore 360

Perioada : 01.03.2024 – 24.05.2024

Program :

 • TEORIE ONLINE: VINERI 14.00-20.00, SAMBATA 08.00-14.00, DUMINICA 08.00 – 14.00
 • PRACTICA: LUNI – VINERI 08.00 – 14.00
  • Examen evaluare initiala – 01.03.2024 – COLEGIUL “UCECOM” SPIRU HARET cu sediul in Bucuresti, Str. Economist Cezarescu nr. 47, Sector 6.
  • Examen de absolvire – 24.05.2024- COLEGIUL “UCECOM” SPIRU HARET cu sediul in Bucuresti, Str. Economist Cezarescu nr. 47, Sector 6.
  • Pentru perioada 02 03 2024 – 23.05.2024, spațiul de pregătire teoretică va fi cel online, respectiv domiciliul/ reședința fiecărul cursant.
Cu respectarea reglementarilor in vigoare privind masurile de prevenirea contaminarii cu noul Coronavirus SARS-COV-2

 

COST :

 • 800 LEI / PERSOANA. ESTE POSIBILA PLATA IN 2 RATE (400 RATA 1 SE ACHITA LA INSCRIERE + 400 LEI RATA 2, SE ACHITA PANA LA TERMINAREA CURSULUI)
 • INSCRIERE / SEMNAREA CONTRACTULUI DE FORMARE:
  • De luni pana vineri, intre orele 10.00 si 15.00. la CENTRUL DE CONSILIERE – CASA PLUS. Numar limitat de locuri (28 persoane / serie). Participarea la curs va fi în ordinea înscrierilor

Cursul este organizat de catre Asociația Română pentru Locuințe Casa PLUS in colaborare cu Liga Asociațiilor de Proprietari HABITAT. Cursul se adreseaza: administratorilor de condominii (administratorilor de imobile), membrilor si reprezentantilor asociatiilor de proprietari si tuturor acelora care doresc sa-si imbunatateasca cunostintele in domeniu. Programul va avea o durata de 55 zile.
Acte necesare: copie diplomă BAC, copie diplome anterioare pentru ocupatia administrator(pentru cursurile absolvite anterior aparitiei Legii nr. 196/2018) (daca este cazul), copie buletin de identitate / carte de identitate, copie certificat de nastere, copie certificat casatorie (daca este cazul), copie atestat (daca este cazul).

Relatii suplimentare se pot obtine de la d-na Daniela Florina Huțan – RESPONSABIL FPC – (email: dana.hutan@habitaturban.ro; 0763.525.845, 0743.627.705,  09.00 – 15.00).

CENTRUL DE CONSILIERE – CASA PLUS PROVIZORIU ALEEA PADUREA CRAIULUI NR. 1, BL. B2, SC.1, ET.6, INTERFON 26, SECTOR 3, BUCURESTI, MOBIL 0763.525.845, 0743.627.705; PUNCTE DE REPER: STATIA METROU TITAN (IESIRES B), INTERSECTIA BD. NICOLAE GRIGORESCU CU BD. LIVIU REBREANU, IN SPATELE MEDLIFE (FOSTA POSTA TITAN), INTRAREA LANGA CRIVET;

www.habitaturban.ro, www.regenerareurbana.ro, www.casa-plus.ro; http://urban-plus-ro.blogspot.ro/

PREŞEDINTE: MIHAI MEREUŢĂ – 0744.751.416; mihai.mereuta@habitaturban.ro;

Acest post a fost postat in categoria: Cursuri